8. tammikuuta 2018

Esikoisen omassa valtakunnassa

Yhteistyössä veke.fi

Uuteen kotiin muuttaessamme esikoinen sai oman huoneen. Aiemmin kaikki kolme poikaa jakoivat huoneen keskenään, mutta nyt muuton yhteydessä syksyllä koulutaipaleensa aloittava esikoinen oli jo hieman oman rauhan tarpeessa. Nuoremmat saivat huoneeseensa kerrossängyn sekä kaikki vanhan lastenhuoneen kalusteet, joten toisen lastenhuoneen laitto oli aloitettava nollasta. Vuokranantajan toimesta huoneeseen rakennettiin täysin uusi vaatekaappi ja ikkunaverhot meillä oli valmiina, kaikki muu päätyi hankintalistalle.

_DSC0043 -1_1

Ensiksi oli tietenkin saatava lapselle nukkumapaikka. Olen kuullut kehuttavan Veken kalustetta ja lähdinkin selvittämään, millaisia lastensänkyjä heillä on valikoimissaan. Pohdimme 6-vuotiaalle jo täyspitkää sänkyä, mutta lopulta pääydimme pienempään sänkyyn. Huone olisi täyttynyt isosta sängystä kokonaan ja tarvetta leikkitilalle on kuitenkin vielä useammaksi vuodeksi. Päädyimme lopulta Liisa Pieni -lastensänkyyn, johon tilasimme levottomalle nukkujalle turvalaidan sekä tarpeeseen tulevan säilytyslaatikon.

_DSC0017 -1_1 _DSC0038 -1_1

Emme halunneet tehdä kohta koululaisen huoneesta liian lapsellista ja halusimme ehdottomasti kuunnella esikoisen omiakin toiveita huoneen suhteen. Hiljalleen kaikki alkaa näyttää jo paremmalta, mutta ollaan tehty paljon väliaikaisia ratkaisuja, kuten valaisinten sekä työtuolin kanssa. Tuoli kaivettiin varastosta ihan vaan hätävaraksi ja kattolamppu on joku super retro joka on aikoinaan ollut mun isän lapsuuden huoneessa. Pöytävalaisin on fiksu, mutta ajan saatossa kellastunut. Pääasia on kuitenkin, että huoneeseen saa valoa ja näitä kerkeää uusia aikanaan. Katossa roikkuu aurinkokunta-yövalo, jossa aurinko valaisee himmeästi planeettojen kiertäessä sen ympärillä. Ideana ihana, mutta pitää käynnissä aika kovaa ääntä, mikä saattaa hankaloittaa unensaantia. Taulujakin pitäisi saada seinille; kehykset löytyy, mutta sisältö uupuu. Ainoa seinälle asti päätynyt taulu on kummisedältä joululahjaksi saatu Overwatch-juliste.

_DSC0056 -1_1 _DSC0025 -1_1

Mattoja käytiin katsomassa useissa eri liikkeissä, muttei löydetty oikein mitään riittävän kivaa. Esikoinen toivoi mustavalkoista automattoa, joten lähdin seuraavaksi kahlaamaan netin tarjontaa. Lopulta löysimme Veken kalusteesta myös maton, joka kelpasi pojalle. Matto on sopivan lapsekas olematta liian lapsellinen ja samalla se on tyylikäs ja sen kanssa on helppo sisustaa ympäröivää huonetta eri tavoin. Tämä mustavalkoinen liikennematto ihastutti esikoista niin, että hän vannoi ja vakuutti alkavansa leikkimään taas pikkuautoilla, vaikkei sitä enää ole juurikaan tehnyt. Kuulemma pikkuveljetkin saavat lainata hänen mattoaan, jos kyllästyvät omaan värikkääseen automattoonsa. Ja on siellä leikittykin  - sulassa sovussa kolmistaan niin autoilla kuin muutenkin.

_DSC0069 -1_1 _DSC0017_1

Vaikka Joelin huone on sisällöltään nyt valmis, on se silti sisustuksellisesti keskeneräinen. Jotenkin tuntuu, että huone on kylmä ja kolkko, eikä yhtään sellainen kodikas ja kutsuva. Ehkä tilanne paranee kunhan saadaan lisää tauluja seinille sekä jotain kivoja yksityiskohtia hyllylle sekä pöytää piristämään. Kaikki kirjatkin ovat nyt tungettu vain jättikokoiseen vaatekaappiin. Toisaalta on hyvä, etteivät kirjat tule pikkuveljien repimiksi edes vahingossa, mutta samalla on vähän tylsää sulloa kaikki tavarat kaappiin. Ei ihme, että huone näyttää kolkolta, kun siellä ei ole näkyvillä muuta kuin isot kalusteet. Hankintalistalla on edelleen siis ainakin roskis, seinäkello, jotkut kivat kuvat kehyksiin ja ehkä joku pieni kirjahyllyn tapainen ratkaisu.

_DSC0036 -1_1

Omaan huoneeseen tottuminen on vienyt aikansa, onhan se iso muutos kun on melkein koko elämänsä ajan jakanut huoneen jonkun muun kanssa. Yksin nukahtaminen sujuu paljon rauhallisemmin, kuin veljillään, mutta öisin saattaa välillä jännittää. Aamuvirkku ei enää yhtä herkästi herätä veljiään, sillä houkutus katkaista heidän unensa ei ole enää niin suuri kun voi laittaa omassa huoneessaan valot päälle ja aloittaa aamutouhut. Kirjoituspöytä on vielä ollut hieman vähäisellä käytöllä, mutta eiköhän se löydä käyttötarkoituksensa viimeistään syksyllä koulun aloituksen tuodessa kotitehtävät mukanaan.

Miten te tekisitte tästä huoneesta kotoisamman?

1 kommentti:

 1. Selailemaan sisustus blogeja yms, sieltä löytää yleensä kivija ideoita.
  Itse olisin maalannut seiniä esim yhden tehosteseinän lapsen tykkäämällä värillä tai tapetoinnut mutta jos on vuokrakämppä niin en tiedä onnistuuko se sitten.
  Meillä on tyttöjen iso huone jaettu kahdelle ja yksi seinä on tapetoitu punaisella tapetilla :)
  Teillähän on ikea varmaan ihan lähellä, sinne vaan pyörimään ja katselemaan.
  Meillä ei ole mitään muita kun jysk ja sotka/isku/prisma lähellä.
  Muuten joutuu turvautumaan netin kauppoihin tai lähteä ajamaan ikeaan johon on matkaa yhteen suuntaan 120 kilometriä :D
  Onneksi sain miehen suostuteltua tuossa seuraavan loman aikana että lähdetään ikeaan käymään, tykkään ikean lakanoista ja niitä hamstraan aina ison kasan ja yleensä löytyy muutakin kivaa ostettavaa samalla :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!