14. heinäkuuta 2016

Idän loma kuin etelänloma

Meidän lomamme on jo yli puolessa välissä. Meitä on hemmoteltu hyvällä säällä, mutta on ollut myös sateisia päiviä. Toki aurinkoisista päivistä osaa nauttia eri lailla, mutta sadepäivätkään eivät ole olleet kamalia. Ollaan löhötty ja touhuttu hiekkarannalla joka päivä, pojat ovat uineet reippaasti yli kahdenkymmenen asteen lämpöisessä kirkkaassa järvivedessä. Ollaan me Saminkin kanssa uskaltauduttu veteen, mutta Hugo arkailee enemmän; vesi on kylmää, kivet pistelevät jalkapohjissa ja aurinkokin häikäsee. Aurinkoisina päivinä ollaan saunottu, uitu, tutkiskeltu rantaa ja pelattu rantapelejä, seikkailtu kallioilla ja mustikkametsissä, leikitty leirintäalueen leikkipaikalla, veneilty sekä herkuteltu grilliruoalla ja jäätelöllä. Sateisina päivinä taas ollaan katseltu telkkaria, läiskytelty vesilätäköissä, lueskeltu kirjoja ja pelailtu tuhat muistipeliä. Kuvia olen ottanut miljoona, videota kuvannut varmaan kolmen tunnin edestä.

_DSC0232_1 _DSC0211_1 grattismommo _DSC0073_1 _DSC0047_1 _DSC0028_1 _DSC0011_1 _DSC0020_1 _DSC0068_1 _DSC0053_1

Kesäpäivät täällä Kesälahdella ovat usein niin upeita, että tuntuu kuin olisi matkustanut Itä-Suomen sijaan Etelä-Eurooppaan. Hiekkaranta on pitkä ja kuuma. Vesi on kristallinkirkasta ja pohja näkyy selkeästi ainakin 4-5 metrin syvyyteen. Pilvet väistyvät järvenselältä ja taivas on pilvetön ja sininen. Yleensä järvenpinta on etenkin iltaisin täysin tyyni, joskus taas saa kokea korkeat myrskyaallot ja kovan tuulen. 

Eilen lähdettiin retkelle Kiteen Eläinpuistoon, joka muuten on Suomen neljänneksi suurin eläintarha. Moni eläimistä olivat piilossa tai laiskottelivat, mutta nähtiin kyllä paljon eläimiä silti! Karhua ei nähty pari vuotta sitten ollenkaan ja tälläkin kertaa se piileskeli jossain niin, että vain pieni tupsu turkkia jäi näkyville. Saatiin osaksemme muutamat sadekuurot, mutta se ei menoa haitannut! Pojat naureskelivat kuinka sikojen kakat haisee ja tutkiskelivat eläimiä mielenkiinnolla. Neljänkymmenen euron perhelippu tuntui hieman kalliilta, se piti sisällään kaksi aikuista ja kaksi lasta. Hugo pääsi ilmaiseksi alle 3-vuotiaana. Kävin myöhemmin vertaamassa hintoja Korkeasaaren hintoihin ja siellä on kyllä huokeammat hinnat, vaikka eri eläinlajeja on enemmän ja puisto on suurempi. 

_DSC0127_1 _DSC0124_1 _DSC0063_1 _DSC0244_1 _DSC0036_1 _DSC0185_1 _DSC0046_1 _DSC0169_1 _DSC0130_1

Lomailu on ollut mukavaa ihan vain jo siksi, että saadaan olla koko perhe yhdessä ja viettää aikaa toistemme kanssa. Sami työskentelee paljon eikä kerkeä viettää yhtä paljon aikaa lastensa kanssa kuin minä ollessani kotona kaikki päivät. Kesälomakaan ei ole meidän perheessä itsestäänselvyys, sillä töitä riittää joskus niinkin paljon, että suunniteltuja lomiakin on jäänyt pitämättä. Onneksi nyt saatiin aikaiseksi järjestää tämä reilun viikon loma, joka on sekin parempi kuin ei lomaa ollenkaan, vaikkei se vedäkään vertoja "normaalille" neljän viikon lomalle.

Me jatketaan lomailua vielä kolme päivää ennen kotiinlähtöä ja aiotaan nauttia joka hetkestä!

8 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia! Varmasti mahtava loma teillä :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia! Mukavalta kuulostaa teidän loma! Nuo lyhyet lomapätkät ovat tuttuja myös meillä. Mieheni piti viikon pituisen loman juhannuksen aikaan. Seuraavaksi pari viikkoa elokuussa. Vaikka lomapäiviä olisi neljän viikon lomaan niin sen pitäminen yhtäjaksoisesti ei valitettavasti onnistu miehen nykyisessä työpaikassa. Mukavaa kesää teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ja mukavaa kesää teillekin :) Samillakin kyllä olisi mahdollisuus vaan ottaa lomaa, mutta tunnollisena työntekijänä ei kuitenkaan sitten pysty irtautumaan töistä. Sami piti viikon toukokuussa ja nyt viikon heinäkuussa.

   Poista
 3. Ihania kuvia :) näyttää kyllä hyvältä! Kelpais :)

  VastaaPoista
 4. Voi kun teidän nuorimmainen on kasvanut isoksi pojaksi. Menee jo niin hyvin isoveljien mukana.
  Meillä pojat 5 ja 3 vuotiaat sekä 10kk niin tässä haikeana, että kohta meilläkin vauva tuollainen iso poika :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, Hugo on kasvanut ihan hetkessä isoksi pojaksi! Voi että, pian se teidänkin kymmenkuinen on jo iso poika vailla vauvamaisia piirteitä :') Ihanaa, mutta samalla niin haikeaa kun lapset kasvavat <3

   Poista

Kiitos kommentista!