28. elokuuta 2014

Testissä Tarramonsterin nimikointitarrat

Kesällä minut ja blogini kutsuttiin mukaan yhteistyökumppaniksi uuteen KidSpot-markkinointiyritykseen, joka keskittyy blogimainontaan ja blogiyhteistöihin. KidSpotin kautta minulla ja muilla yhteistyöblogeilla on mahdollisuus päästä kuulemaan, testaaman ja vinkkaamaan teille lukijoille uutuuksista lastentarvikemarkkinoilla, järjestää arvontoja tai tarjota alennuskoodeja. Kannattaa seurailla etenkin Lastenvaatetarjoukset.fi -sivustoa, josta voi saada hyviä vinkkejä erilaisista lastenvaate- ja tarviketarjouksista sekä KidSpot-blogien yhteistyöpostauksista tuotetestauksineen, arvontoineen ja alennuskoodeineen. Minun ensimmäinen yhteistyö KidSpotin kanssa on Tarramonsterin nimikointitarratestaus, johon lähdin innoissani mukaan koska mulla ei ole minkäänlaista aiempaa kokemusta vaatteiden nimikoinnista, vaikka se on meidänkin perheessä varsin ajankohtainen asia näin kerhosyksyn ollessa jo täydessä vauhdissa.
tarramonsteri_007muok
tarramonsteri_012muok
Joel on ollut kerholainen jo yli puoli vuotta, mutta en ole koskaan nimikoinut mitään hänen tavaroitaan. Osittain siitä syystä, etten halua sotkea vaatteita tusseilla enkä todellakaan jaksaisi alkaa ompelemaan tai silittämään lappuja joka vaatteeseen. Kerhossa kulkee mukana vain päällysvaatteet sekä vaihtovaatteet repussa, eli omien vaatteiden sekoittaminen muiden lasten vaatteisiin on epätodennäköistä. Nimikointi on kuitenkin järkevää ja hyvinkin hyödyllistä varsinkin päiväkodissa ja koulussa, jossa tavaroita saattaa olla enemmän ja samoin enemmän muiden lasten tavaroita joihin sekoittaa omansa. Tarramonsterin valikoimassa on helppokäyttöisiä tarroja ja silitettäviä nimilappuja, jotka säästävät huomattavasti aikaa nimikointiurakasta. Tarrojen ulkonäön saa suunnitella itse niin värin kuin kuvan, fontin ja tekstin osalta. Koska meillä vaatteet kierrätetään kahden lapsen kautta ja paljon on myös ns. yhteisiä vaatteita ja tavaroita, päätettiin laittaa omiin tarroihimme pelkkä sukunimi, jotta niitä voisi käyttää sekä Alexin että Joelin vaatteisiin. Kuvaksi valittiin suloinen lentokone ja pian itse suunnittelemamme nimikointitarrat jo saapuivatkin postissa.
tarramonsteri_013muok
tarramonsteri_015muok
tarramonsteri_014muok
Nimikoin ensin mielestäni tärkeimmät, eli ulkovaatteet ja kengät, sekä Joelin kerhorepun ja välipala-astiat. Lisäksi testasin tarroja sellaisiin sisävaatteisiin joita käytetään paljon ja jotka käyvät useasti pesukoneessa, nähdäkseni kuinka hyvin tarrat tosiaan pysyvät ahkeran kulutuksen alaisena. Tarrat ovat laadukasta ja kestävää tarramateriaalia ja niissä käytetään myrkytöntä mustetta, ja ne kestävät sekä pyykki- että astianpesukoneessa. Aluksi olin hieman skeptinen tarrojen pysyvyydestä, mutta ei tarvinnut pettyä. Tarrat ovat toistaiseksi pysyneet visusti kiinni vaatteissa ja astioissa, vaikka kestävyyttä on testailtu ahkerasti sekä pyykki- että astianpesukoneessa. Pysyvyydestä huolimatta tarran saa kuitenkin melkoisen helposti myös irti vaatteesta, jos vaatteen tahtoo myydä tai antaa eteenpäin. Ulkovaatteisiin tarrat voi liimata kivasti näkyville nimilapun kohdille, ja sisävaatteissa ne taas piiloutuvat sujuvasti pesulappuihin vaatteiden sisäpuolella. Varsinaista moitetta en tarroista keksi, mutta meille koitui ainakin pieneksi ongelmaksi se, että meidän 5 cm pituiset tarrat olivat liian isoja moniin pesulappuihin (joihin tarrat on suositeltu kiinnitettävän pysyvyyden takaamiseksi), mutta sekin asia korjaantui liimaamalla tarra pesulapun taitoksen ylitse. Uskoisin kuitenkin kokeilevani ensi kerralla eri muotoisia tarroja, vaikkapa pyöreitä.
Onko Tarramonsterin tuotteet jo tuttuja teille lukijoille?

Yhteistyössä
LOGOkidspot
tarramonsteri_logo

8 kommenttia:

 1. Kivat kuvat:) Parhaat tarrat kyllä!

  VastaaPoista
 2. Noi on kyllä tosi hyviä ja helpotti meilläkin nimikoinitiurakkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, ja oon iloinen että ensimmäinen nimikointiurakka-kokemus oli näin helppo! :)

   Poista
 3. Mini Boxi -tarrat ja Mini pilkut ovat juuri hyvän kokoisia lähes kaikkiin vaatteiden pesu- ja tuotelappuihin. Meillä suositaan niitä. Parin vuodenn tarranimikointikokemuksella voin kyllä sanoa, että helpompaa tapaa nimikoida ei ole ja hyvin pysyvät tarrat kiinni. Olen pistämässä juuri parin vuoden ikäisiä vaatteita eteenpäin myyntiin ja olen kyllä saanut irrotella tarran ihan jokaisesta vaatteesta tähän mennessä eli kovin helposti eivät irtoile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten varmaan totta, että tarrojen irroitus on työläämpää kun on iso kasa vaatteita. Mä kokeilin irroittamista vaan yhdestä vaatteesta niin se tuntui melkoisen helpolta :) Uskon meidänkin kokeilevan seuraavaksi noita Mini Boxi tarroja tai muita pienemmän kokoisia :)

   Poista
 4. Päiväkodissa ja muutenkin paljon pienten lasten kanssa työskennelleenä voin sanoa, että mikään ei ole rasittavampaa kuin se, jos vanhemmat eivät nimikoi lasten vaatteita! Esimerkiksi vaatteita kuivatettaessa tai lasten itse riisuessa on täysin mahdollista että vaatteet menevät sekaisin. Ja eipä ole ollenkaan tavatonta, että pienten puolella yritetään selvittää vaatekappaleen omistajaa tuoksun perusteella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella sen kaaoksen kun 20 tarhalapsen nimikoimattomat vaatteet ovat sekoittuneet keskenään, eli todellakin hyvä että vaatteet nimikoidaan! :) Ja sehän on vaan perheille itsellekin mukavaa että omat vaatteet pysyy tallessa.:)

   Poista

Kiitos kommentista!