3. maaliskuuta 2018

Pikkuvessan muodonmuutos

Meidän uuden kodin alakerran vessa oli muuttaessamme varsin mielenkiintoinen tapaus, kuten voitte ennen-kuvista todeta. Punainen kestotarhrittu muovimatto sekä epäsiististi maalatut seinät oranssinpunaisine maaliläikkineen ei todellakaan kuulu niihin ihastuttavimpiin sisustustyyleihin. Päätimme heti ensisilmäyksellä käydessämme katsomassa asuntoa, että tuolle kamalalle wc:lle olisi pakko tehdä jotakin. Vessassa käyminen onnistuu toki rumassakin ympäristössä, mutta silti on kivempaa kun kodin kaikki huoneet ovat kauniita.

Toivottavasti ennen-jälkeen kuvat toimivat oikein, eli scrollaamalla kuvien keskellä olevaa nuolta oikealle ja vasemmalle pitäisi nähdä muutos alkuperäisestä nykyiseen.Lähdimme toteuttamaan vessan muodonmuutosta suositulla dc-fixillä. Lattialle valikoitui harmaavalkoinen marmoripinta ja sen kaveriksi sisustukseen tuotiin mustaa väriä. Koska pikkuvessassa ei ollut ollenkaan säilytystilaa, kävimme Ikeasta hakemassa tuollaisen avohyllyn, jossa säilyttää vessapaperia, pesuaineita sekä mun miljoona kiloa meikkiromua. Ruma, kellertävä ja kulunut pytynkansi vaihtui mustaan ja tekstiilit sekä saippuapurkit ja roskiskin hankittiin väriteemaan sopivaksi. Mustat kehykset ovat pelkkä sisustuselementti, mutta tokihan niitä on kiva tuijotella jos viipyy pidempään, haha. Askartelemani WC-aiheiset tekstit sopivat tänne kuin nakutettu, tuo kaktus taas oli kehyksen mukana tullut valmiskuva joka oli niin söpö että sai jäädä esille. Itse en osallistunut itse dc-fixin asennukseen, mutta kuikuilin selän takaa Samin ja apuriksi tulleen kaverimme töitä ja keittelin pojille kahvia sekä jakelin turhia neuvoja kenenkään kysymättä. Asentaminen näytti olevan aika helppoa, joskin pytyn ympäröivä osa oli muotonsa vuoksi hieman hankala. Joitakin ryppyjä ja saumoja pintaan jäi, mutta tuo marmorikuvio on riittävän anteeksiantava että ne häiritsisivät. Maton ja seinän reuna on osin hieman epätasainen mutta sekin on niin pientä ettei se haittaa. Ensimmäiseksi dc-fixaukseksi sanoisin kyllä että onnistuttiin ihan hyvin. 

_DSC0030_1 _DSC0059_1

Jos joskus aikaa ja tarmoa riittää, voisi vessan seinät maalata uusiksi ja korjata noita putkien ja rakojen alta paistavat oranssinpunaiset läikät. Edellinen maalaaja kun ei ole ollut kovin tarkka työnsä lopputuloksessa. Pienillä sisustusjutuilla vessan yleisilme muuttui kuitenkin niin radikaalisti, ettei nuo pienet virheet enää pistä silmään samalla tavalla kuin aiemmin. Pienillä muutoksilla saatiin aikaiseksi paljon kivempi pikkuvessa eikä rahaakaan uponnut tähän juuri ollenkaan. En ole tarkalleen laskenut, mitä muutos tuli maksamaan, mutta suurin piirtein satasen verran. 

Mitäs pidätte muutoksesta? Oletteko te käyttäneet suosittua dc-fixiä?

8 kommenttia:

 1. Kiva muodon muutos! On todellakin paljon siistimpi nyt kun sävyt ovat neutraalit ja yksinkertaiset. Dc fixauskin näyttää onnistuneen hyvin. Onko tuo vessan seinäkin ollut oranssi kuin sieltä täältä pilkottaa oranssia? Onpa kummallinen väri valinta ollut jollakin vessan sävyksi :D Ihanasti tuo kodikkuutta nuo siun tekemät taulut tuonne. Jos itse vielä jotain muuttaisin niin vaihtaisin peilikaapin tuon vanhanaikaisen peilin tilalle. Noita löytyy nykyään paljon kaupunkin vanhoista vuokra asunnoista ja tuo mieleen juurikin 80-luvun vanhan vessan kuten myös tuo vanha lattia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilmeisesti se on joskus aikanaan ollut oranssi, mikä on kieltämättä aika jännä värivalinta tuohon punaiseen lattiaan yhdistettynä XD

   Peilikaappi ois kyllä hyvä idea. Ollaan mietitty että ainakin toi putkivalo ois kiva saada pois ja jonkun nätimmän tilalle. :)

   Poista
 2. Ihan kiva tuli :)

  Eikös tuommoiseen olisi voinut saada esim vuokranantajalta jotain, esim lattiaan uuden muovipäällysteen tai jotain.
  Musta vaan näytti niin karmealle toi vanha lattia että olisin ainakin kysynyt että saako vuokranantajalta jotain siihen.ettei tarvitse itse ostaa esim.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu no, me käytiin aikamoista keskustelua vuokranantajan kanssa kaikesta mitä asunnossa oli vikana,mutta ei saatu MITÄÄN! Tarkastuksen tekijä oli kirjoittanut raporttiin, että "hyvässä kunnossa verrattuna moniin muihin asuntoihin." myöhemmin kirjoitti mulle sähköpostitse että asunto on "vanha ja kulunut". Espoon kaupunkia ei näemmä hirveästi kiinnosta pitää huolta omaisuudestaan ;)

   Poista
 3. Saitteko vuokranantajalta siis luvan tähän? Tosi kivan näköinen kyllä tuli! Toimiiko tuo dc-fix noin monipuolisesti? En oo koskaan kokeillut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kysytty, mutta toi dc fixhän on sellainen että sen saa revittyä irti eli jos tulee sanomista kun muutetaan pois (tuskinpa, kun alla oleva matto on niin järkyttävä) niin sen voi irrottaa :)

   Poista
  2. Ja ihmiset on päällystäny esim keittiön tasoja ja kaakeleita yms niin toi on kyllä tosi monipuolinen! Varsinkin just siksi, että lähtee tarpeen vaatiessa siististi irti.

   Poista
 4. Haha noi taulut :) Mutta siis hieno muutos ja vähän kivat noi liu'utettavat kuvat! Mä haluan kans rempata meidän alakerran vessan ja voisi käyttää samanlaisia kuvia sitten :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!