21. helmikuuta 2015

Herkuton helmikuu: päivä 21

_DSC0907_3
(muokkaustaidot 5/5)

Vieroitusoireita?
Olen alkanut uneksimaan kaikista herkuista. Kun telkkarista tuli Snickersin mainos huomasin haaveilevani Snickers patukasta vaikken sellaisista ole koskaan edes pitänyt. Säälittävää, sanompa vaan. Herkuton helmikuu ei taida ihan päästä oikeuksiinsa siinä mielessä miten toivoin, että saisin herkkujen syönnin tämän pakkolopetuksen myötä vähentymään jatkossakin. Tällä hetkellä tuntuu että teen vain enemmän hallaa itselleni, kun kokoan mielessäni listaa mitä kaikkea pitää syödä kuukauden vaihduttua. Vaatii vielä paljon aivotyötä psyykkaamaan itseään toiseen mielentilaan herkkujen syönnin suhteen. Pidän kuitenkin tavoitteena jatkossa jättää herkut pois arjesta ja herkutella maltillisesti viikonloppuisin.

Miltä tuntuu?
Fyysisesti tuntuu ihan hyvältä. Keho ei ole yhtä turvonnut ja energiaa riittää kaikenlaiseen touhuamiseen vaikka olenkin ollut järkyttävän väsynyt. Vettä pitäisi vielä muistaa juoda enemmän niin olo varmaan paranisi entisestään. Olin elätellyt toiveita että vauvan vatsavaivat helpottaisivat ruokavalioni parannuksen myötä, mutta niin ei valitettavasti näytä tapahtuvan. 

Millä korvasin herkut?
Olen juonut herkkuhimoon tuoremehua, joka on lähes pelkkää turhaa sokeria sekin. Muuten ei ole juurikaan ollut tarvetta etsiä korviketta herkuttelulle. Olen syönyt tavallista ruokaa ja tavallisia välipaloja. Tämä on ollut todella hyvä asia, sillä synnytyksen jälkeen ruokahaluni on ollut enimmäkseen täysin kadoksissa ja pahimpina aikoina en ole juuri muuta syönyt kuin herkkuja. Herkkujen korvaamisesta kunnon ruoalla siis iso plussa! 

Huijasinko?
Tällä kertaa en tainnut huijata ollenkaan, ellei sitä tuoremehua lasketa. Toisaalta olen syönyt muutaman kerran sipsiä ja pizzaa joka kumoaa sen terveellisyyden mitä herkuttomuudella ehkä olisin saavuttanut. Tässä huomaa epätoivoni, sillä normaalisti en piittaa sipseistä lainkaan. 

Vieläkö joku muu jaksaa sinnitellä tämän haasteen parissa? 

4 kommenttia:

 1. Suunnittelin muutamaakin eri haastetta aloitettavalksi maaliskuusta alkaen. Kesäkuntoon, ihokin vois voida vähän paremmin ja tästä jatkuvasta herkuttelusta on pakko päästä eroon! Herkuton maaliskuu tulossa, toivottavasti kestän :"D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonniin, superisti tsemppiä herkuttomaan maaliskuuhun! :)

   Poista
 2. Mä alotin sen karkkilakon sun innoittamana sillon helmikuun alusta ja hyvin siinä pysyinkin, mutta päätin lopettaa nyt tähän viikonloppuun 3vkon kohdalle (en kyllä tiedä miks..:D). Ilokseni kuitenkin huomasin (tää oli eka karkkilakko moneen vuoteen), että ahmittuani irtokarkkeja kaksin käsin karkkilakon päättymisen kunniaks tuli se normaali huono olo, MUTTA sen olon mentyä ohi, ei silti tee mieli lisää karkkia niinku aikasemmin.. Melkeen jo aattelin maanantaina jatkaa sitä lakkoa, mutta voi olla että siirryn vaan viikonloppukarkitteluun, että viikolla ei sitten ainakaan ostais itelleen mitään. Nyt näyttää siltä, että tästä oli paljonkin hyötyä!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kuulumisia! Kolme viikkoa on ihan hyvä saavutus senkin :D Hyvä juttu että oli edes jotain hyötyä, mäkin aion siirtyä viikonloppukarkitteluun lakon jälkeen :D

   Poista

Kiitos kommentista!