6. huhtikuuta 2016

Kuravelliä ja mutarallia

Heippa ja ihanaa keskiviikkoa kaikille! Me ehdittiin juuri lähteä aurinkoiselle pihalle leikkimään päiväunien jälkeen, kun sade yllätti meidät. Se alkoi vaivihkaa tihuttamalla, mutta yltyi pian kaatosateeksi. Hetken aikaa jaksettiin uhmata huonontunutta keliä, kunnes oltiin litimärkiä päästä varpaisiin. Pojat kokkailivat kuravelliä ja ajoivat mutarallia, samalla kuin minä kannoin varastoon romua kotoa ja talvileluja pihalta. Lopulta niskaan ropiseva kaatosade alkoi ärsyttää meitä kaikkia ja hipsittiin kotiin lämmittelemään. Välikausivaatteet pitivät sadetta, mutavelliä ja lumimössöä oikein hyvin ja kaikki olivat kuivia sisälle tullessamme, niitä ulkovaatteita lukuunottamatta siis.

_DSC0137_2 _DSC0146_1 _DSC0154_1

Me päästiin tänä vuonna tosi helpolla välikausivaatteiden suhteen, sillä vain Joelille oli tarvetta ostaa uudet ulkovaatteet. Ollaan todettu KappAhlin kuorihousut hyviksi, joten ostin Joelille uudet samanlaiset isommassa koossa. Alex sai käyttöönsä Joelin vanhat ja Hugo puolestaan Alexin vanhat housut. Myös takit siirtyivät ringissä uusille käyttäjille. Joel sai itse valita itselleen takin ja päätyi tummansiniseen Reiman takkiin. Väri oli hyvä valinta, sillä nyt Alexilla käytössä oleva ReimaTecin vaalearaidallinen takki on tahrainen eikä tule puhtaaksi edes pesussa. Mä olen edellisvuosina ostanut kirpparilta välikausitakit ja pääsin taas kauhistelemaan lyhytikäisten lastenvaatteiden hintoja. Maksoin 75 euroa takista, jossa ei ollut edes ne kaikista parhaimmat tekniset ominaisuudet eikä edes niitä halvimpia vaihtoehtoja. Panostan mielelläni laatuun kun tiedän, että takit kierrätetään usean vuoden ajan, mutta silti hintalappuja lukiessani hirvitti. Harmi, ettei tänä vuonna löytynyt kirppikseltä sopivaa takkia. 

_DSC0171_2 _DSC0178_1
Yritä tässä nyt ottaa söpöä yhteiskuvaa lapsista...

Välikaudeksi olisi vielä hankittava uudet pipot pojille, sekä lenkkarit Joelille ja Alexille. Toistaiseksi pojat ovat vielä kulkeneet talvisaappaissa ja paksummissa pipoissa, mutta lämpötilojen noustessa sinne kymmeneen asteeseen, kuten tänään, alkaa olla turhan kuuma talvitamineissa. Joelin ja Alexin viimevuotiset ihanat Aarrekidin valkoiset tupsupipot ovat mudassa sotkeutuneet pesunkestäviksi ruskealaikukkaiksi, ja Hugolla taas pää on kasvanut kaikista pipoista ulos. Kaikille löytyy sadetakit, -housut ja -hanskat, mutta kumisaapastilanne täytyy vielä päivittää ajan tasalle. Ollaan selkeästi huonoja kenkäasioissa. Kohta pääseekin sitten jo shoppailemaan kesävaatetta!

Joko teillä on välikausihankinnat tehtynä? Mitä merkkejä suositte? Suositelkaa myös kivoja pipoja!

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanat pojat taas <3

  VastaaPoista
 2. Lasten vaatteet on kyllä hiton hintavia! Itse ostin tytölle satasella takin ja housut tais maksaa kuuskymppiä. Ei itelle ees viiti noin paljoa laittaa vaatteisiin. Sit vielä kengät, käsineet, hatut, sun muut... Bisnes kukoistaa. Saahan niistä osan takaisin jos hyvin säilyneenä myy eteenpäin, tai kierrättää pienemmille sisaruksille, kuten teillä, mut ei paljoo lohduta köyhän kukkaroa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lastenvaatteet ja -tarvikkeet on kyllä tosi kannattava bisnes myyjälle :D

   Poista
 3. Meillä luotetaa talvena ja välikautena molo kidsiin. Oletteko ikinä kokeilleet? On kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoiset ja hyvin täälläkin säilyneet vaikka kiertäneet kahdella lapsella ja nyt lähti myyntiin. Myös reima on välikautena ollut hyvä, mutta talvimallisto ei istu hoikalle lapselle kovin hyvin. Toinen erityisen kehumisen arvoinen vk vaate on name it softshell haalari! Se on ihana! Pehmeä päällä, ei kahise ja kestää vielä 8000mm vettä, eli kuravaatteita ei välttämättö tarvitse. Itse tykkään pipoista joissa on kuviointia. Esimerkiksi mini rodinilla on kivoja pipoja joista minä pidän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molosta meillä ei oo kokemusta, täytyykin pohtia seuraavina kertoina myös tuota vaihtoehtoa. Sitä ainakin kehutaan paljon :) Musta taas ne softshellit on jotenkin vähän ällöjä, mut en tiedä miksi oon sitä mieltä :D Kiitos vinkeistä! Rodinin pipoja täytyykin tutkailla. Omaan makuun ne kuosit on liian paljon sisävaatteisiin, mutta pipoissa se voisikin olla just tarpeeksi kiva pirtsakka lisäys. Popin raitapipoja kans katselin yks päivä, mutta jätin kuitenkin kauppaan kun epäilytti koko eikä ollut lapsia mukana testailemassa :)

   Poista
 4. Isommat valitsee jo itse vaatteensa.
  Mutta pienin sai kevääksi minymon puvun,on hyvin kestänyt omalla pihalla vettä ja alle fleeceä niin tarkenee hyvin touhuilla.
  Tuon puvun löysin kirpparilta 5 eurolla ja värikin niin ihana että piti ostaa ja ei kaduta yhtään.
  Suosittelen Minymon merkkiä kyllä.
  Noissa Minymon omissa taitaa olla jokin vesisuoja ja semmonen on kyllä hyvä pienellä kun pihalla touhuaa ja rymyää yms :)
  Kenkinä nyt on ollut kumisaappaat missä vuori ja kädessä välikausi rukkaset ja hatuksi olen laittanut vielä paksumman pipon ja kaulurin,en ihan vielä semmoista trikoopipoa viitsi kun on kuitenkin välillä vielä kylmempää kun tuulee yms.
  Housut ja takki setti löytyi facebook kirpparilta kuuden euron hintaan,vaunupuvuksi ja autoiluun yms.
  Se setti taisi olla Ciraf merkkinen että ei mitään kosteutta pidä kauaa mutta siis ihan autoon ja vaunuilemaan.

  Yritän löytää käytettynä hyväkuntoista vaatetta ainakin nuoremmalle.
  Hän ei vielä niin välitä onko kaupasta vai mistä ostettuja.
  Voisihan sitä panostaa kalliimpiinkin jos olisi enemmän rahaa ja kirppareilta ne viedään hetkessä jos on vähänkin edullisempaa tarjolla.
  Kuulemma polarn o pyret on suosittu merkki ja olen niitä usein ihastellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin vinkeistä! Minymosta mulla ei ole mitään omaa kokemusta. Kiva että oot tehnyt hyviä löytöjä kirppikseltä, yleensä joo kaikki menee hetkessä jos on vähänkin "liian edullinen" :D Saisi olla kyttäilemässä koko ajan. Lapsille uusi vaate on kuitenkin aina uusi, vaikka olisikin kirpparilta ostettu, ne ei ole niin tarkkoja semmoisen kanssa, mikä on ehdottomasti hyvä juttu. :) Mä myö katselin popin pipoja mutta jäi ainakin vielä kauppaan, kun en tiennyt niiden istuvuudesta omien lasten päihin.. :D

   Poista

Kiitos kommentista!