10. kesäkuuta 2015

Terveisiä sairastuvalta

kipee_1

Meidän kesä on lähtenyt käyntiin kurjasti pitkällä sairaskierteellä. Ensiksi pieni Hugo sairasti valmistujaisviikonloppuna kolmen päivän kuumeen. Odottelimme näppyjä vauvarokon vahvistamiseksi, mutta kyse taisi olla aivan tavallisesta kuumetaudista. Hugon tervehdyttyä oli Joelin vuoro. Onneksi hänellä taisi kestää kuume vain päivän verran. Kuumeettoman lepopäivän jälkeen päästiin taas hetkeksi nauttimaan kesästä ulkoillen, mutta nyt ollaan taas kökitty sisällä Alexin ollessa kuumeessa. Elättelin jo toiveita eilisen olleen ensimmäinen kuumeeton päivä, mutta iltapäivällä lämpö hipoi taas kolmeakymmentäyhdeksää astetta. Luonnostelin tätä postausta aamulla ja kirjoitin tähän jo, että jospa tämä päivä nyt vihdoin olisi se odotettu kuumeeton päivä, mutta mitäs kävikään? Aamupäivän aikana Joelille nousi kuume uudelleen! Sairastelu se näköjään vaan jatkuu...

kipee_2

Oli oletettavissa että yhden sairastaessa tauti hyvin todennäköisesti kiertää muutkin perheenjäsenet, mutta se ärsyttää silti, varsinkin nyt kun näyttää siltä että kierros alkaa alusta. Olisi paljon helpompaa, jos kaikki sairastaisivat samaan aikaan, jolloin tauti olisi nopeammin ohi. On tylsää katsella ikkunasta kaunista auringonpaistetta, selittäen lapselle pahoitellen ettei voida mennä ulkoilemaan, kun veli sairastaa. Ja sitten kun toinen on vihdoin terve niin on taas toisen vuoro, eikä kukaan taaskaan pääse ulos. Ollaan kohta kaksi viikkoa kökitty sisällä kaikki päivät. Onneksi ollaan sentään iltaisin saatu pistää nokkamme raittiiseen ilmaan Samin hoitaessa vuorostaan sairastupaa.

Meillä on kuitenkin ollut koko poikien elämän ajan todella hyvä tuuri sairastelujen kanssa, sillä lapset eivät ole sairastelleet juuri ollenkaan. Näihin neljään vuoteen on mahtunut Joelin migreeniä lukuun ottamatta muutaman räkäflunssan ja rokotuskuumeen lisäksi muistaakseni vain yksi oksennnustauti ja yksi vauvarokko. Ollaan oltu todella terveitä ja siitä täytyy kyllä olla kiitollisia! Lapset eivät ole päivähoidossa, joten sitä kautta tulevat taudit ja epidemiat on vältetty, mutta eipä onneksi Joelin kerhon aloituksenkaan myötä sairastelu ole lisääntynyt. Hiekansyönti on tainnut tehdä tehtävänsä vahvan vastustuskyvyn kehittämisessä, heh!

kipee_3

Sairastelun lomassa meneillään on kuitenkin myös paljon jänniä juttuja! Hugo on nyt kunnolla oppinut nousemaan tukea vasten seisomaan, tosin hän ei osaa laskeutua ja se vähän kiukuttaa. Minä aloitin uuden treeniohjelman ja olen intoa täynnä vaikka jalkani hädin tuskin kannattelevat minua lihaskivuissaan. Viikonloppuna rakas ystäväni menee naimisiin ja siinä samassa Hugo pääsee ensimmäistä kertaa yökylään. Jännittävää! En tajua miten vauvan hoitoon jättäminen voi vaikeutua joka lapsen kohdalla! Kesälle on luvassa paljon muitakin kivoja suunnitelmia, kuten juhannusjuhlia, synttäreitä, retkiä ja lomareissuja mutta myös niitä ihan tavallisia arkipäiviä. Kunhan nyt vaan tervehdyttäisiin ensin. Tällaisissa tunnelmissa toivottelen kaikille mukavaa ja toivottavasti tervettä loppuviikkoa!

4 kommenttia:

Kiitos kommentista!