26. syyskuuta 2014

Idioottivarmaa kanaa

Kahden pienen lapsen äitinä aikaa kokkailuille ei pahemmin ole, ja olen ennenkin jakanut blogissa helppoja, hyviä ja nopeita arkiruokareseptejä. Ihan tavallisia, koruttomia ruokia, joita meidän perheessä syödään. Tällä kertaa luvassa on ehkä helpoin resepti ikinä, sillä loppuraskaudessa ajanpuutteen lisäksi hankaluutensa ruoanlaittoon tekee seisoma-asennon aiheuttamat tukalat supistukset ja kaiken maailman vaivat, jolloin alkaa etsimään vielä enemmän helpotusta ruoanlaittoon. Tämän aterian valmisteluihin meni ehkä kymmenen minuuttia, ja loput hoitaa uuni, eli helppoa tosiaan on! Esivalmisteluina laitoin kanapihvit marinadiin edellisiltana, marinadina toimi tällä kertaa kaupanvalmis pussi, mutta useimmiten teen itse sekoituksen öljystä ja mausteista.

Kanaa ja uunijuureksia
kanaruoka_004muok
kanaruoka_005muok
kanaruoka_012muok
Kuori ja pilko bataattia, porkkanaa ja perunaa, tai muita juureksia oman maun mukaan. Valuta päälle hieman mauste-öljysekoitusta ja paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja asettele marinoidut kanapihvit juuresten päälle. Paista uunissa vielä noin puoli tuntia kunnes kana ja juurekset ovat kypsiä. Juureksia, mausteita ja kastiketta vaihtelemalla tästäkin ruoasta saa tehtyä lukemattomia eri versioita. Itse tein kanan ja juuresten kaveriksi valkosipuli-kermaviilikastikkeen. 

4 kommenttia:

 1. Vieläkö sie ressukka kärsit isosta mahasta ja vaivoista kotosalla! Nyt synnyttämään :)! Milloin sinun laskettu aika oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, heti olisin valmis mutta tämä jääräpäinen maha pistää vastaan! ;) LA on tulevana torstaina eli 2.10. :)

   Poista
 2. Millä raskausviikoilla pojat syntyi?:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!