8. tammikuuta 2017

Vuoden 2017 tavoitteet

Tammikuuta on kulunut jo reilu viikko ja on aika katsastaa alkaneen vuoden tavoitteita. En tosiaan tee uudenvuodenlupauksia, mutta jotain suuntaa antavia juttuja sitä voi aina alkaneelle vuodelle miettiä. Tällä kertaa tavoitteet ovat suhteellisen maltillisia, realistisia ja järkeviä. Perheen ja parisuhteen hoitaminen on tärkeää, se vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme suuresti. Meidän hyvinvointimme niin yksilöinä, pariskuntana kuin perheenäkin on tietenkin tavoittelemisen arvoinen asia vuosi vuodelta. Terveitä elämäntapoja ei tarvitse seurata orjallisesti, kunhan ne ovat pääosin kunnossa voi ihan hyvin irroitella välillä juomalla hieman liikaa viiniä tai syömällä kokonaisen jäätelöpaketin yhdeltä istumalta. Kun kotiympäristö sekä pään sisäiset asiat ovat järjestyksessä, on helpompi kohdata ja työstää arjen hyviä ja hankalampiakin haasteita. Kohti upeaa vuotta 2017!

_DSC0062_1

Vähemmän ruutuaikaa itselleni
Olen jonkun sortin puhelinaddikti. Luuri on käden ulottuvilla ja vilkuilen sitä tosi usein päivän mittaan. Illalla nukkumaan mennessä kun uni ei tule, jään helposti selaamaan puhelinta tunneiksi, eikä se ainakaan helpota unensaantia. Aion siis pyrkiä siihen, etten käytä puhelinta iltaisin sängyssä ollenkaan, ja että päivisinkin voisin ottaa entistä pidempiä taukoja puhelimen käytöstä ja keskittyä lasten kanssa touhuiluun muutenkin kuin snapchatin tai instagramin välityksellä. Päivisin en selaa puhelinta pitkiä aikoja, mutta vilkuilen sitä kuitenkin useita kertoja tunnissa. Tuo jokailtainen puhelimen selaus taas alkaa olla jo jonkunlainen ongelma.

Parisuhdeaikaan panostaminen
Tämä tavoite toteutui viime vuonna todella hyvin ja uskon sen tehneen koko perheelle hyvää! Lapset nauttivat yökyläilyistä todella paljon ja kahdenkeskeinen aika Samin kanssa antaa meille runsaasti lisää voimia arkeen. Viime vuoden tavoin aiomme pyrkiä pitämään kiinni vähintään kerran kuukaudessa tapahtuvista treffipäivistä. 

_DSC0072_1

Itsestäni huolehtiminen
Kliseiset syön terveellisesti ja treenaan itseni kesäkuntoon -jutut ovat niin nähtyjä, mutta tosi tärkeitä asioita. Kun nukkuu riittävän pitkät yöunet, liikkuu säännöllisesti, syö pääosin terveellisesti kuitenkaan unohtamatta herkuttelua ja pitää kehostaan huolta voi paljon paremmin ja jaksaa arjen haasteita ihan eri tavalla. Myös ulkonäöstä huolehtiminen kuuluu tähän kastiin. On ihan ookoo käydä ruokakaupassa likaiset hiukset pipon alle survottuna, ja kotona nyt voi näyttää vaikka minkälaiselta variksenpelättimeltä. Mutta jos edes hieman jaksaisi harjata tukkaa ja laittautua niin olisi heti entistäkin parempi mieli! Peiliin katsominen piristää, eikä kauhistuta.

Perheen yhteiset hetket
Poikien kanssa tulee tietenkin leikittyä joka päivä, mutta pitkiä työpäiviä tekevä Sami ei samalla lailla ehdi osallistua lasten kanssa touhuamiseen. Ne hetket, jolloin koko perhe on koolla aiomme panostaa entistä enemmän yhteisiin ruokailu- ja leikkihetkiin sekä keksiä uusia juttuja kokeiltavaksi. Toivottavasti Sami voisi myös pitää kunnon kesäloman. Koko yhdessäoloaikamme aikana Samin pisin varsinainen loma on tainnut olla viikon pituinen, ellei siis sairaslomia ja isyyslomia lasketa. Eli kaksikin viikkoa olisi jo luksusta!

_DSC0077_1

Kodin siistinä pitäminen
Siis kyllä meilläkin joskus siivotaan ja pidetään koti pääosin peussiistinä. Joka ilta kerätään lelut pois ja laitetaan tavarat paikoilleen. Päivisin kämppä on kuin tornadon jäljiltä, joten iltaisin on pakko siivota. Pyykätään ja tiskataan ahkerasti, viisihenkinen perhe kuluttaa ihan älyttömän määrän astioita ja vaatteita. Imuroidaan lähes päivittäin ja viedään roskia. Imurointi on mulle sellainen pakkomielle, vihaan murusia lattioilla ja päivittäisestä imuroinnista huolimatta niitä on aina joka nurkassa. Tavoitteeni, eli ongelman ydin on enemmänkin ne epätavallisemmat siivousjutut, kuten ikkunoiden pesu, tahrojen pyyhkiminen seinistä, ovista ja ovenkarmeista. Koti voi näyttää siistiltä ja puhtaalta, vaikka onkin sitten lähempää tarkastettuna sivoton mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Oon viimeisten viikkojen ajan kauhistellut etenkin sitä, kuinka likaiset meidän seinät voi olla. Hyi.

Millaisia tavoitteita te olette asettaneet itsellenne täksi vuodeksi?

8 kommenttia:

 1. Mä oon aina miettinyt, että mistä ihniset löytää ajan imuroida ja tyyliin pyyhkiä lattiat päivittäin 🤔😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin pieni koti, että sen imuroi noin viidessä minuutissa XD lattioiden pesua tai edes tahrojen pyyhkimistä lattioista ei kyllä todellakaan saa tehtyä päivittäin, hyvä jos kerran kuukaudessa -.-

   Poista
  2. No juu. Ei meilläkään kovin montaa neliötä ole, mutta mä taas hinkkaan niitäkin vähiä vähän turhan liian tunnollisesti 😅

   Poista
  3. Onneksi onnellisuus ei oo ihan suoraan kytköksissä siihen, onko koti puhdas vai hieman sotkuinen. Lähetäppä mulle vähän tunnollista siivousintoa, niin saan ton tavoitteen pidettyä :D Oon sen tarpeessa!

   Poista
  4. Tunnollista ja tunnollista 😏😇

   Poista
 2. Kodin siistinä pitäminen! Munki varmaan pitäis, mutta oon jo niin luovuttanut, etten tehnyt tän suhteen enää edes mitään lupauksia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, samaa mietin itsekin, mutta jos ei lupaus vaan tavoite :D antaa vähän pelivaraa antaa periksi XD

   Poista

Kiitos kommentista!