16. joulukuuta 2014

Joulukortit

_DSC0022_1
_DSC0036_1
_DSC0038_1
_DSC0040_1
_DSC0050_1

Minun joulukortti-innostukseni on vaihdellut paljon vuosien mittaan. Jonakin vuonna on tehnyt mieli askarrella ja lähetellä kortteja kaikille tutuille, jonakin vuonna taas kortit on unohdettu kokonaan. Kerran tilattiin valmiit kortit ja säästyttiin askartelemisen vaivalta. Tänä vuonna askarreltiin poikien kanssa kortteja mutta jätettiin suosiolla vastaanottajien lista hieman lyhyemmäksi. Kortit saa poikien isovanhemmat, isoisovanhemmat ja kummit, minun ja Samin kummit sekä muutama ystävä. Posti on tiedettävästi löytänyt perille jo ainakin osalle vastaanottajista, joten uskallan julkaista kuvat täällä. 

Ideat poroihin ja joulukuusiin löysin jostain askartelulehtisestä, joulupukit, tähdet ja lumihiutaleet taas syntyivät improvisaation tuloksena poikien maalauksista. Välillä piti hieman ohjeistaa ja auttaa oikeiden värien valitsemisessa, mutta yritin antaa poikien tehdä mahdollisimman vapaasti. Joelilla ei innostusta riittänyt kovin pitkään, joten suurin osa korteista on Alexin kanssa tehtyjä. Minä viimeistelin kuvat kimalteella sekä koristeilla. Samikin osallistui liimailemalla kuvia korttipohjille. Omasta mielestä kortit ovat hienot ja persoonalliset, lasten kanssa askarrellessa ei pidäkään olla täydellistä. Mitäs pidätte?

5 kommenttia:

 1. IHANIA!!! Voi että onkin suloisia! Kyllä vastaanottajat ilahtuvat. Lapsitaide on aina mukavaa saatavaa ja paljon persoonallisempaa kuin kauppojen valmiit joulukortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti vastaanottajat tosiaan ilahtuivat :) Lasten tekemät kortit on kyllä kivoja ja persoonallisia :)

   Poista
 2. Tosi ihania kortteja! Pitää laittaa idea muistiin ensi joulua varten! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania!

  Siis vaikka onkin lasten tekemiä, inspiroiduin näistä sen verran, että aion tehdä omat kortit samalla tyylillä! Hain Googlesta inspiraatiota joulukorttien tekoon, ja tuon porokuvan nähdessäni en kyllä heti arvannut että ovat lasten tekemiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!