24. marraskuuta 2014

Lopeta, pysähdy, nauti

Viime viikko meni meidän perheen kärsiessä vatsataudista. Tauti on käynyt vuorotellen kaikki läpi, paitsi Hugon (koputan puuta). Toivon että äidinmaidon vasta-aineet onnistuvat pitämään pikkuisen terveenä tästäkin eteenpäin. Kirjoitin eräänä iltana pitkän valituspostauksen riittämättömyyden tunteesta, uhmaiästä ja huono äiti-fiiliksestä, tunnekuohuissa selkeästi, sillä seuraavana päivänä ei tehnytkään enää mieli julkaista postausta. Illalla isoilta tuntuneet asiat olivatkin yön aikana muuttuneet merkityksettömiksi, ja onneksi tiedän etteivät uhmakaudet kestä ikuisesti. Joskus sitä vaan arjen pyörityksessä vaipuu jonkunlaiseen epätoivoon ja tuntuu että seinät kaatuvat niskaan ja katto romahtaa. Varmaan tuttua monelle pienen lapsen vanhemmalle... Talven harmaudessa täytyy kuitenkin muistaa pysähtyä nauttimaan niistä pienistä asioista, jotka antavat voimaa synkkyyden keskellä. Niiden avulla jaksaa myös arjen vastoinkäymisiä paremmin.
IMG_20141124_164907
IMG_20141120_103816
IMG_20141124_003221
En ole ollenkaan talven ystävä, mutta täytyy iloita kuinka kauniilta maisemat näyttivät ensilumen laskeuduttua maahan. Yhtäkkiä kaikki onkin paljon valoisampaa, mielikin piristyy! Kaiken lisäksi vannoutunut jouluvihaaja sisälläni on tainnut vetäytyä horrokseen, sillä olen melkein innoissani lähestyvästä joulusta! Olen suunnitellut pojille joulukalenteria, ostanut lahjoja, miettinyt koristeluja ja jouluruokia sekä tehnyt listaa kaikista jouluisista jutuista mitä voimme perheen kesken tehdä. Laitoin jopa ensimmäiset jouluvalot jo ikkunaan! Lumi on jo sulanut ja muuttunut ällöttävän märäksi loskaksi, mutta mieli pysyy pirteänä. Elän muutenkin jotain oudon energistä vaihetta, joka on täysi vastakohta normaalisti syksyllä vallitsevaan mielentilaan. Syys/talvimasennus on mulle hyvin tuttua, samoin synnytyksen jälkeinen masennus, mutta nyt ei tunnu viitteitä kummastakaan. Väsymys on raastavaa, mutta siitä selviää. Kodista on kadonnut paljon tavaraa ja yritetään parhaamme mukaan saada tätä pientä kolmiota fiksummaksi ja käytännöllisemmäksi. Ollaan myös alettu katselemaan isompaa asuntoa hitaasti mutta varmasti. Rakastamme tätä asuinympäristöä ja taloyhtiötä, emmekä tahtoisi muuttaa, mutta jossain vaiheessa se on silti edessä. Kyllä me tänne kolmioon toistaiseksi mahdumme, mutta lisätila ei todellakaan olisi pahitteeksi. Toivottavasti energisyyteni ja tekemisen intoni säilyy läpi pimeän talven!
Kuvat: instagram @jenskujne

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä! :)
  Tämä ajankohta on todellakin niin pimeetä, loskaista yms :/
  Ei ole aurinkoa vähään aikaan näkynyt, sekin piristää kummasti jos vähän edes paistaisi.
  Ja tiedän tunteen kun on väsynyt.
  Itse olin vuosi sitten siinä ja pientä masennusta oli ilmassa.
  Itkin ja vaivuin epätoivoiseen mielitilaan.
  Onneksi siitäkin selvittiin :)
  Oletteko harkinneet oman ostamista?
  Me kun muutettiin vuokra kolmiosta pois niin ostettiin oma talo samantien.
  Saatiin lisätilaa mitä oltiin toivottu kauan aikaa ja samalla maksaa omaa pois eikä ole vuokralla.
  Riippuu tietysti missä päin asuu.
  Me ostettiin vähän kun maalta talo niin saatiin edullisemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Aurinko kyllä piristäisi! Vaikka en talvesta pidäkään niin lumiset mutta aurinkoiset päivät on niin kauniita, niitä odotellessa! :) Oma koti olisi kyllä haaveissa mutta tähän elämäntilanteeseen aivan mahdoton. Täällä Espoossa asunnot on tosi kalliita, kun tarvitaan vähintään 4h+k ellei jopa isompi. Ja varsinkin kun mä oon kotihoidontuella. Ehkä joskus tulevaisuudessa :)

   Poista
 2. Nyt kun perustin oman blogin niin mun on pakko kertoo kuinka huipp blogi sulla on!
  Oon seurannut pitkään blogiasi, ja jännitin milloin pääset synnyttämään☺️
  Jatka samaan malliin! Tervetuloa vastavierailulle;)
  http://www.vainmeidanelama.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista :) Pitääpä käydä kurkkaamassa sun blogia! ;)

   Poista

Kiitos kommentista!