2. maaliskuuta 2017

Sisustuspainajainen olohuoneessa

Kun puhutaan huonoista sisustusvalinnoista lapsiperheissä, monille tulee varmasti ensimmäisenä mieleen valkoinen sohva. Riippumatta siitä, syödäänkö olohuoneessa vai ei, on valkoinen sohva suuressa riskissä likaantua. Meillä on kuitenkin olohuoneessa yksi vieläkin kamalampi huonekalu - nimittäin arkkupöytä. Ostaessamme arkkupöydän olimme innoissamme. Edellisessä pöydässä oli avohylly ja sehän tarkoitti, että jos siellä jotain tavaroita niin niitä revittin jatkuvasti pitkin lattioita. Arkkupöytä ratkaisisi tämän ongelman, sillä lapset eivät yhtä helposti pääse arkun sisällä oleviin tavaroihin käsiksi. Arkkupöytä tarjoaa paljon säilytystilaa ja meillä arkku onkin täynnä kirjoja, lehtiä, pelejä ja papereita joille ei ole muuta paikkaa. Tykkäsin arkusta paljon, mutta nykyään vihaan sitä.

Meillä lapset syövät pääosin keittiön pöydän ääressä, mutta silloin tällöin mutustellaan kaikki jotain herkkuja telkkarin äärellä. Me aikuiset taas syömme usein iltaisin olohuoneessa arkkupöydän ääressä. Arkkupöydän ongelma ei ole ainoastaan lapsiperheissä, sillä vahinkoja sattuu kaiken ikäisille. Arkkupöydän äärellä suurin mahdollinen vahinko on juomalasin kaatuminen. Pöydässä on kaksi rakoa, jotka mahdollistavat arkun kansien avaamisen. Jos juomalasi kaatuu, neste kulkeutuu sekunneissa raoista suoraan kaikkien säilytyksessä olleiden tavaroiden päälle. 

_DSC0358_1 _DSC0366_1

Otetaan vertaukseen vielä se valkoinen sohva. Monissa sohvissa on irroitettavat pestävät päällysteet. Jos jotain tahriintuu tai läikkyy sohvalle, sen voi pestä. Mutta kaadappa lasillinen maitoa, mehua tai olutta kirjojen ja lehtien päälle. Niitä ei pelasta enää mikään. Tahmea, märkä paperi on mennyttä kalua heti sen kastuessa. Joskus lapset kaatavat mukinsa, joskus miehen lasi menee nurin. Kerran taisin itse kumota vesilasini nostamalla jalat rennosti pöydälle. Unohdin koko lasin olemassaolon. Vaikka alkuun pidinkin arkkupödästä paljon, olen oppinut vihaamaan sitä vuosien varrella. Olemme päättäneet, että tähän asuntoon emme enää ostele uusia huonekaluja, joten pöydän kanssa on kestettävä kunnes muutamme uuteen asuntoon. En malta odottaa, sillä en pidä tuosta ruskeasta sohvastakaan enää. 

Iloa tähän murheelliseen olohuoneen sisustukseen tuo uudet koristetyynyt ja pehmoinen viltti, jotka kotiutin Ikeasta eilen. Pienetkin yksityiskohdat piristävät ihmeesti huoneen ilmettä. Minun piti ostaa vain muutama kehys, mutta aina tuolta tarttuu mukaan kaikkea muutakin kuin kauppalistassa lukevat tuotteet, heh. 

6 kommenttia:

 1. Itse laittaisin jotain sisäpuolelle täytteeksi/esteeksi että jos jotain kaatuukin nesteet voisi vain valuttaa pois. Vaikka pleksin.

  VastaaPoista
 2. Eikös teidän pitäny muuttaa isompaan vai muistanko väärin että kirjoittelit aikaisemmin isommasta asunnosta.
  Uutta asuntoa on aina ihana sisustaa, etenkin jos tulee enemmän tilaa :) voi ostella uusia huonekaluja yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muuttoaikeet on vähän hidastelleet, mutta toivottavasti tän vuoden puolella! :) ootan kovasti jo sitä että pääsee sisustamaan uutta kotia ja vähän vaihtamaan huonekaluja uusiin!

   Poista
 3. Voit antaa meille sitten tuon arkun kun siitä luovutte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jo aika kulunut ja naarmuinen, mutta jos kelpaa niin saa hakea pois sitten :D

   Poista

Kiitos kommentista!