30. syyskuuta 2016

Kaksivuotias kuopuksemme

Hugolla on tänään synttärit ja hän täyttää kaksi vuotta. Kolmen kuukauden päästä hän tulee olemaan vanhin nuorin lapsemme, siis koskaan aiemmin perheemme nuorin ei ole ollut niin vanha. Kuulostipa hankalalta. No siis, kuitenkin pian iskee se todellisuus kasvoille, että meillä ei tosiaan ole enää yhtään vauvaa perheessä, vaan kaikki lapsemme ovat oikeasti jo isoja poikia! Vauvakuumetta ei kuitenkaan auta potea.

_DSC0525_1

Hugo on kaikista lapsista eniten äitiinsä tullut luonteeltaan. Hän on todella temperamenttinen tapaus. Kun hän raivostuu, sen myös tietää. Hugo heittäytyy maahan ja muuttuu ylikypsäksi spagetiksi. Hän paukuttaa takaraivoa lattiaan ja on lähes jatkuvasti kuhmuilla. Iloisena hän taas on kuin kirkkain aurinko, nauraa räkättäen. Hän halaa hellästi ja antaa pusuja, jos ei äidille niin ainakin pehmoleluilleen. Oikein äänitehostein! Välillä hän silittää poskea hellästi mutta tökkäisee seuraavassa hetkessä sormella silmään. Hugo heittää ilkikurisesti lusikan lattialle ja nauraa räkäisesti perään, hän rakastaa hampaiden pesua ja lauleskelee sekä höpöttelee taukoamatta. 

_DSC0426_1

Hugon lemppareita ovat junaleikit ja junarata, kaikki Ryhmä Hau-jutut ja muumipehmolelut. Hän ajelee autoilla ja leikkii jo melko hyvin oikeita leikkejä, ei siis enää päätöntä kuljeskelua ja touhuilua kuten pienillä on tapana. Hugo tunnistaa värejä, muotoja ja osaa jopa laskeakin viisi, neljä, viisi, neljä. Hän tekee helppoja palapelejä ja touhuilee mielellään kaikkea mitä isoveljetkin. Hän juoksee, kiipeilee ketterästi ja hassuttelee. Vihastuessaan hän lyö suloisesti kädet puuskaan ja menee nurkkaan mököttämään. Hugo on tanssiva temppumies, joka hauskuuttaa veljiään ja vanhempiaan, mutta joka myös tietää keinot joilla saa itselleen huomiota. 

_DSC0445_1

Hugon puhe on kehittynyt huimasti parissa kuukaudessa, jos vertaa sanavarastoon 1v10kk ikäisenä. Puhe on edelleen enimmäkseen hänen omia kielimuunnoksiaan suomen- ja ruotsinkielen sanoista, me ymmärrämme häntä mutta ulkopuoliset ehkä eivät. Varsinaisia kahden sanan lauseita ei vielä tule, mutta tietyissä tilanteissa Hugo osaa sanoa pari sanaa peräkkäin lauseenomaisesti. Puheen ymmärtäminenkin on kehittynyt hienosti. Vieraiden edessä Hugoa ujostuttaa helposti ja esimerkiksi alkuviikon neuvolassa hän ei sanonut sanaakaan.

_DSC0453_1

Hugo nukkuu hyvin mutta herää välillä turhan aikaisin. Päiväunet hän nukkuu päivittäin joko rattaissa parvekkeella tai osittain rattaissa ja osittain sisällä. Viime päivinä hän on herännyt useasti päiväunilta liian aikaisin, mutta jatkanut uniaan meidän sängyssä heti perään. Iltaisin nukkumaanmenorutiinit sujuvat jo mutkitta ja Hugo alkaa nukkumaan nätisti juoksentelematta sängystä pois. Ruokailun suhteen Hugo on oikea ongelmatapaus, nirsompaa lasta saa etsiä. Hugo kieltäytyy syömästä monenlaisia ihan tavallisiakin ruoka-aineita, vaikka olisi niitä aiemmin hyvällä ruokahalulla syönyt. Nälkään hän ei kuitenkaan ole kuolemassa, sillä sai neuvolasta komeat 86 cm ja 13,7 kg mitat.

_DSC0466_1

Hugo on ehdottomasti löytänyt paikkansa perheessämme. Hän rakastaa leikkiä isoveljiensä kanssa ja osaa nykyään pitää myös puoliaan heitä vastaan. Poikakolmikkomme on ihastuttava ja jokainen on eri luonteisina täydellisiä palasia pienessä perhepalapelissämme. Olen kiitollinen että saan olla äiti näin upeille lapsille ja haikeudesta huolimatta on kivaa, kun kuopuskin on jo näin iso poika!

Paljon onnea mamman ja iskän rakas Hugo!

3 kommenttia:

Kiitos kommentista!