18. maaliskuuta 2018

Pikkuveljien huoneessa

Hugo ja Alex saivat muuttomme yhteydessä yhteisen huoneen kahdestaan jaettavaksi. Pienten poikien makuuhuone on oikeastaan melko samanlailla sisustettu kuin edellisessäkin kodissamme, mutta koko huone elää jonkinlaista välivaihetta. Huone on täynnä leluja ja tarvikkeita joita pojat eivät enää käytä ja hiljalleen huonetta täytyisi varmaan päivittää isommille pojille sopivammaksi. 

_DSC0050 -2 _DSC0059 -1

Joelin saadessa oman huoneen Alex sai kunnian siirtyä kerrossängyssä yläpetiin. Alasängyssä nukkuu tuttuun tapaan Hugo ja sängynaluslaatikko, joka aiemmin toimi Alexin sänkynä on tällä hetkellä tyhjillään. Laatikko toimii silloin tällöin varavuoteena pienille yökylävieraille. Se toimisi hyvin myös lelulaatikkona, mutta meillä on tällä hetkellä niin paljon säilytystilaa lastenhuoneessa, ettei sängynaluslaatikkoon ole mitään laitettavaa. Sängyn nurkassa säilytetään Duploja, joita on vuosien mittaan kerääntynyt neljä isoa laatikollista. 

_DSC0137 -1 _DSC0088 -1 _DSC0065 -1

Automatto on hitti, sillä autot ovat edelleen käytetyimpiä leluja poikiemme keskuudessa. Kaapit kätkevät sisäänsä vaatteet, pelit ja palapelit sekä järjettömän määrän unileluja. Siis todellakin järjettömän, sillä niitä unileluja on vissiin neljä hyllyllistä pullollaan ja mistään ei kuulemma voi luopua. Expedit-hyllyssä säilytetään kirjoja, pikkuautoja ja junaradan osia. Ikean leikkikeittiö ruokineen oli pitkään ihan ykköstuote, mutta seisoo nykyään melkoisen käyttämättömänä tuolla nurkassa. Samoin huoneen toisessa nurkassa pölyttyvät Duplo-legot, joista tehdään satunnaisesti vain aseita taisteluleikkeihin.

Lastenhuoneen välivaiheella tarkoitan juurikin tätä leluongelmaa. Duploilla, junaradalla ja keittiöllä ei juurikaan enää leikitä, mutta jos ne vie huoneesta pois ei sinne enää jää muuta kuin kirjat ja autot. Mikä lastenhuone se sellainen on, jossa ei ole leluja? Pojat touhuavat enimmäkseen pikkulegoilla, joita säilytetään Joelin huoneessa. Kunhan raaskin hyväksyä sen, etteivät lapseni ole enää pieniä, on aika siivota pois nuo edellämainitut lelut ja tuoda tilalle pieni kirjoitus/piirrustuspöytä. Pöydän ääressä lapset voisivat sitten piirtää, pelailla ja rakennella pikkulegoilla.

_DSC0148 -1 _DSC0125 -1 _DSC0105 -1

Huoneen ovea vastapäätä löytyy isomummilta saatu keltareunainen peili, joka sopii värinsä puolesta huoneeseen kuin nakutettu. Etenkin kuopukselle oli tärkeää saada oj så fin jag är -peili, eli voi kuinka hieno mä olen -peili. Mä usein poikien kanssa pukiessa kehoitan mennä katsomaan peilistä ja ihailemaan kuinka hienoja ja komeita ovat. Hyllyssä koristeena on poikien syntymätaulut sekä batman-hylly jota ei koskaan ripustettu hyllyksi. Yövalona toimii punaisena hohtava Darth Vader-miekka. Ikkunoiden välissä seikkailee viidakon eläimiä.

Mä haluaisin poikien huoneeseen vielä jonkun kivan taulun ja sitä samaa sisustussälää, mistä puhuin Joelin huonetta esitellessäni. Huoneet ovat kivoja, mutta jotenkin silti persoonattomia ja kolkkoja. Expedit-hyllykin ammottaa tyhjyyttään. Sisustaminen on kuitenkin sellaista ikuisuushommaa, eli mitään kiirettä ei pidetä huoneen uudistamisen/sisustamisen kanssa. 

Miten te olette ratkaisseet lastenhuoneen siirtymävaiheet lelujen suhteen?

7 kommenttia:

 1. Hyvää pohdintaa! Täytyy tosin myöntää, etten ole ikinä tullut ajatelleeksi moista välivaihetta, joten ei ole ratkaisuehdotustakaan :) Mutta ymmärrän kyllä pointtisi!

  VastaaPoista
 2. Mun silmään osui nuo verhot, ehkä liian lyhyet ?
  Pidemmät olisivat kivemmat tai joku kiva kappa ylös.
  Meillä on kahden tytön huoneessa vallilan jaffa kappa harmaana.
  Tottakai löytyy myös sälekaihtimet, onko teillä mitään muuta verhoa tuossa, esim rullaverho tai sälekaihtimet?
  Muuten kyllä kiva huone, varmasti kohta kannattaa harkita jotain pöytää juurikin piirtelyyn yms.
  Meillä mies teki jaetun pöydän tytöille. Kummallakin oma puoli ja edessä keskellä pieni seinä mikä maalattiin liitutaulu maalilla,kummatkin pääsevät kirjoittelemaan siihen sitten omia juttuja ja on vähän omaa rauhaa piirtelyyn yms :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan siistiä! Meillä on tytöillä ties mitä ”tyyppejä”, eli pikkufigureita jotka on nyt kovassa huudossa. Mut niitä on jostain siunaantunut _sikana_.

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut käytössä samat laatikostot koko ajan ja niihin on lelut mahduttava, uusien tullessa toisista luovutaan :)

  VastaaPoista
 5. Tää on just tämmönen unelma! Ihanan näköinen huone. Mun on tarkoitus laittaa lapset lastenhuoneeseen, kunhan nuorin nukkuu täysiä yöunia ja hommaan kerrossängyn. Mutta sekin vaatii myös tarpeeksi ikää molemmilta sihien siirtyessä. Meillä kanssa tollanen auto matto mun veljen vanha lapsuudesta!

  VastaaPoista
 6. Mä en ole päässyt vielä elämään välivaihetta. Hoitolasten takia meillä on vielä monenlaisia leluja. Toki olen vähentänyt pehmoleluja ja muitakin leluja, mutta ei olla hankkiuduttu vielä täysin eroon mistään leluryhmästä.

  VastaaPoista
 7. Onpa teillä tosiaankin vähän leluja! (ihanan siistin näköistä siis!) Mutta miten kummassa olet välttynyt siltä kaikelta sälältä mitä lapsille tuppaa kertymään ihan hirveästi; kaikki HappyMeal-krääsälelut ja suklaamunista tulleet lelut ja naamiaisvaatteet ja ei-mihinkään-kuulumattomat lelufigurit ja ukkelit, kaikki sekalaiset pallot, laukut, rasiat....??! Vai onko ne ehkä myös piilossa kaapeissa...? :-D

  Mun ehdotus lelujen ja järjestyksen suhteen olisi, että käännä tuo expedit-hylly sillä tavalla toisin päin (korkeaksi hyllyksi) niin kaveriksi mahtuu pöytä/pöydät jos leikkikeittiö lähtee seuraavalle leikkijälle. Ehkä voisit hankkia siihen myös yhen uuden tuollaisen korin ja säästää sinne vain pienen osan duploista juurikin niitä satunnaisia aseen rakenteluja varten, tai jos haluaa vaikka tehdä pikkuautoille ja junille tunneleita ja talleja :-) Siitä puheen ollen, jos pikkuautot on hitti, niin eikö parkkitaloa löydy? (Se myös täyttäisi kivasti yhden lokeron ;-D)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!