30. lokakuuta 2014

Vauva 1 kk

vauva1kk_022muok
vauva1kk_119muok
Voi että, vauvani on jo kuukauden ikäinen! Aika on kulunut hurjan nopeasti ja pelkään että ajankulu tästä eteenpäin vain kiihtyy. Vauva alkaa olemaan päivä päivältä virkeämpi ja kivempi, jos niin voi sanoa. Ensimmäiset kolme viikkoa elämästään vauvan päivät ovat seuranneet sellaista kaavaa että hän syö, hän nukkuu tai hän raivohuutaa, mutta nyt vihdoin on alkanut olemaan myös niitä hetkiä jolloin hereillä oleminen on vauvastakin mukavaa. Ensimmäiset pienet hymyt on hymyilty, mutta ne ovat vielä harvassa. Vauva osaa seurata lelua katseellaan hetken aikaa ja hän on jopa kääntynyt vatsalta selälleen muutaman kerran (tosin hän on silloin ollut sohvalla, mikä on minun mielestäni hieman huijausta). Vauva nukkuu öisin melko hyvin sitten kun hän vihdoin nukahtaa, hän on nimittäin kova taistelemaan unta vastaan joten nukkumaanmenot ovat hankalia. Vauva herää yöllä syömään kerran tai pari, joskus useammin. Imetysvälit ovat öisin mitä tahansa kahden ja seitsemän tunnin väliltä, päivisin taas melko tarkkaan vajaat kolme tuntia, nyt kun ollaan selätetty ensimmäinen tiheän imun kausi. Parasta vauvan mielestä on pystyasennossa oleminen rintaa vasten, ja kantoliina onkin ollut hyväksi avuksi tässä. Epämieluisinta taas on pukeminen ja autoilu. Rauhoittuakseen vauva tarvitsee raivokasta hytkytystä, mitkään pikku keinuttelut eivät tehoa. Tutti on kaveri, samoin isoveljet, jotka joskus ovat jopa turhan innokkaita hoitajia.
vauva1kk_107muok2

Oma tietokoneeni on edelleen auttamattomasti jumissa, onneksi sain äidiltäni lainaan ylimääräisen läppärin jotta pääsen kunnolla bloggaaman ja hoitamaan pankkiasioita yms. On vaikeaa elää pelkän älypuhelimen varassa, onneton nykyteknologiayhteiskunta ja tietokoneriippuvainen sieluni. Pojat saivat siis tietokoneeni jotenkin jumiin niin, ettei se suostu aukeamaan eikä mulla ole sellaista palautuslevykettä jonka kone vaatii. Toivottavasti asia tulee pian kuntoon, tottuneena PC:n käyttäjänä tämä Mac on mahdoton. Työllä ja tuskalla sain kuvat siirrettyä koneelle, mutta kuvien esikatseluun tarvitsin jo apua. Kuvatkin menivät ihan päin mäntyä ilman omaa tuttua muokkausohjelmaani,  kyllä on vaikeaa #bloggerproblems.

Lopuksi tahdon kiittää kaikkia Mamamia.fi-arvontaan osallistuneita! Arvonta on nyt suoritettu ja voitto meni osoitteeseen lauran.arkielamaa@gmail.com! Onnea, sinuun ollaan pian yhteydessä! Muistutan vielä, että -15% alennus on voimassa 5.11. asti koodilla vauvaalaitke15. Alennuskoodin lunastaneet ovat automaattisesti mukana Mamamian omassa arvonnassa jossa voi voittaa Sobean hupparin. 

8 kommenttia:

 1. Onnea 1-kuukautiselle! Meillä mennään melkein päivälleen samoissa lukemissa, kun poika syntyi 29.9. :)
  Täälläkin taistellaan kovasti unta vastaan, lähinnä aamuisin ja alkuillasta. Ihana on seurata näiden pienten kehitystä ja kasvua, kun se on niin nopeaa. Ekat oikeat hymyt väläyteltiin täälläkin pari päivää sitten, mutta eipä ole sen jälkeen niitä oikeastaan näkynyt.. Ehkä taas joku päivä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ja samoin teillekin! Mä odottelen myös lisää hymyjä, Sami näyttää saavan niitä enemmän osakseen :D Kuukauden päästä taitoja on taas liuta enemmän ;)

   Poista
 2. Olisi kiva lukea sellainen myday tyyppinen postaus missä kertoisit jonkun päivän tapahtumista, aamusta iltaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari postausta taaksepäin oli juuri tällainen ;) http://jenskunvauva.blogspot.fi/2014/10/paluu-arkeen.html

   Poista
  2. Moikka, olisi kiva kuulla arjestanne kaksikielisenä perheenä. Kumpaa kieltä pojat puhuvat keskenään, sekoittavatko he puheessa molempia, kumpi on ns. vallitseva kieli ym mitä mieleen tulee (:

   Poista
  3. Kiitos toiveesta, pistetään lähiaikoina täytäntöön! :)

   Poista
 3. voi että, vauvassahan on paljon sun näköä! :) Joko ootte päättäny nimen hänelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi on vielä täysin mysteeri, toki joitain ideoita on mutta ei päästä yhteisymmärrkyseen :D

   Poista

Kiitos kommentista!