26. maaliskuuta 2015

Kehon palautuminen raskaudesta, osa 3.

Synnytyksestä tulee pian puoli vuotta, kuusi pitkää kuukautta siis. Koska edellisistä palautumispostauksista on jo vierähtänyt tovi jos toinenkin on aika päivittää tilannetta. Löydät edelliset osat linkkien takaa: Osa 1 ja osa 2.

Verratessani joulukuun kuvia nykyisiin, minulle tuli yllätyksenä kuinka paljon keho on muuttunut mitättömän pienen liikunnan sekä imetyksen avulla, sillä painoa on pudonnut melkein neljän kuukauden aikana vain pari kiloa. Paino junnaa tiukasti 4-5 kilon päässä ennen raskautta-painostani. Painan nyt suunnilleen saman verran kuin ennen ensimmäistä raskauttani - silloin urheilin aktiivisesti ja minulla oli hyvä lihaskunto, nyt olen laiska sohvaperuna joka taas on luistanut treenaamisesta täysin viimeisen parin viikon ajan. Herkuton helmikuu oli ihan yhtä tyhjän kanssa, olen herkutellut melkeinpä jokaisena päivänä tässä kuussa.
kroppakuva_2
kroppakuva_1
Tavoitteenani olisi edelleen päästä raskauskiloista eroon, eli sellainen viiden kilon painonpudotus. Raskausarvet ovat ehkä hieman vaalentuneet, mtta iho on edelleen löysä ja kiinteytymistä saisi tapahtua paljon. Kahden lapsen jälkeen ei vielä ollut omakohtaista kokemusta, mutta nyt olen tullut hyvinkin tutuksi nahkapussi -termille. Vatsani näyttää pystyasennossa ollessa hyvältä ja normaalilta, mutta istuma-asennossa vatsan alueen seudulle kerääntyy selkeä makkara. Ei edes läskimakkara, vaan pelkkää löysää ihoa, nahkanakki, pelastusrengas, ihotyhjiö. En edes tiedä onko tuo pelastettavissa. Tiedän kyllä, ettei kenelläkään ihmisellä ole täysin kiinteää ja sileää vatsaa istuma-asennossa, mutta tämä on selkeästi ylimääräistä. Omaa silmää miellyttävä peilikuva on tärkein, joten painon suhteen pyrin olemaan tuijottamatta vaa'an lukemaa liian tarkasti. Olen ollut elämäni aikana kaikista tyytyväisin omaan kehoon kesällä 2013, eli liki kaksi vuotta sitten kaksi lasta synnyttäneenä. Tavoitteeni ja ihannekroppani on suurin piirtein sellainen kuin se oli silloin. 

Koska olen toivottoman perso makealle ja hyvin laiska liikkumaan, olen laihduttajana tuomittu epäonnistumaan. Imetyksen takia en varsinaisesti edes uskalla laihduttaa, koska pelkään jo nyt ruohakaluttomuuteni takia syöväni liian vähän ja tekemällä hallaa Hugolle mahdollisen energiavajeeni takia.  Jos nyt saisin vaikka ensitöikseni liikuntaintoani taas heräteltyä henkiin ja vaikka vähennettyä herkkuja edes hieman, niin katsotaan tilannetta taas muutaman kuukauden päästä. Ja jos ei muuta, niin ehkä asenteeni muuttuu ja tyydynkin hyvällä omatunnolla olemaan tällainen "laihaläski". Oma silmä on kuitenkin se kaikista kriittisin, joten parempi olisi vain uskoa esimerkiksi mieheni sanoihin siitä, että näytän hyvältä.

17 kommenttia:

 1. Hyvältä näytät! :) älä ressaa turhia!

  VastaaPoista
 2. Et ole tuomittu epäonnistumaan! Minäkin olin ennen perso makealle ja söin joka päivä karkkia ja muita herkkuja!!! Nyt minulla on personal trainer, syön karkkia kerran kuussa ja olen laihtunut -16kg. Eli kaikki on mahdollista kun sinulta vain löytyy tahdon voimaa! :) Minun laihdutustaivaltani voi seurata www.linakuntoon.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienon työn olet tehnyt! :) Kiitos, käyn kurkkaamassa inspiraation toivossa :D Itsekuria mulla ei kyllä ole, mutta ehkä sekin taito on opeteltavissa.

   Poista
 3. Kroppa näyttää tosi hyvältä, mutta kulmakarvat jotenkin liian suurilta ja luonnottomilta sun kasvonpiirteisiin nähden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon maailman surkein piirtämään kulmia, niistä tulee aina oudot :D Lisää harjoittelua, siis! :P

   Poista
  2. Haha yleensä ovat kyllä aivan nätit mutta nyt vaan pisti silmään :)

   Poista
 4. Saako kysyä paljon painat tällähetkellä ja kuin pitkä olet? Edistystä on selvästi tapahtunut! Näytät hyvälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, onkohan tää liian henkilökohtainen :D vaikkei niillä luvuilla piäisi merkitystä ollakkaan... :P oon 168cm pitkä ja painan tällä hetkellä yli 50kg mutta alle 60kg :P

   Poista
  2. No huhhuh! Mä oon 167 ja siltikin yli 60kg vielä.. 5 raskauskiloa to go :D hyvältä näytät!

   Poista
 5. Mulla on myös viitisen kiloa tiukasti jäljellä! Ennen raskautta olin suht tyytyväinen kroppaani vaikkei se missään superkunnossa ollutkaan. Sitä tavoittelen tälläkin kertaa :) Sun kroppa näyttää jo nyt hyvältä! Onnistut varmasti tavoiteessasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi 5 taitaa olla joku maaginen luku johon jämähdetään synnytyksen jälkeen :D Kiitos ja tsemppiä sullekin! ;)

   Poista

Kiitos kommentista!