22. marraskuuta 2016

Rintaleikkaus - palautuminen 6kk jälkeen

Viime viikolla rintaleikkauksesta tuli kuluneeksi puoli vuotta ja eilen kävin jälkitarkastuksessa minut leikanneen lääkärin luona. Kaikki vaikutti rinnoissa olevan mallillaan, kapseloitumisen merkkejä ei ole ja muutenkin rinnat näyttivät ja tuntuivat hyviltä. Arvet rintapoimuissa ovat vielä hieman keskeneräiset palautumisessaan, mutta saattaa mennä muutamakin vuosi että ne vaalenevat kunnolla. Arvet ovat kuitenkin sijoittuneet täysin rintapoimuihin, vaikka yksi arpi oli aiemmin hieman "väärässä paikassa". Ei ne sieltä kenellekään näy vaikka ovatkin aavistuuksen levinneet ja ehkä jäisivätkin punertaviksi. Arvet kutiavat aika ajoin, mutta se on kuulemma normaalia. Rinnoissa ei edelleenkään ole tunto täysin palannut. Enää rinnat eivät ole täysin tunnottomat, mutta kosketus tuntuu hassun kihelmöivältä. Tämä kuitenkin viittaa siihen, että hermosto korjautuu jatkuvasti ja on koko ajan paranemaan päin. 

Mulla on nännit hieman eri tasossa, mutta niin ne olivat ennen leikkaustakin.  Kirurgi kertoi, että eritasoisuuden voisi korjata pienellä paikallispuudutuksen alaisella toimenpiteellä jos niin haluaisin. Tämä kuitenkin tekisi nännipihaan suhteellisen näkyvän arven joka sijaintinsa takia saattaisi helposti lähteä kasvamaan (eli arpikudos leviää varsinaisen arven ulkopuolellekin). Toimenpide kuulosti helpolta, mutten usko toteuttavani sitä. Kirurgikin kehotti harkitsemaan tarkkaan, onko nännien pieni epäsymmetrisyys vai mahdollinen ruma punainen arpi suurempi ongelma. En itse koe kärsiväni yhtään nännien eritasoisuudesta, koska ei ole väliä mitä siellä vaatteiden alla tapahtuu ja kenelläpä olisi täysin symmetriset rinnat? No ei varmaan kenelläkään, oli luomut tai ei. 

_DSC0239_1

Elo rintojen kanssa sujuu nykyään lähes täysin normaalisti. En oikein keksi kovin monia asioita, joihin implantit tai niiden tuomat sivuoireet enää vaikuttaisivat. Voin maata vatsallani, joskin liian pitkään oleilu siinä asennossa aiheuttaa rintoihin hieman kiristävää tunnetta. Punnertaminen ja muut rintalihaksiin kohdistuvat liikkeet, niin liikunnassa kuin arkipäiväisissäkin toimissa, onnistuvat jos tekee varoen. Välillä saattaa edelleen vihlaista jos nostan Hugon syliin varomattomasti. Kaarituelliset liivit tuntuvat pidemmän päälle epämukavilta, joten käytän pääosin muunlaisia liivejä. Tukiliiveillä nukun edelleen joka yö, joskin ilman liivejä nukkuminen sujuu myös ongelmitta. Kyllähän implantit tuntuvat ja vierasesine on aina vierasesine vaikka se kuinka sopeutuisi kehoon. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin, että kaikki on sujunut mallikkaasti ja täytyykin toivoa ettei komplikaatioita tule ja että kestää vielä useita vuosia ennen kuin implantit mahdollisesti joudutaan vaihtamaan. 

Moni pitää edelleen rintojensuurennusleikkausta pinnallisena asiana, säälittävänä yrityksenä parantaa huonoa itsetuntoa tai näyttää tietynlaiselta. En itse ihan ymmärrä, miksi ns "pysyvä" ratkaisu olisi yhtään sen huonompi vaihtoehto, kuin esimerkiksi push-up tai bombshell-liivien päivittäinen käyttö. Tietenkään rintojen koko ei ole määritelmä hyvälle itsetunnolle tai kauneudelle tai muullekaan. Mutta jos ihminen kokee hyvötyvänsä siitä itse, on muiden mielipiteet loppupeleissä samantekeviä. En ole yhtään erilainen luonteeltani, vaikka minulla onkin rintaimplantit. Ainoa missä se näkyy, on itsevarmuudessa. Enää ei tarvitse samalla tavalla ahdistua poikamaisesta vartalosta ja vaatteiden valitsemisesta, enää ei tarvitse olla yhtä epävarma tai tyytymätön itseensä. Kaikilla ei riitä psyykkinen työskentely itsetuntonsa parantamiseen. 

_DSC0242_1

Syy, miksi alunperin halusin puhua rintaleikkauksestani avoimesti, oli muuttaa ihmisten käsitystä plastiikkakirurgiasta. Ettei rintojensuurennukset ole ainoastaan aikuisviihdetähdille, vaan halutessaan myös ihan tavallisille perheenäideille. En tiedä olenko siinä onnistunut ollenkaan, mutta eipä sekään ole maailmanloppu, sillä jokaisella ihmisellä on oikeus omaan mielipiteeseensä. Minusta itsevarmuus on kauneutta ja se tie, mitä itsevarmuuden kasvattamiseksi kulkee, on samantekevä. Joku on tyytyväinen sellaisena kuin on ja hyväksyy sekä rakastaa myös virheitään, joku käy leikkauttamassa rajun laihdutuksen myötä roikkuvaksi jääneet vatsanahat pois, joku käy kosmeettisista syistä silmäleikkauksissa päästäkseen silmälaseista eroon ja joku tyytyy käyttämään push-up liivejä koska ei halua veitsen alle. Joku käyttää contouringia kaventaakseen nenäänsä ja joku taas käy kirurgilla korjauttamassa omansa. On suorastaan kummallista, miten voi halveksua tietynlaisia ulkonäköön liittyviä asioita enemmän kuin toisia, sillä tavoitteethan ovat menetelmästä riippumatta samat - olla tyytyväinen ulkonäköönsä ja itseensä.

En välitä millaisen kuvan joku tuntematon minusta saa sen perusteella, että olen ottanut silikonit. Jos jonkun mielestä se tekee minusta huonomman ihmisen, että topattujen rintaliivien käyttämisen sijaan toppaukseni ovat jo valmiiksi paikallaan, niin olkoot sitä mieltä. Itse olen kuitenkin todella tyytyväinen, että uskalsin käydä tämän kaiken läpi. Meinasin jopa tirauttaa muutaman kyyneleen lääkärin vastaanotolla katsellessani kuvia vanhoista luomutisseistäni, niin kamalat ne olivat. Olisinko oppinut hyväksymään ne ja elämään niiden kanssa? Ehkä joskus, ehkä en. Mutta leikkaus oli ehdottomasti hyvä päätös enkä kadu sitä hetkeäkään.

16 kommenttia:

 1. Onko noi liivit vähän turhan pienet tai muuten väärän malliset? Näyttävät jäävän todella alas :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Wonderbrat ja (ainakin liivikaupan myyjän mukaan) tarkoitettukin noin :'D

   Poista
  2. Njoo, niinhän nuo näyttää mainoskuvissakin olevan. Näyttää vaan tositosi oudolta, itellä ois noi päällä varmasti sellanen olo että rintaliivit on valuneet napaan ja niitä tekisi koko ajan mieli nykiä ylöspäin. Kun tottunut siihen että se liivi loppuu heti siihen rinnan alle eikä jatku minään vatsapanssarina :D

   Poista
  3. Ihan samaa mietin ja epäröin siellä liivikaupassa noita ostaessa, että vähän kummalliset :D näyttää kyl vähän tyhmältä varsinkin tällein kuvissa mut noi on tooosi mukavat päällä!:)

   Poista
  4. Tuohan on just fiksu malli, kun rintojen paino kannetaan tuossa kropan ympärillä leveällä alueella (kuten kuuluukin), eikä hartioilla tai pikkuruisella remmillä :) Varmasti mukavat (ja kauniitkin!)!

   Poista
  5. Joo kyllä nuo kannattelee rinnat ihan eri tavalla kuin tavalliset olkaimelliset tai olkaimettomat liivit. Ja on mukavat :)

   Poista
 2. Kaikki tyylillän :)
  En itse laittaisi vaikka rintani ovat pienet mutta minulle on ok jos joku muu laittaa ja tuntee olonsa hyväksi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Ei rintojen koko mitään määritä, vaan se itsevarmuus :)

   Poista
 3. Minkä hintaiseksi uudet tissit tulivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan niille hintaa 🙄 hieman vajaa 7400e sisältäen kaikki kulut eli konsultaatio, leikkaus ja sairaala-aika, implantit, tukitekstiilit, verikokeet, jälkihoitolääkkeet, arpien hoitotarpeet ja jälkitarkastukset.

   Poista
 4. Hei!
  Minusta on hienoa, että olet ottanut asian esiin näin avoimesti! Se on varmati kaikkien etu ja moni saaneekin teksteistäsi tietoa ja tukea omille päätöksilleen. Oman kropan hallinta kuuluu aina itselle kunhan muita ei satuteta ja kyllä jokainen ansaitsee tuntea itsensä upeaksi siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Nimenomaan, oma päätös ja onhan se ikävää kuluttaa elämänsä vihaten tai halveksuen itseään, vaikka muut hyväksyisivätkin ihmisen puutteineen.

   Poista
 5. Aivan mahtavaa että kirjotit näin avoimesti asiasta. Ja olet oikeassa, ei ole kenenkään asia tuomita muita! Mä olen vuosia miettinyt otanko implantit vai en, ja tämän kirjoituksen myötä varmistuin siitä, että en ota. Se, mikä on mietityttänyt on tuo vieraan esineen tuntu omassa kropassa, joten kiitos kun kirjotit rehellisesti :)

  Www.kristae.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama asia mietitytti minua pitkään ennen kuin edes uskalsin mennä konsultaatioon. Onhan se aina parempi vaihtoehto hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, mutta aina se ei riitä :) Hienoa, että sait apua omaan päätökseesi postausteni kautta!

   Poista

Kiitos kommentista!