24. heinäkuuta 2014

Kurjuuden kolmekymppiset ja kynityt kuontalot

Huh huh, vihdoin ollaan kolmosella alkavilla viikoilla, eikä toivottavasti nelosella alkaville viikoille enää jouduta. 30+0 ja kymmenen viikkoa laskettuun, TJ:70. Olo on kamala, inhottava, tukala, ällö, turvonnut, lihava, väsynyt ja kyllästynyt. En tunne itseni kauniiksi enkä viihdy vartalossani, joka kohtaa särkee ja sattuu, liitoskivut ovat tehneet paluun eikä mikään asento pystyssä saatika makuulla tunnu hyvältä. Voisin melkeinpä sanoa että vihaan olla raskaana. Minusta tuntuu kamalalta, näytän kamalalta ja pitäisi muka jaksaa väittää olevansa onnellinen raskaudesta ja vauvasta. Vauvasta olen tietty onnellinen, mutta se ei jaksa piristää ajatuksen tasolla tämän kurjuuden keskellä. Raskaudesta kirjoittaminen tuntuu kurjalta, sillä minulla ei ole mitään positiivista sanottavaa. Kuvia ei huvita ottaa kun peilikuva ei miellytä mistään vinkkelistä. Varhennettu äitiysloma alkaa vajaan kahden viikon kuluttua, ja mikäli voisin asiaan itse vaikuttaa, synnyttäisin hyvän kokoisen ja sopivasti kehittyneen vauvan mielelläni jo 5-7 viikon kuluttua. Onneksi ilmat viilenevät mitä lähemmäksi laskettua mennään, sillä se tietää ainakin helteiden osalta helpotusta omaan oloon.
30+0_013muok2
Jotta tämä postaus ei olisi pelkkää kurjuutta ja valitusta, niin voisin hehkuttaa meidän suloisia poikia! Eilen tosiaan saatiin vihdoin aikaiseksi siistiä poikien kuontalot kesäkuntoon, vaikka hyvin haikeasti Alexin tukkaa lähdinkin lyhentämään. Joelin tukkaa ollaan totuttu leikkaamaan ja Joelille sopiikin suhteellisen lyhyt letti. Alexin tukkaa taas on aina vain siistitty ilman että pituuteen on koskettu juuri lainkaan. Joelille loihdittiin samantapainen kampaus kuin hänellä on aiemminkin ollut, eli ykkösterällä lyhyet hiukset ympäriinsä ja pään päälle pidempi pätkä. Alexille suunnitelma oli sama, mutta otettiin pisimmällä 7-terällä ja jätettiin hieman pidemmäksi. Pitkä tupsu päälaella näytti kuitenkin Alexin päässä hassulta, joten otettiin lopuksi koko pää samalla mitalla. En vielä oikein osaa päättää näyttääkö Alex enemmän isommalta lapselta vai ylikasvaneelta vauvalta, mutta ihan kiva tuo kuitenkin on. Söpöläiset!
hiukset_085muok3
hiukset_049muok
hiukset_015muok
Paljon on siis odoteltavaa, ja aika se vaan tuntuu matelevan. Loman alku on onneksi enää yhden työpäivän päässä, mutta tuntuu mahdottoman kaukaiselta ajatukselta että lomaviikon jälkeen seuraavaan yhteiseen vapaaseen, eli isyyslomaan, on aikaa pisimmillään vielä yksitoista viikkoa jos sattuisi niin kurjasti että raskaus jatkuisi pari viikkoa yli lasketun ajan. Onneksi lapset pitävät kiireisinä vaikken heidän kanssaan valitettavasti paljon jaksakaan touhuta. Arki kerhoineen ja vauvauinteineen alkaa neljän viikon päästä, ja siihen päälle Joelilla alkaa syyskuun alussa muskari. Hieman hirvittää jo valmiiksi millä ilveellä jaksan sitten vielä isompana ja tukalampana vielä kuskailla ja harrastaa neljästi viikossa. Mutta ehkä ne "yhden lapsen hetket" Joelin kerho- ja muskaripäivinä antaa hieman lisäpuhtia jaksamiseen viimeisille raskausviikoille, joita silloin ei toivottavasti montaa enää ole.

27 kommenttia:

 1. Voin liittyä sun ahdistukseen! Tai siis samaistua. Viikolla 30 myös mennään enkä ole viikkoon poistunut kämpästä, koska olo on niin kamala. Tämä helle vie viimeisetkin voimat, en jaksa enää! Onneksi tosiaan ilmat viilenevät loppua kohden. Tsemppiä sinulle ja ihania kuvia pojista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjaa, että sielläkin kärsitään! Kiitos ja tsemppiä sinullekin :)

   Poista
 2. Voi kuinka suloiset veljekset! :) Koita jaksaa, kyllä se palkinto on sylissä nopeammin kuin arvaatkaan ;)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niimpä, ja sitten taas päivitellään kun aika menee nopeasti vauvan kanssa ;)

   Poista
 3. Ihanat pojat =) Musta tuntuu että teille tulee tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Heh, sen näkee pian! Mulla ja Samilla on ainakin poikafiilis :P

   Poista
 4. Miten te jaksatte valittaa kun itse ootte lapsia halunneet..ei kaikki raskaudet ole valitettavasti helppoja.
  Joskus kyllästyttää tuo kun valittaa joka asiasta raskaana ollessaan.
  Oma Valinta haluaako olla raskaana. Jos haluaa niin kyllä niitä vaivoja tulee.
  On se varmasti tukalaa mutta kestettävä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jessus mikä kommentti. Tämä on blogi. Blogiin kirjoitetaan yleensä miltä tuntuu. Puretaan omaa fiilistä. Älä lue blogia, jos et halua tietää miltä bloggaajasta tuntuu.

   Poista
  2. Pitäiskö valehdella ja sanoo että kaikki on hyvin, jos on vaivanen raskaus? Mulla ainaki ollu niin kurja raskaus että en vaan pysty kirjottaa positiivisa asioita itse raskaudesta. Mutta se että raskaus on kurja, ei tarkota sitä ettei sitä kestäis ja haluais sitä vauvaa. Varmasti monet ottais sen vauvan ilman 9kk odottelua, mutta se ei valittevasti oo mahdollista ;)

   Poista
  3. Kiitos, huomattu on, ettei kaikki raskaudet ole helppoja ;) Olet Anonyymi oikeassa että tukalaa on ja se on kestettävä, mutta asia ei muutu vaikka jättäisin valittamatta. Joten yhtä hyvin voin purkaa pahaa oloani valittamalla vaikka olenkin itseni tähän tilanteeseen pistänyt :)

   Poista
 5. Miksi jäät varhennetulle äitiyslomalle vaikket ole töissä tai koulussa vaan kotona joka tapauksessa kaiket päivät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska sillä ei ole mitään väliä kun olen joka tapauksessa vaan kotona :)

   Poista
 6. Voi että mä niin tiedän ton tunteen, samat viikot ja huh huijakkaa kun tekis mieli vaan purnata. Pääasiassa asiat on ihan hyvin kyllä, mutta se oma olo ja peilikuva ääääh. Tsemppiä, kyllä tää helpottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja samoin sinne päin! :) Pian on jo syksy ja aika synnyttää :)

   Poista
 7. Löysin KidSpotin kautta blogiisi ja liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
 8. onpa sulla suloiset pojat!:) Löysin sut KidSpotin kautta ja liityn lukijaksi. Tervetuloa kurkkimaan meidän menoa ihanan yksivuotiaan kanssa :) Newmaam.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraamaan! :) Mä oon myös hitaasti mutta varmasti käynyt läpi Kidspotin blogitarjontaa ja täytynee käydä vierailemassa sunkin blogissa kunhan ajan kanssa ehdin tutustua :)

   Poista
 9. Niin, mut miksi valittaa jos ei se helpota yhtään..on tässä maailmassa paljon pahempiakin asioita joista monet valittavat.
  Kuka edes on keksinyt et pitää valittaa.. :D jotenkin ärsyttävää..
  Ollaan vaan tyytyväisiä kun ei ole sotaa ja samaa menoa kun esim Venäjällä yms.
  Elämästä täytyy nauttia, oli se olotila mikä tahansa.
  Ja miettiä kuitenkin et on perusterve kun toiset on vakavasti sairaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on omat huolet ja murheensa. Ei toisten suuremmat huolet ja tuskat poista meiltä oikeutta tuntea kurjaa oloa. Eiköhän kirjoittajakin nauti elämästään siinä missä muutkin, välillä olo vaan ei ole paras mahdollinen. Ihme jeesustelua sai aikaan tällainen rehellinen blogikirjoitus.

   Poista
  2. Mä yritän olla peruspositiivinen ja ajatella kaikista asioista hyvät puolet, ja valittaminen kyllä yleensä vaan masentaa entisestään. Joskus se valittaminen kuitenkin helopttaa edes nimellisesti, ja varsinkin raskausaiheesta kun puhuu niin vertaistukea löytyy yllättävän helposti, vaikka se valitettavasti meinaa että on muitankin joilla raskaus tuntuu kurjalta. Tottakai pitää olla tyytyväinen siihen että asiat on suhteellisen hyvällä mallilla, mutta aina löytyy joku jolla on kurjempi elämä ja kovemmat vastoinkäymiset, joten se menee jo tekopyhäksi ettei saisi ikinä mistään valittaa. :)

   Poista
 10. Itse en lue vakituisesti vaan eksyin sattumalta muusta blogista tänne ja mielipiteen saa vissiin kirjoittaa, se ei taida olla kiellettyä vielä ainakaan.
  Sinulle tämä siis joka sanoit ettei blogia ole pakko lukea.
  Tuo oli ihan odotettu kommentti kun yleensä noita tulee ainakin yksi jos oman mielipiteen sanoo joka sisältää jotain negatiivista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki jokaisella saa mielipiteensä olla, oli se sitten sama tai eri kuin muilla. :) Itsekään en pidä mukavana sitä että koen raskauden niin negatiivisena tällä hetkellä, sehän on elämän yksi hienoimmista ja onnellisimmista asioista. Kuitenkaan en voi totuutta vääristää ja hehkuttaa sen olematonta ihanuutta.

   Monesti sanotaan että pitää olla hiljaa jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, mutta mieluummin kuitenkin kerron raskaudesta blogiin edes jotain mieluummin kuin olen kirjoittamatta koska ajatukset on negatiivisia, sillä moni blogia seuraava kuitenkin tahtoo kuulla miten raskaus sujuu. :)

   Poista
 11. Saa sitä välillä valittaa ja sanoa ihan rehellisesti miltä tuntuu! Oikeastaan sun blogia on ihanan freesiä lukea kun tuntuu että muilla kaikki on niin pumpulista ja aah, niin hehkeetä. Meen melko samoilla viikoilla, 34+5, ja olo on näillä helteillä ollut tosi tuskainen. Mun esikoinen on lähes päivälleen teidän Alexin kanssa saman ikäinen, enkä muista silloin -12 viimeisillään ollessani olleeni näin väsynyt ja tuskainen. Ihana lukea sun rehellisistä tuntemuksista, samaistun :) Jatka samalla tyylillä, blogi on omia tuntemuksia varten eikä ole pakko lukea jos suora tyyli ei miellytä. Tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no kiitoksia! Hyvä että joku kokee ärsyttävän valitukseni myös freesinä, sepä oli uusi näkökulma :) Mäkään en muista ollenkaan että olisi ollut tuskaista silloin -12 kesällä... Toisaalta tää raskaus on ollut kaikin puolin vaivalloisempi ja tuskaisempi kuin edelliset kaksi yhteensä. Kiitos ja tsemppiä sullekin viimeisille viikoille!

   Poista
 12. Asutteko te Heinolassa ku oon lukenu jostai semmosta? :D Vai oonko tajunnu vaan ihan väärin? Me asutaan Vierumäellä, pojan ja miehen kanssa, meillä on myös LA aika samoihin aikoihin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei asuta, vaan Espoossa :D Onnea raskaudesta ja tsemppiä loppuaikaan! :)

   Poista

Kiitos kommentista!