1. joulukuuta 2019

Lastenhuoneiden päivitystä

Ollaan asuttu nykyisessä kodissamme kaksi vuotta. En ole koko kotia edes esitellyt blogissa. Postaukset keittiöstä ja pikkuvessasta löytyy, samoin lastenhuoneet. Täytyy ehdottomasti esitellä myös olohuone, meidän makuuhuone sekä kylpyhuone, mutta nyt palataan lastenhuoneisiin ja siellä esittelyiden jälkeen tapahtuneisiin muutoksiin.

Esikoisen huone
  _DSC1648 -1_DSC1651 -1 _DSC1653 -1 _DSC1662 -1 _DSC1656 -1

Esikoisen huoneeseen hankittiin uusi matto, hieman vihertävä musta villamatto. Koska tässä huoneessa ei järin leikitä, ei tarvetta automatolle enää ollut. Simppeli, yksivärinen matto tulee sopimaan huoneeseen myös lapsen kasvaessa teiniksi. Wishistä tilaamani supermies-aiheiset taulut pääsivät reilun vuoden odottelun jälkeen vihdoin seinälle. Pöytälamppu ja samaa sarjaa oleva kattovalaisin päivitettiin jo kauan sitten. Esikoinen sai myös muovisen kympin ikea-tuolin tilalle kevyesti pehmustetun perustuolin, koska emme halunneet työtuolia pyörillä. Ikean löytönurkasta bongattu kuutio toimii mainiosti söpönä pienenä kirjahyllynä. Esikoisen huone on aika pieni. Kun aika koittaa hankkia täyspitkä sänky juniorimittaisen tilalle, ei sinne mahdu enää tekemään mitään. Yritetään sinnitellä juniorisängyllä niin pitkään kuin vain lapsen pituus antaa myöden.


Keskimmäisen ja kuopuksen huone

_DSC1668 -1 _DSC1685 -1 _DSC1680 -1 _DSC1690 -1

Pitkään muhinut muutoksenkaipuuni on koskenut erityisesti pikkuveljien huonetta. Lastenhuone oli täynnä leluja, joilla ei enää leikitty ja tarvetta oli muutenkin pienille päivityksille. Kovin paljon muutoksia huone ei lopulta vaatinut. Leikkikeittiö annettiin eteenpäin jo kauan sitten ja leluista on karsittu muut paitsi junaradan osat, pikkuautot ja dinosaurukset. Duplot tosin saisivat jo joutaa jonnekin muualle, koska ne eivät ketään enää kiinnosta. Miettiessäni viedäänkö legot säilöön vai laitetaanko myyntiin, saavat ne seistä huoneessa tyhjänpanttina edelleen. Leikkikeittiön ja pitkällään seisseen Expedit-hyllyn tilalle hankittiin kunnon työpöytä. Pöydän ääressä voi tehdä läksyt, piirtää tai pelailla, eikä tarvitse touhuta lattialla. Tuoliksi valikoitui samanlainen tuoli kuin esikoiselle. Tykkään siitä, että poikien huoneissa toistuu sama tyyli ja siksi samanlaiset työpöydät tuoleineen ovat kivat. Expedit-hylly sai nousta pystyyn ja toimittaa edelleen lelu- ja kirjahyllyn virkaa toisella puolella huonetta. Vanha kulunut värikäs automatto sai häädön ja sen tilalle pojat saivat esikoisen huoneessa olleen mustavalkoisen automaton.

Nyt huoneet ovat paljon kivemman näköiset ja lasten ikätasoon nähden sopivammat, paitsi nuo hitsin duplot. Molemmat koululaiset voivat tehdä läksynsä omissa huoneissaan ja kuopuksella riittää leikkitilaa uudesta kirjoituspöydästä huolimatta. Kuten kuvista huomaa, kuopus oli ihan ensimmäisenä koeajamassa uutta työpöytää ja kaikkea muutakin uutta ja oli super innoissaan. Muutkin lapset pitivät huoneitaan nyt erityisen kivoina pienten muutosten jälkeen.

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen huone. Oletteko mistä ostaneet koulupöydän?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!