17. heinäkuuta 2014

Eläinten maailmassa

Meidän pojilla, etenkin Joelilla, on meneillään eläinkausi ja niin leikeissä kuin kirjoja lukiessakin kiinnostaa kaikenlaiset eläimet. Kovinta huutoa on dinosaurukset, joiden nimiä ja eri lajeja on opeteltu ulkoa niin monia, että mammaakin kauhistuttaa. Joel pistää vanhempansa koville kysellessään eri dinosauruslajeista ja epämääräisen vastauksen saatuaan suuttuu, koska tietää itse paremmin. On kyllä hienoa kuinka kolmevuotias tunnistaa kymmeniä dinosauruslajeja ja tietää eron kaikenmaailman pentaceratopsien, ankylosaurusten ja brachiosaurusten välillä. Myös isot kissaeläimet ja pedot kiinnostavat kovasti ja niitäkin on näkynyt monissa kirjoissa. Tällä hetkellä dinosaurusten lisäksi myös afrikan villieläimet ovat suosiossa, kiitos McDonaldsin HappyMealin mukana tulleiden eläinkirjojen. Me käytiin yhtenä päivänä Samin kanssa mäkkärissä ja sain oman lastenateriani kaveriksi kirjan pojille. Harmikseni dinosauruskirjaa ei ollut, sillä tiesin sen olevan pojille mieluisin, mutta sain sen sijaan tuollaisen kissaeläinkirjan. Kävi kuitenkin hyvin sillä siskoni oli saanut tuollaisen dinokirjan oman ateriansa mukana ja toi sen pojille (taitaa olla sukuvika tuo lastenaterioiden syönti..). Meillä ei ole tapana viedä lapsia pikaruokaloihin syömään, mutta kivaa että lastenaterioiden mukana tulee välillä tällaista hyödyllisempää tavaraa eikä aina vaan jotain outoja muoviromuja joita ei viitsi edes tuoda pojille.
kirjat
lelut_077muok
lelut_025muok
Sopivana ajankohtana tähän eläinkauteen Schleich lähettii pojille paketillisen villieläinhahmoja, ja voi että kuinka innoissaan pojat olivat postin saapuessa! Schleich on vuonna 1935 perustettu leluvalmistaja, joka alun perin valmisti ihmishahmoja ja sarjakuvahahmoja, mutta lisäsivät valikoimaansa eläimiä 1980-luvulla. Perinteisiä eläinhahmoja löytyy monia erilaisia, ja niiden lisäksi myös erilaisia teemahahmoja kuten keijuja ja ritareita. Kaikki hahmot ovat käsinmaalattuja ja turvallisia pienillekin lapsille, sillä käytetyt materiaalit ovat tiukkojen standardien mukaiset eikä leluista pääse irtoamaan mitään pieniä osia. Meillä on muutama Schleichin eläinhahmo jo entuudestaan ja kokemus on kyllä ollut pelkästään positiivista. Muihin eläinhahmoihin verrattuna ensimmäiseksi huomaa, että Schleichin eläinhahmoissa ei ole minkäänlaisia saumoja eikä siis juurikaan riskiä että lelu menisi rikki tai että siitä irtoaisi mitään palasia.
lelut_045muok
lelut_056muok
lelut_096muok
Schleichin paketissa oli mukana leijonaemo ja pentu, kirahvi, gorilla, norsu, seepra ja virtahepo. Ensimmäisenä iltana leikkiä kesti nukkumaanmenoon asti, kun otettiin kaveriksi jo olemassa olevat maatilan eläimet sekä dinosaurukset. Nyt viikon jälkeen lelut ovat menettäneet uutuudenviehätyksensä ja ovat käytössä satunnaisesti, mutta lähes päivittäin. Lempilelut ja leikit taitavat kuitenkin pienillä lapsilla tulla ja mennä kausissa joten eiköhän nämä ajattomat ja ikään katsomattomat eläimet pysy leikeissä mukana vielä myöhemminkin. Sami on opettanut poikia katsomaan luontodokumentteja, joten voisi olla hauskaa liittää eläinhahmot siihen ja bongailla tuttuja telkkarin ruudulta. Eläinhahmoja voi myös hyödyntää esimerkiksi eläintarhareissuilla. Alex on vielä hieman nuori johdonmukaiseen ja mielikuvitusta vaativiin leikkeihin, ja sen huomasi poikien erilaisesta tavasta ottaa lelut vastaan. Alex kantoi mukanaan leijonia juurikaan leikkimättä niillä, kun taas Joel alkoi heti keksimään tarinaa ja tekemistä eläimille. Näissä eläimissä näytti olevan ikäsuositus 3+ vuotta, ehkä juurikin siksi että sen ikäinen osaa jo leikkiä, mutta en näe syytä miksei lelujen mukanaan kantaminen olisi ihan yhtä oikea tapa leikkiä, kukin tyylillään. Löytyykö teiltä eläimistä innostuneita lapsia?

Yhteistyössä Schleich

4 kommenttia:

 1. Meiän pojan kummitädillä on ton merkkisiä koiria ja hevosia iso kasa. Aina kun mennää kylään ni meiän puoltoista vuotias poika menee kaivamaan ne sieltä kaapista ja rupeaa leikkimään 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä kivoja kun on niin klassisia ja sukupuoleen sekä ikään katsomattomia leluja :)

   Poista
 2. Mun mielest kans mäkkäri romulelut on ihan karseita... kiva ku tulee joskus kirjoja, kestää lapselle pidempään iloa myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samaan kastiin menee ku pääsiäismunalelut :D

   Poista

Kiitos kommentista!