26. joulukuuta 2015

Jouluaatto videolla

Heippa ja hyvää tapaninpäivää! Meidän joulunvietto on sujunut rauhallisissä merkeissä. Jouluaatto vietetiin vanhempieni luona, jonne keräännyttiin koko perheen voimin. Paikalla olivat vanhempani, siskoni ja hänen poikaystävänsä, veljeni, isoäitini ja tietenkin meidän perhe. Oli aika palapeliä saada yksitoista henkeä mahtumaan edes saman pöydän ääreen, ja sekin onnistui vain jakamalla iso kulmasohva väliaikaisesti kahteen osaan ja työntämällä joulukuusi keittiöön pois tieltä. Syötiin hyvä jouluateria ja pöytä notkui herkkuja. Joelin lempiruuaksi valikoitui frittimuikut, joiden maistamista hän on odotellut jo tovin. Joel oli aivan hämmästynyt kuullessaan aiemmin sykyllä, että on olemassa kaloja joiden ruotoja voi syödä - täytyihän niitä päästä maistamaan! Aiemmin perheen ainut muikunsyöjä on ollut isäni, mutta nyt hän sai montakin kaveria. Siskoni poikaystävän, Samin ja Joelin lisäksi myös isoäitini innostui maistamaan muikkua, "Kun Joel maistoi niin täytyy minunkin uskaltaa", hän totesi. 

Joulupukki ei tänä vuonna ennättänyt sisälle asti, vaan jätti lahjat takapihalle niin kovassa kiireessä, että reki savusi ja koko piha kipinöi tähtisädetikkujen tavoin. Pojat olivat haltioituneet näystä ja uskalsivat hädin tuskin tulla pihalle lahjasäkkejä noutamaan. Lahjoja kerääntyi yllättävän paljon, eli ollaan kaikki taidettu olla varsin kilttejä. Alexin lempilahjat olivat yllätys, ylläys Palomies Sami autoineen, iso paloauto, Lego paloasema ja "Pappan krydda" - eli Santa Marian Liquorice and herbs-mauste, jota hän aina saa isovanhempiensa luona. Papan lempparimauste on myös Alexin lemppari, ja hän oli aivan innoissaan omasta maustepurkista. Joel piti eniten uudesta dinosauruksestaan ja dinokirjastaan, tämäkään ei yllättänyt. Omien sanojensa mukaan hän ei pitänyt mistään muusta - mutta kyllä muutkin lelut ovat olleet jo kovassa käytössä. Hugo ei pahemmin lahjoista välittänyt, vaan haahuili lahjavuorten keskellä ja ihastui jo ensimmäiseen lahjaansa niin, ettei muiden avaaminen enää kiinnostanut.

Jouluaaton teemaksi valitsimme nolot jouluneuleet ja tilasimme siskoni kanssa sellaiset kaikille halukkaille lahjaksi. Yritin etsiä pojillekkin omia, mutta en löytänyt kuin yhdenlaisia, eikä niistä ollut sopivaa kokoa kaupassa. Tämä Ugly Christmas Sweater -villitys on kai peräisin jenkeistä, mutta näyttää ottaneen tuulta siipiensä alle myös Suomessa. Hauskojahan nuo ovat, vaikkakin melkoisen turhia lyhyen käyttöikänsä takia. 

Joulupäivän vietimme Samin isovanhempien luona, jossa saatiin taas herkutella joulupöydässä. Kaikki rakastavat mummon lihakastiketta ja odottivat sitä kuin kuuta nousevaa. Oli taas älyttömän hyvää! Mutta minun joulupäivän kohokohta oli ehdottomasti lanttulaatikko, jota en saanut aattona ollenkaan. Tapaninpäivä sen sijaan on kulunut vain kotona lojuen ja uusilla leluilla leikkien. Itse olen ollut aika kipeä, joten lepo on tullut tarpeen. Onneksi on vielä vapaapäiviä, sillä Samikaan ei taida mennä välipäivinä töihin. Meillä on siis meneillään pisin perheen yhteinen loma sitten syksyn 2014 isyysloman! Jouluaaton jälkeen poikia on kovasti mietityttänyt, miksi joulu on niin lyhyt, ja miksei lahjoja saa enää lisää. Onneksi joulu on taas vuoden päästä! 

Kamerani on lepäillyt koko jouluoman, enkä ole ottanut yhtään valokuvaa. Aattoiltana olin kuitenkin taas videokameran takana, eli tässäpä teillekin nähtäväksi kooste jouluaaton tunnelmista. 

6 kommenttia:

Kiitos kommentista!