4. tammikuuta 2017

Vuoden 2016 kohokohdat

Uusi vuosi on jo lähtenyt hyvin käyntiin, mutta on aika palata hetkeksi vielä viimevuoden puolelle. Meidän vuosi 2016 oli täynnä hyviä hetkiä. Tietenkin vuoteen on mahtunut myös niitä vaikeampia asioita, mutta jotenkin minusta tuntuu että ne ovat olleet erityisen vähissä tänä vuonna. Uskallan väittää, että panostuksemme parisuhteeseen ja riittävään kahdenkeskeiseen aikaan on auttanut tässä. Olemme Samin kanssa molemmat sellaisia, että stressaantuneina ja väsyneinä tiuskimme toisilleen ja puramme osan ärsytystä tietenkin tahattomasti myös lapsiin. Kahdenkeskeinen aika, vaikkei se olisi mitään kovin erityistä, on sellainen jota olemme odottaneet innolla joka kuukausi. Se on tuonut piristystä arjen keskelle ja se on auttanut meitä jaksamaan uhmaiät, raskaat työviikot, läpsystä vaihtoon -työpäivät, lasten yleiset kiukuttelut sekä ne pienet ärsytykset, kun puoliso ostaa vääränlaista maitoa kaupasta tai ei ole jaksanut tyhjentää tiskikonetta. Vuodemme kohokohdat ovat olleet pieniä asioita, arjen piristyksiä. Mutta vaatimattomuudestaan huolimatta ne ovat olleet tärkeitä koko perheelle.

pixlr

Tammikuussa Sami kävi silmien laserleikkauksessa ja piti viikon loman. Vaikka loma olikin sairasloma, niin saatiin nauttia yhteisestä ajasta. Käytiin Samin kanssa leffassa ja illastettiin kaveripariskunnan kanssa. Vietettiin jälkijouluja tyttöporukan kanssa typötyhjässä baarissa. Helmikuussa nautittiin lumisesta hiihtolomasta pulkkaillen, pelaillen ja herkutellen. Sami oli viikonlopun Levillä ja me chillailtiin poikien kanssa keskenämme. Maaliskuussa oltiin kaksilla treffeillä Samin kanssa, nähtiin kavereita ja pidettiin hauskaa. Kävin kahdella The Usedin keikalla. Vietettiin pääsiäistä suklaisissa tunnelmissa. 

pixlr_20170104201747806

Huhtikuussa matkustettiin salaa tyttöporukalla Lappiin ystävämme luokse aprillipilana. Vietettiin Joelin hai-teemaisia 5-vuotissynttäreitä. Käytiin tuplatreffeillä kaveripariskunnan kanssa. Toukokuussa juhlittiin vappua, äitienpäivää ja Samin 25-vuotissynttäreitä. Olin rintaleikkauksessa ja Sami piti viikon loman auttaakseen minua lastenhoidossa. Kesäkuussa vietettiin kesäiltaa kaveripariskunnan kanssa. Järjestettiin lasten kanssa isot lettukestit kahtena päivänä peräkkäin. Nautittiin juhannustunnelmista saaristomökillä koko suvun voimin. Alex täytti neljä vuotta.

pixlr_20170104203059684

Heinäkuussa juhlimme mun 25-vuotissynttäreitä sekä 6-vuotis tapaamispäivää Samin kanssa. Juhlittiin myös Alexia Lego-teemaisilla synttäreillä. Joel oli ruotsinristeilyllä mumminsa kanssa. Lomailtiin viikko Kesälahdella vanhempieni asuntovaunulla. Osallistuin Kaksplus-bloggaajien kesäkemuihin Hotel Kämpissä. Elokuussa reivattiin viikonloppu Weekend-festareilla ja juhlittiin serkkuni häitä. Käytiin tyttöporukalla leffassa ja perheen kesken Korkeasaaressa. Vierailtiin Joelin ja Alexin kanssa kolmistaan Linnanmäellä Hugon ollessa mummilla yökylässä ja Samin ollessa kaverin luona. Syyskuussa olimme perheeni kanssa teatterissa katsomassa Mushashi - miekan tie. Kokeilimme jotain erilaista treffeillä Amos Andersonin taidemuseossa Samin kanssa. Hugo täytti kaksi vuotta. Samilla alkoi viiden viikon sairasloma murtuneen ranteen takia.

pixlr_20170104204146175

Lokakuussa juhlimme 2-vuotiasta Hugoa merirosvoteemabileillä. Kävin Joelin ja Alexin kanssa teatterissa katsomassa Lilla Anna och Långa Farbrorn. Juhlittiin lasten Halloweenia bloggaajaporukalla. Marraskuussa vietettiin iltaa kaveripariskunnan kanssa ja pojat yökyläilivät kaikki eri paikoissa. Kävin Joelin ja Alexin kanssa teatterissa katsomassa Alfons Åberg -esitystä. Vietettiin isänpäivää perheen kesken ja Kaksplus-verkoston pikkujouluja Tampereella. Joulukuussa vietettiin itsenäisyyspäivää hienolla illallisella perheeni luona. Juhlittiin 5-vuotishääpäivää hotellissa. Nautittiin tunnelmallisesta joulusta ja perheen yhteisestä ajasta. Juhlittiin railakas vuodenvaihde laivalla kaveripariskunnan kanssa.

Toivottavasti 2017 on vähintäänkin yhtä ihana kuin 2016!

21 kommenttia:

 1. Ihan hirveesti kaikkee kivaa! Ja hassua miten moni näistä jutuista ollaan koettu yhdessä 🙈❤

  VastaaPoista
 2. Siis ihania kuvia! Tää oli tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. Onpas ollut tapahtumarikas vuosi! Mietin ettei meillä ole mitään tapahtunut viime vuonna, mutta taidan olla väärässä. Pitää varmaan itsekin listata viime vuoden tapahtumat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna mennä vaan! Mäkin aattelin, että eihän me olla tehty juuri mitään "erikoista", mutta aika paljon kivoja juttuja silti :)

   Poista
 4. Ihanaa, kun ootte saaneet käydä treffeillä paljon ja oot päässyt myös menemään tyttöporukoilla. Mun on jotenkin niin vaikea lähteä, siis henkisesti. Ehkä se tän vauvavuoden jälkeen helpottaa, kun ei olla enää niin symbioosissa tytön kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tosi hyvin ton vauvan kanssa symbioosissa olemisen. Kerkeää sitä sitten myöhemminkin :)

   Poista
 5. Ihania kollaaseja, huippupostaus!

  VastaaPoista
 6. Nää tämmöset on niin kivoja, saa tiivistetysti kattavan kuvan! :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten itsekin tulisi tehtyä vastaanvanlainen kooste joka vuodesta :) Meillä on kyllä tapana teettää lapsille aina syntymäpäivän jälkeen heidän vuodestaan kuvakirja, saa heidän omat muistonsa ikuistettua paperille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana idea teettää tuollaiset muistokirjat <3

   Poista
 8. Ihania kuvia!! Ollut varmasti todella mukava ja antoisa vuosi! :) <3

  VastaaPoista
 9. Kivalta näyttää ja kuulostaa teidän vuosi! Onnea vuodelle 2017!

  VastaaPoista
 10. Kivalta näyttää ja kuulostaa teidän vuosi! Onnea vuodelle 2017!

  VastaaPoista
 11. Voi kun teillä on ollu kaikenlaista! Vitsit kun en itse kerinnyt tämmöstä vääntämään:(
  Itellekkin varmaan aika kiva muistella menneitä juttuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sellaisen tehdä vähän myöhässäkin, tai sitten ensi vuonna :)

   Poista

Kiitos kommentista!