11. joulukuuta 2018

Kolme ohjetta syötäviin joulukuusiin

Joulukuussa leivotaan, askarrellaan ja mietitään lahjoja ja viemisiä niin ystäville ja sukulaisille kuin lasten hoitajille ja opettajille ja ehkä työpaikallekin. Joskus on hankala keksiä ideoita mitä antaa sukulaisille ja päätyy helposti vaikka perinteiseen konvehtirasiaan. Jouluherkut ilahduttavat aina, mutta joskus voi olla kiva kokeilla jotain erikoisempaa. Helpot ja näyttävä jouluherkut sopivat sekä lahjoiksi että koristeeksi oman kodin joulutunnelmaan eikä niiden tekemiseenkään mene tuhottomasti aikaa. 

Kokosin tähän postaukseen kolme suosittua ideaa oman blogini arkistoista.

_DSC1658_1

Vihreät kuulat ovat yksi niistä jouluherkuista, jotka jakavat mielipiteet rajusti. Yleensä niitä joko rakastaa tai vihaa. Karkkikuusiin tarvitsee styroksisen tai vaahtomuovisen tötterön, foliota, hammastikkuja sekä vihreitä kuulia. Jos haluaa koristella kuusta värein, sopii siihen värikkäät marmeladikuulat mainiosti. Tötterö päällystetään foliolla, kuulat halkaistaan, puolitettu hammastikku työnnetään kuulan sisään sekä kiinnitetään tötteröön. Jos haluaa jouluisen tuoksuista lisämaustetta kuusiin, voi kuulien väleihin työntää neilikoita. 

2. Piparijoulukuuset

joululeivonta_1

Piparikuuset ovat ehkä helpoimmat herkut. Pipareita leivotaan joulukuun aikana varmasti useita kertoja, joten näiden toteutus ei vaadi erikseen aikaa. Riittää kunhan valitsee eri kokoisia tähtimuotteja ja paistaa pellillisen tähtipipareita muiden piparien joukossa. Kuusi nousee liimaamalla isompia ja pienempiä tähtiä päällekäin pikeerillä. Lopulta kuusen voi koristella värikkäällä pikeerillä ja muilla koristeilla. 

_DSC1714_1

Viinikuusen askartelu on näistä työläin, mutta kuitenkin melkoisen helppo tekele. Tähän tarvitset: vapaavalintaisen viinipullon, vihreäkääreisiä suklaakonvehteja (muutkin käyvät, mutta kuusiefekti ei ehkä tule täysin oikeuksiinsa), kuumaliimapyssyn sekä halutessaan vihreää kreppipaperia ja keltaista kartonkia. Itse olen käyttänyt kreppipaperia konvehtien ja viinipullon välissä, mutta se ei ole pakollista. Keltaisesta kartongista askartelin pullon korkkiin tähden.

Oletteko te tehneet syötäviä joulukoristeita itsellenne tai lahjaksi? 

1 kommentti:

  1. Hei kiitos!!! Oon miettinyt ikuisuuden mitä teen siskolle jouluksi ja hän rakastaa vihreitä kuulia !! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!