21. tammikuuta 2016

Tätipäivä

Tänään Joel ja Alex saivat leikkikaverikseen siskoni, eli Linda-tädin. Siskoni asuu Tampereella, joten näemme aika harvoin, mutta tällä hetkellä hän asuu väliaikaisesti töidensä takia täällä Espoossa, joten ehdimme tavata paljon useammin kuin yleensä. Minä poden flunssaa, joten otin lasten leikkikaverista ilon irti ja yritin levätä. Sami sen sijaan vietti päivän siivoten keittiön lattiasta kattoon Hugo apunaan, sillä Hugo arastelee siskoani hieman, kun näkee häntä niin harvoin. Linda-tädin kanssa leikkiminen on poikien mielestä tosi hauskaa, sillä hän keksii aina hassuja leikkejä. Tällä kertaa Linda ja pojat piirsivät dinosauruksia, rakensivat legotaloa ja leikkivät legoukkojen piilosta. Yleensä legorakennelmat hajoavat meillä muutamassa minuutissa, mutta tämä Lindan aloittama talo on ollut pystyssä jo monta viikkoa! Taloa on muokattu ja laajennettu useiden vierailevien rakentajien avulla ja se on tiukan vartioinnin alaisena tuholais-Hugon ilkivaltaa vastaan. 

_DSC1996_1 _DSC2010_1 _DSC1985_1

Samoja leikkejä leikitään päivästä toiseen, mamman tai iskän kanssa tai keskenään, mutta vaihtelu leikkiseuraan tuo juttuihin aina uuden ulottuvuuden. Meillä vanhemmilla saattaa olla kotitöitä tai muita arkijuttuja mielessä, ja vaikka sitä yrittää heittäytyä mukaan ja paneutua lasten leikkeihin täysillä, se ei aina onnistu. Kodin ulkopuolelta tuleva kaveri voi keskittyä täysillä tekemään sitä, mitä pojat haluavat, ilman että ajatukset karkaavat lähestyvään ruoka-aikaan tai koneessa odottaviin likapyykkeihin. Lindan ja lasten leikki-into tarttui lopulta minuunkin, enkä malttanutkaan levätä. Hetkessä löysin itseni värittämässä dinoja ja piilottamassa legoukkoja muiden kanssa, samalla vaihtaen kuulumisia siskoni kanssa. Flunssan hoitoon tarvitaan lepoa, mutta kyllä tuollainen leikkihetkikin piristää mieltä kummasti. 

_DSC2017_1 _DSC2028_1 _DSC2045_1

Meidän lapsilla on todella ihanat tädit ja eno. He kaikki haluavat ja jaksavat leikkiä ja touhuta lasten kanssa. On todella kiva, että lapsilla on isovanhempien lisäksi tukiverkostossa muitakin läheisiä aikuisia. Kaikki minun ja Samin sisarukset auttavat mielellään lastenhoidossa tarpeen mukaan, ottavat poikia yökyläilemään ja keksivät heidän kanssaan hauskoja juttuja. Sisarusten merkitys ihmiseen on toki jokaisella erilainen, mutta itse olen ainakin todella onnellinen, että minulla on sisaruksia. Lastensaannin myötä se tärkeys on saanut vielä uuden ulottuvuuden, kun lapsetkin saavat jakaa elämäänsä meidän sisarustemme kanssa. Ainoana lapsena olemisessa on varmasti myös hyvät puolensa, mutta itse uskon, että olisin jäänyt paljosta paitsi jos olisin ainut lapsi. Samalla olen iloinen, että omilla lapsillani on toisensa ja toivon heidänkin rakentavan toistensa kanssa vahvat ja läheiset suhteet jotka kestävät lopun elämää.

Millaiset suhteet teillä on sisaruksiinne? Entä lapsillanne tätiensä, setiensä ja enojensa kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!