6. toukokuuta 2015

Videopäiväkirja - tavallinen keskiviikko

Tänään me ollaan tehty jännittäviä juttuja, nimittäin arjen pyörteissä mukana on kulkenut kamera videokuvaamassa ja tuloksena on meidän päivä videona! Ihan hauskaa on ollut joten ehkä me yritetään jatkossa päivittää enemmän videoita tänne blogin puolelle, jos teitä kiinnostaa. Päivällisen jälkeen en enää kuvannut kun ajattelin että muuten videomateriaali ei lopu ikinä ja videosta tulee ihan liian pitkä. Ja kameralle puhuminen ei varmaan ikinä tule tuntumaan luontevalta, onneksi voi editoida pois turhat ööt ja totatota-hokemiset. Pidemmittä puheitta, muun muassa tätä me ollaan tänään tehty! 


Kertokaa ihmeessä mielipiteitä videosta. Ihanaa keskiviikkoiltaa kaikille!

40 kommenttia:

 1. Ihana video! =] Ihana perhe teillä! :)))

  Pitääpä itsekin joskus tuollainen video saada tehdyksi. Osaatko vinkata jotain videonmuokkaus-ohjelmaa tjtn missä noita pätkiä saa leikattua ymsyms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MIlla! Joo videoita tekemään vaan, tää oli tosi hauskaa! :)

   Mä käytän ihan Windows Movie Makeria, on ihan perustasoinen ohjelma mutta ainakin helppokäyttöinen!

   Poista
 2. Olipa ihana video! Osaat olla tosi luonteva videolla ja pojat on niin sulosia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ehkä tuo luontevuus ei vaan tunnu itsestä, on meinaan vähän pönttö oli puhua kameralle. Mutta hyvä ettei se pönttöys välity viddeoon :D

   Poista
 3. Aivan ihana video. Olipa mukavaa seurata teidän päivää :) Lisää näitä!

  VastaaPoista
 4. Hauska idea tuo video! Olin aluksi hämmentynyt, että miksi se tunkee banaaneja pakkaseen, mutta tehän ootte laittaneet sen pois päältä! Nerokasta, aloin heti suunnittelemaan samaa. Myös, kivaa kun jaksat kirjoitella blogia, meillä on samanikäiset lapset, tai mun on 05/11 ja 10/14, niin on jännä seurata mitä kaikkea teillä osataan ja taidetaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva juttu että pidit! :) Meillä on itse asiassa jää-viileäkaappi, eli pelkkä pieni pakastelokero yläkaapissa ja tuo alakaappi on viileä. Mutta meillä on sitten arkkupakastin vielä erikseen, kun pelkkä lokero ei riitä :) Kiitos kommentista <3

   Poista
 5. Olipas kiva seurata teidän päivää videolla. Itsekin olen miettinyt videon tekoa mutta editointia en varmaan osaisi tehdä ollenkaan :D Tee ihmeessä lisää videoita, ensimmäinenkin onnistui näin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti :) Editoimista ei varmaan opi ku harjottelemalla, eli ei muuta ku kokeilemaan! :)

   Poista
 6. Oli mielenkiintoinen ja tosi kova video, lisää näitä pliis :). Oon itse sua vähän vanhempi, ei lapsia, mutta silti jaksan blogiasi lukea! Jotenkin niin aito tunnelma :)

  VastaaPoista
 7. Edellinen anonyymi korjaa, siis KIVA video :)

  VastaaPoista
 8. Kiva video, teillä on söpöt pojat :)

  VastaaPoista
 9. Aika hauska :)

  Sai ihan erilaisen vaikutelman sinusta :)
  Siis positiivisessa mielessä,vaikutat rennolta ja mukavalta! :)
  Lisää tälläisiä kiitos.
  Ja pojat myös ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos paljon! Videoita on ehdottomasti tulossa lisää kerta palaute on näin hyvää :)

   Poista
 10. Tosi kiva video :) Lisää näitä. :)

  VastaaPoista
 11. IHANA video!! Jotenkin kuva susta parantui tuhat kertaisesti. :D Oot vaan niin ihana! Lisäää, lisäää, lisää videoita! Tuo oli niin kiva. Ei tullut yhtään ns. tylsää hetkeä. Oli todellakin ilo katsoa, sai hymyilemään. Tuo kun puhuitte ruotsia, se oli ehkä paras kohta. I H A N A! Ei voi oikeesti muuta sanoo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana kommentti <3 Kiitos superisti kauniista sanoista! :)

   Poista
 12. Oli tosi kiva video! Ja hyvin osasit editoidakin! Näitä ihmeessä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja olin muuten kuvitellut sun äänen ihan erilaiseksi! Hassua miten sitä olikin muodostunut ajatus toisen äänensävystä pelkkien tekstien ja kuvien perusteella! Hih😊

   Poista
  2. Haha, voi että, kiitos. Toi on muuten hassu kun kuvittelee kuvien/tekstin yms perusteella ihan omalla tavalla ihmiset. :D

   Poista
 13. Ihana video!<3 lisää näitä :)

  VastaaPoista
 14. ihana video :) lisää näitä :)

  VastaaPoista
 15. Tykkäsin tosi paljon! Voisin itsekkin katsoa näitä lisää :)
  http://jasmiinah.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 16. Ihana video! Mun piti ihan käydä tarkistuslukemassa, että minkä ikäinen oletkaan. En voi käsitää, 23-vuotias! Kolme ihanaa lasta. Moni sun ikäinen ei tiedä vastuunkannosta vielä mitään. Voit todella olla ylpeä itsestäsi ja perheestäsi! Olen itse kymmenen vuotta vanhempi, kahden (3v ja 1v) lapsen äiti ja kirjoitustesi (ja ton videon) perusteella tuntuu, että hanskaat tän kotiäitiyden paljon paremmin kuin minä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniisti sanottu, kiitos. Eihän se ikä toki kaikkea merkkaa :) Sä olet yhtä varmasti ihan tosi hyvä äiti. Mulla on monesti sellainen olo, että oon ihan epäonnistunut tai huono, ja että kaikki muut äidit on varmaan parempia äitejä. Ehkä se kuuluu äitiyteen :) Joskus taas on sitten tietty myös niitä huippufiiliksiä, ettäon maailman paras! :D

   Poista
 17. Aivan ihana video! Ehdottomasti lisää näitä :)

  VastaaPoista
 18. Hei, tää video oli kiva!
  Itsellä vain huomio kiinnittyi heti tuohon nakkipakettiin ostoskärryssä :DDD Siis kun nakithan sisältävät nitriittiä, jonka takia niitä ei saisi lapselle antaa kuin tyyliin yhden päivässä.

  (Opiskelen elintarviketiedettä ja tämä on yhdestä luentokalvosta pomittu):
  "Tärkein nitriittien käyttökohde elintarvikkeissa on klostriditorjunta. Lihatuotteisiin nitriittiä lisätään myös kosmeettisista syistä, säilyttämään lihan helakkaa punaväriä.
  Nitriitti on myös ihmiselle myrkyllistä, koska se inaktivoi veren hemoglobiinin hapenkuljetuskyvyn.
  Happamassa ympäristössä (maha) nitriitti on mutageeni. Nitriittiä on lähes kaikissa makkaravalmisteissa.
  Terveydelle haitallisuuden takia asetettu raja-arvo (ADI) ylittyy helposti lapsilla; ylittymiseen riittää kaksi nakkimakkaraa päivässä."

  Ja tuo mutageenihän tarkoittaa sitä, että se aiheuttaa syöpää.
  Yllättävän harva tiedostaa koko nitriitin, usein ne nakkikastikkeet ja -keitot mielletäänkin hyvänä kotiruokana. Myös nuo sinun nakkisi sitä sisältää. Nyt on tosin yhdeltä lihatalolta tulossa nitriititön nakki, taisi olla Snellmanin All Natural tai jotain sinnepän missä tuota nitriittiä ei ole. Varmasti tosin on vaikuttanut nakin väriin ja säilyvyyteen jollain tasolla.

  Mutta joo, kiva video oli katsella, sori tää valistusteksti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos kommentista! :) Kiva että tykkäsit videosta.

   Oon kyllä kuullut tuosta nitriitistä ja tiedän että nakit sitä sisältää. Oon ite luullut, että sitä (nakkeja) pitää välttää vain 1-vuotiaiksi ja että sen jälkeen vähäinen käyttö on Ok myös lapsilla. Meillä ei kuitenkaan nakkeja kovin usein syödä, joten en usko että 3- ja 4-vuotiaat siitä rikki menisi :) Oon kuitenkin kuullut, että myynnissä on myös nitriitittömiä nakkeja, täytyy varmaan ostaa niitä ens kerralla :D

   Mielenkiintoista kuitenkin aina on tietää ja pohtia, mitä kaikkea myrkkyjä ruoassamme oikeasti voi olla! :o Varsinkin, kun syy on pelkästään kosmeettinen. Paljon mieluummin söisin ruman väristä myrkytöntä nakkia kuin kauniimman punertavaa "myrkkynakkia" :D

   Poista

Kiitos kommentista!