30. joulukuuta 2016

Vuoden luetuimmat postaukset

Kokosin listan blogini kymmenestä suosituimmasta postauksesta vuonna 2016. Aiheita löytyy aina diy-jutuista imetykseen, rintaimplanteista autoiluun, sekä oksenteluum ja rikkinäisten vaatteiden käyttämiseen. Mielestäni eniten suosiota saaneet blogipostaukseni ovat paikkansa ansainneet tällä listalla. Ne eivät ole hetkessä kasaan sutaistuja, vaan niiden eteen on panostettu ja tehty kovasti töitä. Iloitsen, että pohdiskelevat, avoimet ja rehelliset, sekä syvällisemmät postaukset miellyttävät lukijoita. Vaikka olisi helpompi kirjoittaa pintaraapaisuja ja huolettomia juttuja, niin syvällisemmät jutut herättävät enemmän tunteita niin itsessäni kuin lukijassakin. Kirjoittaminen on mahtavan hyvää terapiaa ja samalla on hienoa, jos edes yksi ihminen osaisi samaistua tai saada vertaistukea jutuistani. Tässä siis vuoden suosituimmat postaukset, olkaapa hyvät!

_DSC0171_1

Marraskuussa tahdottiin kokeilla poikien kanssa jotain erilaista askarteltavaa kotipäivälle. Googlatessani muovailuvahan teko-ohjeita en löytänyt yhtään suomenkielistä ohjetta, joten päätin tehdä sellaisen itse englanninkielisten ohjeiden sekä oman soveltamiseni mukaan. Tämä on hauska ja helppo ohje kaikenikäisille askartelijoille.

rinnatjälkeen_1

Toukokuussa pari viikkoa leikkaukseni jälkeen julkaisin kuvat rintaleikkauksen tuloksesta. Rinnat olivat uudet ja pinkeät, mutta olin tuolloin jo niin iloinen! Nyt rinnat ovat muokkautuneet hieman pehmeämmiksi ja luonnollisemmiksi, mutta olen edelleen vaan niin iloinen!

_DSC0151_1

Heinäkuussa kerroin syyllisyydentunteistani menneisyyttä kohtaan, kun jätettiin 11-kuukautinen esikoisemme viikoksi isovanhemmille hoitoon häämatkan ajaksi. Tuolloin päätös tuntui hyvältä, mutta olen miettinyt miten tämä hylkääminen on vaikuttanut ja tulee ehkä vaikuttamaan esikoiseemme vielä tulevaisuudessa. Katuminen ei kannata, mutta tunteiden purkaminen auttoi.

pönttö_1

Kesäkuussa mietitytti, miksi jotkut perheet salailevat sairastelujaan ja sopivat leikkitreffejä tai menevät normaalisti kouluun ja päivähoitoon taudista huolimatta. Kanssaihmisten lähes tahallinen tartuttaminen ärsytti minua ja kommenteista päätellen myös teitä lukijoita.

IMG_20160416_155214

Toukokuussa päivää ennen rintaleikkausta purin jännitystä ja pohdin leikkaukseen ja jälkihoitoon liittyviä asioita.

IMG_20161112_193324

Miltä tuntuu, kun lähipiiri piikittelee syömishäiriöstä, kyttää lautasen sisältöä ja analysoi ulkonäköäni, vaikka varsinaisesta sairaudesta on aikaa jo kymmenen vuotta? Tätä mietittiin marraskuussa.

_DSC0178_1

Huhtikuussa kerroin blogiin avoimesti aikovani läpikäydä rintojen suurennusleikkauksen. Postaus sai paljon hyvää palautetta ja päätös kertoa leikkauksesta ja siihen liittyvistä asioista oli hyvä, sillä aihe on selkeästi kiinnostanut useita ihmisiä. Tässäkin listassa tissipostauksia on iso osa.

imetyspettymys_2

Syyskuussa omat imetystaipaleeni mietityttivät. Mikä meni imetyksissä pieleen, kuinka paljon tiedon puute vaikutti asiaan ja miksi se on tuottanut niin paljon ahdistusta minussa. Onko imetyspettymys normaalia, miten sitä voi työstää?

IMG_20151006_092150

Heinäkuussa todistin epäilyttävää tilannetta, jossa lapsi oli jätetty autoon yksikseen ja touhuili vaarallisia asioita. Tästä aiheesta olen itse aika mustavalkoinen mielipiteineni, mutta kommenteissa mielipiteitä oli puolin ja toisin.

ryysyt_3

Syyskuussa ärsyynnyin siitä, kuinka kaikki lasteni housut ratkeavat polvista lähes ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Kerroin, ettei minua haittaa jos lapset kulkevat hieman rikkinäisissä tai jopa tahraisissa vaatteissa. Sotku ja puhjenneet polvet kuuluvat lasten elämään, mutta antaako epäsiistit vaatteet ulkopuolisille kuvan siitä, ettei perheessä ehkä olisi kaikki taloudellisesti tai henkisesti kohdallaan?

Mikä näistä on mielestänne paras tai mielenkiintoisin postaus? 
Entä oliko joku niin tylsä, että ihmettelette miksi se on noussut suosituimpiin postauksiin? 
Millaisista aiheista haluaisitte, että kirjoitan vuonna 2017?

6 kommenttia:

  1. Sun blogi on kyllä niin ihanan aito, että jatka vaan samaan malliin. Syvälliset/pohdiskelevat tekstit on aina mun mieleen, varsinkin, kun sulla tulee aiheita, joita ei oo ite ajatellu ollenkaan. Fresh :)

    VastaaPoista
  2. Tykkään pohdinnasta ja uusien näkökulmien antamisesta. Eli toivon sinun jatkavan samaa rataa. Oman itsensä tutkiskelu suhteessa muihin ja yhteiskuntaan on aina mielenkiintoista luettavaa. Eli lisää ajatuksia herättäviä tekstejä, kiitos <3

    VastaaPoista
  3. Mä ajattelin tehdä samalla tavalla postauksen. Kivat postaukset sulla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!