14. heinäkuuta 2017

Stressaava lomaltapaluu

Me päästiin muutama tunti sitten kotiin kahden viikon kesälomalta Pohjois-Karjalasta. Loma-aika oli ihanaa! Tuntui, että lapset kinastelivat keskenään ennätysvähän ja tottelivatkin yllättävän hyvin koko loman ajan. Kesälomalla poissa kotimaisemissa sitä rentoutuu ihan eri tavalla, kuin vain kotona lomaillessa ja sen huomasi kyllä myös lapsista. Meillä sattui hyvät kelit suurimmaksi osaksi ajasta, mitä nyt muutama tuulinen (mutta lämmin) päivä sekä pari sadekuuroa. Suomen kesä, yllätit meidät toden teolla!

IMG_20170710_134145_565

Loma oli ihanaa, mutta kotiinpaluu ei niinkään. Viiden tunnin ajomatkan viimeisellä tunnilla lapset olisivat varmasti hyppineet pitkin seiniä, jos turvaistuimiltaan olisivat pystyneet. Kotipihalla lapset pääsevät vihdoin vöistään irti, mutta samalla alkaa seuraava (huokaus!) projekti, nimittäin auton tyhjennys. Sitä ihmetteleekin, miten parin viikon ulkomaanmatkalla pärjää suunnilleen yhdellä matkalaukulla, mutta parin viikon kotimaanmatkalle pakataan mukaan puolet omaisuudesta. Autollinen tavaraa odottaa pihalla kotiin kantamista ja tyhjentämistä. Tavaroiden päästyä sisälle asti on lomalle lähtöä edeltävänä päivänä siivottu koti taas kuin pommin jäljiltä. Vaatteet, lelut sekä tarvikkeet leviävät pitkin lattioita ja pyykkiä on kassikaupalla. Sitä ajattelisi, että kerkeäisi hetken aikaa rentoutua pitkän kotimatkan jälkeen, mutta ei. On pyykättävä, pyykättävä ja pyykättävä lisää. On tyhjennettävä ruoat kylmäkasseista, sadevaatteet, kolmekymmentä kirjaa sekä säkillinen leluja. On survottava pelastusliivejä kaappiin ja ripustettava märiksi jääneet uimakamat kuivumaan. Työtä riittää tunneiksi ja urakka tuntuu vielä lomaa edeltävää pakkaamistakin raskaammalta.

IMG_20170704_181159_686 IMG_20170704_143245_792

Onneksi kaiken tämän loputtomalta tuntuvan purkamisen ja siivoamisen jälkeen voi istahtaa koneen ääreen ja tyhjentää lomakuvat muistikortista tietokonelle. Näppäimistö tuntuu hieman kankealta eivätkä sormet tottele. Ihanaa, miten kaksi viikkoa tietokonetaukoa voi piristää. Kuvakansio auki ja ei kun selailemaan. Siinä hetkessä kerkeää jo unohtaa kaiken siivouksen sekä loputtoman pyykkivuoren. Mielessään voi palata tunnelmoimaan niitä ihania hetkiä, mitä lomalla koettiin. Vaikka loma on vasta päättynyt, on lomakuvia kiva fiilistellä jo nyt. Varmasti näitä palataan katsomaan talven pimeinä iltoinakin, odotellen seuraavaa kesää ja lämpimiä päiviä. Loma teki hyvää, mutta kivaa on olla taas kotona. Pyykkivuorista ja stressistä huolimatta. 

Tässä muutama insta-maistiainen lomakuvista, palaillaan myöhemmin kunnon lomatunnelmiin!

Seuraa instagramissa @jenskujne

4 kommenttia:

 1. Älä stressaa, jos lomaa vielä on niin esim pyykkäät rauhassa, ei kaikkea tarvitse heti tehdä.
  Pikkuhiljaa jos vaatteitakin riittää kaapissa puhtaana niin relax vaan ja hiljakseen :)
  Tiedän kyllä tunteen, mutta itse oon aina yrittänyt ainakin rennosti ottaa.
  Me tyhjennetään mitä jaksetaan autosta, muut seuraavana päivänä ja omalle pihalle voi jättää tavaraa mitä ei jaksa heti laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä neuvo, ei kaikkea tarvitse heti saada valmiiksi :) Hiljalleen vaan niin ei lomamoodi kaikkoa niin nopeasti :D

   Poista
 2. Sanoisin että ulkomaille pakataan siksi niin vähän koska siellä on melko takuuvarmasti parempi sää kun suomessa! Voi siis huoletta jättää kuravaatteet ja lämpimät vaatteet kotiin odottamaan! Mukaan ei myöskään tarvitse pakata esim uimapatjoja, leluja koska ne yleensä saa paikanpäältä :D Muutenkin ainakin meidän perhe ostaa paljon matkoilta joten vaatettakaan ei tarvitse olla ihan jokapäivälle. Kotimaan matkalle taas on otettava melkein kaikki mukaan koska ei haluta ostella uusia sieltä samasta prismasta kuin kotona odottaa ihan samanlainen vaate/lelu yms. Matkatavaroiden purkaminen on kyllä yllättävän inhottavaa hommaa. Meillä varataan yleensä sitä varten pesutupa niin saa kaiken sitten kerralla puhtaaksi ja suoraan kaappiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan fiksu päätelmä. Ulkomaille mentäessä harvemmin tarvitsee miettiä kumisaappaita sun muita, jolloin ne kaikista suurimmat pakattavat jää pois. Samoin hotelleissa lomaillessa ei tarvitse miettiä pyyhkeitä ja lakanoita, mitä mökille tmv yleensä pakataan.

   Onhan se fiksuinta pakata auki tavarat mahdollisimman pian. Raskasta, mutta vielä raskaampaa se on jos laukut seisoo eteisessä monta päivää :D

   Poista

Kiitos kommentista!