24. kesäkuuta 2015

Ruokakaupassa

Meillä ei yleensä ole tapana hankkia lapsille leluja synttäreiden ja joulun ulkopuolella, vaikka joskus tulee sitäkin tehtyä. Leluja tuntuu olevan todella paljon, ellei liikaa, mutta silti vain muutamaa sorttia (legot, junaradat, pikkuautot, eläimet, kirjat, pelit ja sitten jotain pientä sekalaista). Mielestäni leluja määrää tärkeämpää olisi laatu, monipuolisuus, käyttöikä ja tietenkin myös lapsen mieltymys. Meillä esimerkiksi hyllyyn pölyttymään jääneet Brion puiset ralliautot olivat äidin mielestä kauniit, kivat, klassiset, mutta kukaan lapsista ei niillä ikinä halunnut leikkiä. Nyt lasten kasvaessa leikit muuttuvat johdonmukaisemmiksi ja ne alkavat seurata jonkunlaista punaista lankaa. Roolileikit ovat kovassa huudossa ja ideoita poimitaan mm. telkkariohjelmista. Palomies-Sami leikit ovat suosikkeja ja samoin myös kauppaleikit, kiitos Fisher-Pricelta saadun kassakoneen.
_DSC0237_1 _DSC0216_2 _DSC0223_1
Tänään kulutettiin sadepäivää sisätiloissa pystyttämällä iso ruokakauppa keittiönpöydän äärelle. Kaupassa oli myytävänä ruokaa, karttoja sekä lippuja SeaLifeen ja lintubongailuun. Ruoan menekki oli varsin pientä, mutta lintubongailu maksoi kaksikymmentäviisi ja liput menivät kuin kuumille kiville! Viidellä rahalla ostamani kartta sen sijaan muistutti enemmän juustoviipaletta. Kauppaleikkiin sopii täydellisesti nuo Ikean pehmeät Duktig-ruuat. Muistan omasta lapsuudestani kateuden kavereille, joiden kauppaleikkejä varten oli säästetty oikeita jugurttipurkkeja, riisipaketteja ja ties mitä purkkeja ja purnukoita, meidän perheessä kun ei saanut roskia säästää, hahha! Silti olen näin aikuisena samaa mieltä vanhempieni kanssa, en tahdo lasteni keräilevän krääsää nurkkiin. 
_DSC0251_1 _DSC0255_1 _DSC0291_1
Roolileikit ovat lapsen kehitykselle merkittäviä. Roolileikin aikana mielikuvitus kehittyy, lapsi oppii asettautumaan tiettyyn rooliin sekä esittämään sitä ja sosiaalinen kanssakäyminen kehityy kun leikissä on mukana sisarus, kaveri tai vanhempi. Roolileikeissä aikuisen on helpompi olla mukana ohjaamassa ja johtamassa leikkiä. Aikuisilla ei välttämättä ole samaa fantasiakykyä kuin lapsilla, joten mielkíkuvitusleikkeihin osallistuminen saattaa olla hankalampaa kuin tällaisiin todenmukaisiin leikkeihin. Minusta oli hauskaa katsoa mitä pojat latasivat ostoskoriini ja kuuntelemaan hinta-arvoita. Yhden jäätelön sain hintaan sata, kun taas viosella kotiutuin ison korillisen vihanneksia, leipää ja hedelmiä. Silti sain vielä kympin vaihtorahaa takaisin. Kannattava kauppa!

"Nyt on mun vuoro olla kundi*! Sä saat olla kassalla." *Kund=asiakas

Fisher-Price kassakone on saatu blogin kautta

4 kommenttia:

 1. Meillä tykätään myös kauppaleikeistä! Kundi, ihana! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, noi suomenruotsinnokset ja ruotsisuomennokset on kyllä hauskoja :D

   Poista
 2. Itse olen leikkinyt kassaa samanlaisella lelulla serkkujen kanssa joskus 4-vuotiaana. On kuitenkin hyödyllinen myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Joo mä pidän myös leluista jotka samalla on opettavaisia jollain tapaa :)

   Poista

Kiitos kommentista!