12. huhtikuuta 2016

Isojen poikien sängyssä

Meillä oli tarkoituksena pitää Hugo nukkumassa pinnasängyssä ainakin kesään asti niin, että hän siirtyisi lähempänä kaksivuotissynttäreitään lastensänkyyn. Viikko sitten keskiviikkona kävi kuitenkin pieni äksidentti, jonka takia hoidettiin pinnasängyn hävitys saman tien. Pojat olivat survonneet koko pinnasängyn täyteen pehmoleluja ja tavaraa, mutta kun käskin heitä siivoamaan sen, Alex onnistui rikkomaan koko sängyn. Pinnat sojottivat minne sattuu ja pohja repsotti vinossa. Lähdin samana iltana patjaostoksille ja siirrettiin Hugo kerrossängyn alapetiin, jossa on korkeat reunat ja siten turvallista nukkua. Koska haluamme säästää tilaa, Alex sai siirtyä sängynaluslaatikkoon nukkumaan. Kolmannen sängyn saa päiväksi työnnettyä pois leikkien tieltä ja lastenhuoneeseen jää enemmän leikkitilaa. 

_DSC0124_1

Olin kauhuissani jo pelkästä ajatuksesta, että Hugo olisi vapaalla jalalla öisin ja aamuisin, eikä pysyisikään pinnasängyn turvassa kunnes hänet nostetaan sieltä pois. Odottelin tuntien juoksuttamista takaisin sänkyyn, itkua ja hampaiden kiristelyä. Ensimmäisenä iltana nukahtaminen sujui ihan nappiin. Hugo lauleskeli sängyssä hetken aikaa, nukahti nopeasti, eikä yrittänyt poistua sängystä kertaakaan. Unta riitti melkein kahdeksaan asti aamulla ja sitten hän hipsi nätisti sängystä pois. Olisiko sitten ollut pelkkää uutuudenviehätystä, mutta olin tyytyväinen ja pitelin peukkuja nukkumisen sujumisesta jatkossakin yhtä hyvin. Toisena iltana Hugo itki melko paljon ja jouduin lopulta menemään makuulleni hänen viereensä saadakseni hänet rauhoitettua. Mamman kyljessä kiinni uni tulikin muutamassa minuutissa. Seuraava puolitoistatuntinen oli levotonta nukkumista ja jouduin käymään huoneessa rauhoittelemassa poikaa useamman kerran, mutta hän rauhoittui aina nopeasti kun istuin sängyn vierellä silitellen häntä. Aamulla Hugo oli pystyssä jo seitsemältä, mikä on normaalia hieman aiemmin. Yöt kolme, neljä ja viisi menivät todella hienosti kaikilta osin. Kuudentena iltana Hugo tajusi, että sängystä voi kiivetä pois myös illalla. Onneksi kaksi sänkyyn palauttamisreissua riitti saamaan hänet tajuamaan, että sängyssä pysytään nukkumaanmenon jälkeen. Seitsemäntenä iltana, eli tänään, nukkumaanmeno sujui taas lähes ongelmitta. Kerran Hugo kömpi Alexin sänkyyn ja kerran hän tuli kurkkimaan mitä teemme olohuoneessa, mutta sen jälkeen alkoi nukkumaan nätisti. Nyt viikon jälkeen voin sanoa, että koko sänkyjenvaihto-operaatio on sujunut paljon odotettua paremmin. Täytyy vaan pitää peukkuja, että nukkumaanmeno sujuu jatkossakin yhtä hyvin ja ettei Hugo keksi alkaa pöljäilemään kuten hänen isoveljillään on tapana. Joel ja Alex aiheuttavat Hugoa paljon enemmän harmaita hiuksia meille nukkumaanmenon kanssa.

_DSC0162_1 _DSC0164_2

Alex on myös ollut tosi tyytyväinen uuteen sänkyynsä petilaatikossa. Sängyssä on hyvä pohja ja laadukas patja, joten on aivan samantekevää että siinä on pyörät alla ja sen saa kerrossängyn alle piiloon päiväksi. Lapsilla on paljon enemmän tilaa leikkiä huoneessaan nyt, kuin jos siellä olisi toinen tilaa vievä sänky kerrossängyn lisäksi. Sängynaluslaatikko on tähän asti ollut vain tyhjillään, joten on hyvä juttu että sillekin löytyi tarpeellinen käyttötarkoitus. Suunnittelimme vastaavaa nukkumisjärjestelyä tulevaisuutta varten jo silloin kun ostimme sängynaluslaatikon, joten idea on muhinut päässämme aika lailla siitä asti kun aloimme suunnittelemaan kolmatta lasta. Sitten kun muutetaan isompaan asuntoon, saa alkaa miettimään kuka lapsista saa oman huoneen ja ketkä saavat jakaa huoneen, ellei kaikille riitä omia makuuhuoneita. Tällä hetkellä kuitenkin tämä ratkaisu sopii meille parhaiten.

Minkä ikäisenä olette siirtäneet lapsen pois pinnasängystä?

6 kommenttia:

 1. Tosi kätevä tilansäästön kannalta teidän sänkyratkaisu! Mä just eilen itsekin aiheesta postailin :)
  Meillä isompi siirtyi pinniksestä pois kesällä, jolloin täytti 3v (ellen väärin muista). Mini on nyt noin 2,5v ja kesään mennessä ajattelin siirtää pinniksestä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, teillä ollaan oltu myös pitkään pinnasängyssä. Joel oli tosiaan vielä 2v5kk ikäisenä pinniksessä kunnes oppi kiipeämään sieltä pois ja oli "pakko siirtää". En varmaan olisi siirtänyt vielä silloinkaan jos ei olisi ollut pakko. Muut taas ovat siirtyneet aiemmin lähinnä tilansäästämisen toivossa ja sitten tosiaan tämän pieni tapaturma oli piste i:n päällä :D

   Poista
 2. Meillä on kolmekerroksinen kerrossänky. Voin suositella ;) vekenkalusteesta saa lasten kokoa ja aikuisten kokoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan fiksu idea. Oon joskus muuten katsellutkin niitä! :)

   Poista
 3. Hei, mikäli joskus muutatte isompaan asuntoon eikä kaikille riitä omaa huonetta voi ola tasapuolisin ratkaisu myös esimerkiksi se että toinen huone on nukkumista varten, jossa siis kaikki nukkuvat ja toinen leikkihuone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin voisi olla kelpo ratkaisu :) Leikit voisivat jäädä kesken illalla kun ei olisi ihan pakko siivota pois, ja nukkumarauha säilyisi kun lelut ei houkuttelisi nukkumaanmenon jälkeen :D

   Poista

Kiitos kommentista!