9. huhtikuuta 2018

Imeskeleekö sinunkin lapsesi kylpyleluja?

Siivosin eilen saunaamme ja kävin samalla läpi lasten kylpyleluarsenaalia. Siinä vauvaleluja pois kerätessäni mieleeni muistui yhtäkkiä joku aikoja sitten lukemani juttu, jossa suosittu Sophie-purulelu oli leikattu auki ja sisältä oli paljastunut muheva homeylläri. Päätin siis itsekin tutkia meidän muutaman vuoden vanhoja kylpyleluja tarkemmin ennen kuin viskaisin ne roskiin. Ihan vaan mielenkiinnosta. Osasin jo odottaa mielenkiintoisia löytöjä, sillä osassa leluista oli selkeästi havaittavissa tummumia jo ulkopuolelta katsottuna. 

Kaivoin esille sakset ja mattoveitsen ja ryhdyin silpomaan. Ensimmäisessä lelussa tuntui olevan vettä jäljellä viime kylvystä ja heti sakset siihen iskettyäni pöydälle valui mustapilkullista vettä. Hyi yökötys! Sama toistui kaikkien muidenkin lelujen kohdalla. Lelujen sisäpinnat olivat ihan mustia homeesta ja mitä enemmän niitä leikkelin auki sen ällöttävämmäksi meni. Mieheni tuli katsomaan mitä mä keittiössä touhuan, kun yökkäilin ja yökkäilin. Hän tuumasi, että meidän lapsillahan on tapana täyttää noi lelut vedellä ja ruiskia vettä toistensa päälle ja jopa suuhun. Mahtaa olla ollut hyvänmakuista vettä ja todella todella hygieenistä. 

_DSC0397 -1_1 _DSC0395 -1_1 _DSC0399 -1_1 _DSC0400 -1_1

Viimeisimpänä leikkauspöydälle pääsi sininen hylje. Tuo kulunut ja jokseenkin kärsineen näköinen hylje on ollut mun maisteltavana lapsuudesta asti ja hieman nostalgisin fiiliksin upotin veitseni siihen. Sisällön nähtyäni en enää kokenut yhtä paljon surua vanhan leluni kohtalosta, enemmänkin ällötystä. Tuon lelun sisushomeet ovat mitä todennäköisimmin melkein 30 vuotta vanhoja, oikein vuosikertatavaraa! Ehkä jos sen pesisi ja liimaisi takaisin yhteen ja nostaisi jonnekin hyllylle missä se pysyisi puhtaana kun kuola ja kyplyvesi ei pääsisi turmelemaan sitä.

_DSC0408 -1_1

Tässäkö on lastemme hyvän vastustuskyvyn salaisuus? Aina sanotaan, että liian steriili ympäristö ja liian puhtaat oltavat ovat lasten bakteerikannan kehityksen kannalta huono juttu, joten ehkä ratkaisu terveyteen on homeisten kylpylelujen imeskely ja homeveden juominen? Oli tai ei, niin tämä saa luvan loppua. Hyi olkoon. Suosittelen teitä kaikkia tutkailemaan lasten kylpylelut sekä vauvojen purulelut ja olemaan säilyttämättä niitä kovin pitkään. Parempi vaihtoehto vesileikkeihin lienee sellaiset lelut, joiden sisään ei pääse kerääntymään vettä.

7 kommenttia:

 1. Hyi että, täytyy tehdä sama! Ällöt sisällöt mut hyvät kuvat sulla postauksessa.

  VastaaPoista
 2. Hyi hitto!! Mä ostin kirpparilta just vähä aikaa sitte barbapapoja! Pakko leikata ne kans auki ja kattoa että mitä niistä löytyy... Hyiiii.

  VastaaPoista
 3. Mietin juuri tänään, että pitäiskö ostaa 7kk pojalle kylpyankkoja. No, ei tarvii. ��

  VastaaPoista
 4. Vanha juttuhan tämä on. Eikö sulla yhtään aiemmin ole tullu mieleen tätä jos kerta ollee ulkoa jo tummia ��

  VastaaPoista
 5. Tuttua vuosien takaa. Joo ja ällöä. Siiryttiin seuraavien lasten kohdalla suosiolla niihin perintiesiin koviin kylpyankkoihin, joissa ei ole reikää. Samoin kelluvat plaston tms veneet ym muut lelut joihin ei sisälle mee vettä venttiilin tai vinkupillin kautta. Ei niitä tokikaan oo yhtä kiva purra, mutta parempi niin lopulta varmaan.

  VastaaPoista
 6. Vinkki: Kuumaliimatippa sulkemaan uuden kylpyankan reikä. Ei mene vettä sisään eikä tarvii uusia kylpyleluja parin kuukauden välein (se home ja levät alkaa siellä kasvamaan aika nopsaan)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!