29. joulukuuta 2016

Toteutuivatko vuoden tavoitteet?

Joulupyhät on nyt vietetty ja on aika suunnata katse kohti ensi vuotta! Meidän joulu oli oikein mukava ja rauhallinen, lahjoja tuli sopivasti ja perheen kanssa yhdessä oleminen oli parasta. Ennen vuoden vaihtumista palataan kuitenkin alkuvuoden tavoitteisiin ja nyt kun vuosi on lopussa katsellaan hieman miten on mennyt. Alkuvuodesta kirjoitin tuttuun tapaan ylös toiveitani sekä tavoitteitani tulevalle vuodelle. Kirjoitan tämän saman lurituksen joka vuosi, mutta mahdollisille uusille seuraajille ja satunnaiskulkijoille on hyvä avata - en tee uuudenvuodenlupauksia, koska olen todennut että lupaukset ovat liian radikaaleja ja epäonnistuminen aiheuttaa vain turhaa masentelua ja päänvaivaa. Tavoitteet ovat hieman löyhempi käsite; ne voivat joko toteutua tai olla toteutumatta. Pääasia on kuitenkin tehdä töitä tavoitteittensa eteen, sillä eihän elämässä saavuta mitään ilman kovaa työtä ja panostusta. Jos olen hyvin ehdoton minkä tahansa asian kanssa vien sen usein ihan yli ja jo epäterveellisen pakkomielteen puolelle, joten ei-niin-justiinsa tavoitteet ovat enempi minua varten.

kollaasi_3

Yhteinen aika
Tämän suhteen toteutus on onnistunut loistavasti parisuhteen kannalta. Olemme pystyneet pitämään kiinni "lapsivapaasta" kerran kuukaudessa, jopa useammin silloin tällöin. Varsinaisia treffipäiviä tänä vuonna on ollut 20, jos lasketaan mukaan ylihuominen uudenvuodenaatto. Kaikki eivät ole olleet yökyläilyjä lapsille eivätkä edes kahdenkeskeisiä treffejä. Parisuhdeajaksi lasken kuitenkin kaiken sellaisen, joka tehdään aikuisten kesken eli ilman lapsia. Yhteinen aika lasten kanssa on ontunut. Siis jos puhutaan kahdenkeskeisestä ajasta lapsen ja molempien aikuisten kanssa. Yhteistä aikaa on helppo järjestää joko mamman tai iskän kanssa, kaikille lapsille. En usko, että meillä on ollut yhtään sellaista hetkeä, jossa olisimme olleet molemmat vanhemmat yksin yhden lapsen kanssa. Nämä tilanteet olisivat varmasti kullekin lapselle tärkeitä, mutta niihin kaiken muun arjen ja perheen pyörittämisen lisäksi ei vain ole aikaa tai rahkeita. Onneksi kuitenkin pystymme tarjoamaan edes sitä kahdenkeskeistä aikaa yhden vanhemman kanssa silloin tällöin, sekään kun ei ole työnarkomaani-isän, osa-aikaista työtä tekevän kotiäidin ja kolmen lapsen kanssa todellakaan itsestäänselvyys. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin tämän tavoitteen toteutumisesta.

"Kesäkuntoon 2016"
Tämä projekti alkoi hyvin ja jo alusta asti kesäkunto sai olla heittomerkeissä. Tarkoituksena oli saada liikunta osaksi perusarkea ja sitä kautta vähän aktiivisuutta arkeen. Alkuvuonna mulla ei ollut hajuakaan, että ylipäätään olisin läpikäymässä rintaleikkausta, joten vuoden suunnitelmista ei ollut tietoa liikunnan tai sen rajoittumisen suhteen. Toukokuuhun asti treenaaminen sujui juuri niin kuin pitikin, mutta sen jälkeen pidinkin, hupsista, viiden kuukauden tauon kaikesta liikunnasta. Loppuvuotta kohti olen kuitenkin saanut taas puhtia treenaamiseen, joten tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen!

kollaasi_2

Herkkulakko 2.0
No tämä nyt oli farssi jo suunnitteluvaiheessa, en viitsi edes kirjoittaa enempää aiheesta. Oon ikuinen herkkusyöppö sokeriaddikti ja tämä säälittävä tavoite oli tuhoon tuomittu jo alkujaan. 

Perhepäivät
Perhepäiviä ollaan vietetty useita, joskaan ei ihan säännöllisesti joka kuukausi. Koska Sami on niin paljon töissä ei arkisin kerkeä mitään ja viikonloppuisin löhöily jääkin sitten pääosaan. Ollaan kuitenkin tehty paljon hauskoja juttuja niin kotona kuin muuallakin ja kyllä se niin on, että perhe on paras! Pienetkin yhdessä tehdyt jutut piristävät ja tuovat kaikille perheenjäsenille hyvän mielen. On hankala suunnitella säännöllisiä perhejuttuja juuri siksi, että arki on arvaamatonta ja joskus viikonloppuisinkin Sami tai minä ollaan töissä. Tätkeintä kuitenkin on se yhteinen aika, riippumatta siitä onko sitä suunniteltu kuukausia tai minuutteja ennen lähtöä. 

kollaasi_1

Tuleviin tavoitteisiin palaillaan heti alkuvuodesta, kunhan saan taas ajatuksiani jäsenneltyä sen suhteen, että mitkä olisivat minulle tai perheelleni tärkeitä ja fiksuja tavoitteita. Aika pitkälti ne pyörivät näissä samoissa aiheissa vuodesta toiseen, eli yhteistä aikaa, parisuhdeaikaa, terveellisiä elämäntapoja ja sellaista. Jokaisesta vuodestamme aiotaan kuitenkin pyrkiä tekemään mahdollisimman kiva, onnellinen ja tapahtumarikas kaikin tavoin. Millaisia tavoitteita asetit itsellesi tai millaisia uudenvuoden lupauksia teit vuosi sitten? Toteutuivatko ne?

Mukavaa uutta vuotta kaikille lukijoille!
Kollaaseissa muutamia satunnaisia lempparikuvia vuoden varrelta. Seuraa snapchatissa ja instagramissa @jenskujne

2 kommenttia:

  1. Heeeei! Mäkin taisin tehdä uudenvuodenlupauksia. Pitäisi varmaan itsekin tsekata, että tuliki lupaukset pidettyä 😅

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!