9. elokuuta 2015

Uudet tuulet puhaltaa

Blogini nimi on muuttunut blogitaipaleeni aikana useita kertoja. En ole koskaan ollut erityisen kiintynyt mihinkään nimeen jonka takia olen jossain kohtaa kyllästynyt ja kaivannut muutosta. Blogin yksi tärkeimpiä asioita on nimi, sillä se on asia jonka tulisi kuvastaa blogia ja kirjoittajaa, jäädä mieleen ja olla erilainen kuin muut. Blogini vanhoissa nimissä ongelmia on ollut useampia. Ne ovat olleet persoonattomia, liian yksityiskohtaisia ja blogin aihepiirin suhteen jossain kohtaa uloskasvaneita. En ole koskaan laittanut paljoa ajatusta blogin nimen keksimiselle, vaan nimet ovat muuttuneet jokseenkin hetken mielijohteesta.

Matkalla vatsasta maailmaan - tällä nimellä aloitin blogin positiivisen raskaustestin jälkeen. Voin kuvitella samannimisiä tai ainakin samantyylisiä raskausblogeja löytyvän pilvin pimein.

Möykyn maailma - Joelia kutsuttiin vauvana Möykyksi, mutta sen hellittelynimen jäätyä vähemmälle käytölle nimi ei tietenkään enää ollut ajankohtainen.

Pienen pojan elämää - nimi koki loppunsa kun pienelle pojalle syntyi veli eikä blogin pääosassa ollutkaan enää vain yksi pieni poika.

Vauva, älä itke tänä yönä jää pian historiaan. Kuopuksen vauvavuosi on ohitse, eikä varmuutta seuraavista vauvoista ole. Tämäkään nimi ei siis enää oikein tue blogin aihepiiriä ja luonnetta.

blogiuudistus1
Blogin nimen vaihtamisessa on omat riskinsä. Löytääkö lukijat blogiin uudella nimellä? Kärsiikö blogin 'brändi'? Minusta nämä on pieniä haittoja verrattuna siihen, jos blogi ei tunnu kirjoittajalle oikealta. Minun blogini on pieni ja pidän sitä ensisijaisesti kuitenin itselleni, joten ei se haittaa jos jokunen lukija eksyy matkan varrella. Ne, jotka blogia haluavat seurata jatkossakin löytävät meidät samalta Facebook-sivulta kuin aiemminkin ja uudelleenohjauksen pitäisi toimia uuteen osoitteeseen myös tältä sivulta. 

Tulevaa nimeä olen pohtinut pitkään ja hartaasti. Minulla on siihen henkilökohtainen kytkös, se on ajaton ja persoonallinen, ja ennen kaikkea se tuntuu omalta. Se ei ole sellainen, jota tarvitsisi muuttaa elämäntilanteen mukaan. Olkaa siis kuulolla, blogi kokee pian uudistuksen!

6 kommenttia:

 1. Mielestäni Vauva älä itke tänä yönä on ollut aivan loistava nimi blogillesi. Oikeastaan se on yksi persoonallisimmista ja parhaimmista bloginnimistä, joita tiedän. Mutta tottahan tuo,että turha anella vauvoja olemaan itkemättä, kun niitä ei enää perheessä asusta. Mielenkiinnolla siis odottelen mitä tuleman pitää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neilikki! Olen kyllä ollut itsekin tosi tyytyväinen nykyiseen nimeen, mutta kun se ei oikein sovi enää :D uusi nimi on kyllä vähän erilainen :P

   Poista
 2. Kunhan ei ole mikään ihmeellinen kuten olen ihminen enkä voileipä :D
  Sain niin naurut tosta nimestä..miten toiset keksii noita nimii oikein.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on biisin sanoista jos et tienny :D

   Poista
  2. Hah, toi on kyllä erikoinen nimi :D Mutta muistaakseni sekin on alunperin ihan hetken mielijohteesta valikoitu. Iinalla tosin on niin suosittu blogi ja brändi ettei ehkä olisi yhtä helppoa vaihtaa nimeä :)

   Poista
 3. Ai semmosen biisinin on olemassa :D

  No en kyllä tiennyt..koskaan en ole kuullutkaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!