10. elokuuta 2017

Mikä äitiä itkettää?

Kun minusta tuli äiti, menetin jotenkin kykyni olla itkemättä tilanteessa kuin tilanteessa. Minusta tuli pehmo, hormonimyrskyinen, itkupilli. Jo raskausaikana huomasin hormonimuutosten aiheuttamat kyyneleiden nousut silmiin raskausohjelmia tai jotain surullisia juttuja telkkarista katsoessa. Ajattelin sen menevän ohi ajan myötä hormonitoiminnan tasaantuessa, mutta ei. Nykyään mulla nousee kyyneleet silmiin ihan oudoistakin asioista ja joudun toden teolla nieleskelemään, etten ala parkumaan. Nykyään itkettää kaiken maailman oudotkin asiat, ei ainoastaan onnelliset ja surulliset jutut.

itku

Viime aikoina mua on itkettänyt, kun...

... Lego Ninjagon Kai löysi potentiaalinsa.

... George menettää korvansa viimeisessä Potter-elokuvassa.

... Joel ja naapurin tyttö halasivat heipat pihalta sisälle lähtiessään

... Alex toi minulle aamiaista sänkyyn

... Sain kortin, johon lapset olivat piirtäneet kukkia

... Pipsa Possu ja Lotta Lammas riitelivät

Kuten näette, kyynelkanavat ovat ahkerassa käytössä mitä tyhmimmissäkin jutuissa. Tähän päälle tietenkin tulee vielä ne "oikeat" itkujen aiheet, eli kaikki hääjutut, synnytys- ja vauvajutut, onnelliset tilanteet sekä surulliset tapahtumat. En keksi tälle ilmiölle muuta syytä, kuin hormonitoiminna oikut, sillä en ollut tällainen herkkis ennen lastensaantia. Raskausaikoina itkeminen on ollut vielä överimpää! Silloin itketti ihan kaikki, jopa se, että jääkaapista löytyi muutama homeinen peruna. Kosk onhan se nyt sääli, etteivät ne perunat päässeet syötäviksi... Löytyykö ruudun takaa muitakin itkupilli-äitejä? Kertokaa teidän oudoimmat itkujen syyt!

4 kommenttia:

 1. Itkupilli kyllä, mutta en oo äiti :D
  Minua itkettää se, että sukka on väärinpäin jalassa. Tai kun mies kiitti tekemästäni ruuasta. Vielä enemmän itketti kun se mies toi kukkia kiitokseksi. Joskus itkettää kuollut Kärpänen sisällä, suruttelee ettei toinen päässyt ulos.. Ja lisää näitä löytyy kyllä! Kerran itkin, kun mehupurkki oli kaatunut eväslaukussani ja vuotanut laminaattilattialle..

  Et ole yksin :) mielestäni on ihan hyvä että tunteitaan uskaltaa näyttää, vaikka se kieltämättä tuntuu välillä hiukka överiltä :)

  VastaaPoista
 2. Siis mahtavaa kuulla, etten ole ainoa jolla "jäi hormonit päälle"! :'D Raskausaikana, reilu 7v. sitten, aloin itkeskellä esim. söpöille eläinvideoille. Poikkeuksellista oli siis erityisesti iloisille asioille itkeminen. Tosin myös mieli pahoittuu herkemmin, esim. jos lyö varpaan kipeästi niin kyyneleet kohoaa silmiin ei pelkästä kivusta vaan koska siitä tulee paha mieli. x)
  Ja vaikka ajattelin vielä ekan vauvavuoden aikana, että homma tasaantuu niin eikä mitään.. Viimeksi tuli tippa linssiin pari päivää sitten, kun lapsi kuunteli Vaiana-elokuvan How far I'll go - kappaletta. ^^

  VastaaPoista
 3. Täällä kans yks itkupilli! Nykyään on ihan täysin mahdotona katsoa mitään Elämä Lapselle-konserttia, ilman kolmea pakettia nenäliinoja. Puhuin tästä just töissä eräälle asiakkaalle ja se oli kaikista hölmöintä, että mulla kostu silmät jo pelkästään siitä kun sanoin, "en pysty katsomaan Elämä Lapselle-konserttia ilman itkuja"😅

  VastaaPoista
 4. Juu tutulta kuulostaa! Lapsia löytyy 3. -miljama

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!