19. kesäkuuta 2014

Valmiina vauvan tuloon, osa 2.

Kirjoitin toukokuun alussa mietintälistaa lastentarvikehankinnoista ja vauvan tuloon valmistautumisesta materiaalisella tasolla. Nyt ollaan päästy tuhlaamaan äitiysavustusrahat (ja vähän muutakin rahaa) ja tarviketilanne alkaa näyttää vielä paremmalta, vaikka hankintalista oli alunperinkin lyhyt. Lisää vauvanvaatteita on tullut vain pari kappaletta, ja näiden lisäksi odottelen postissa vielä muutamaa pakettia. Olen hidastanut tahtia lastenvaateshoppailunkin saralla, koska en halua vauvan kulkevan pelkissä unisex-vaatteissa. Seuraava projekti onkin saada Sami suostumaan jätti-isoon nettishoppailurysäykseen heti vauvan synnyttyä, kun en pysty itse vielä kulkemaan missään shoppailemassa. Silloin tulee olemaan kätevää saada kaikkia ihania tyttö- tai poikavaatteita ostoskoriin muutamalla klikkauksella ja suoraan kotiin postitettuna. Harsoja päätettiin olla ostamatta lisää, koska niitä on älyttömän isot määrät. Ne ovat kuluneita ja tahraisia, mutta Sami oli oikeassa: ihan yhtä rumia ja tahraisia uusista tulee käytössä.
_DSC0002muok
Äitiysavustusrahasta suurin osa meni kantoreppuun, jonka ostin fb-kirppikseltä käytettynä. Meille kotiutui ihan perusmusta Tula, löysin sattumalta juuri sen haluamani repun hyvään hintaan. Tulaa saa kaikenlaisilla ihanilla kuoseilla, mutta mä olen niin hissukka että uskon olevani eniten tyytyväinen perusväriseen reppuun. Sain kaupan päälle myös jatkopalat, joten sama reppu toimii pitkän aikaa mikäli kantaminen maistuu vielä isomman lapsen kanssa. Jatkopalojen avulla voidaan kantaa vauvan lisäksi myös Alexia tai jopa Joelia. Kantovälineistä lisäosineen puuttuu siis enää vauvatuki, jonka saatavuus on toistaiseksi kuulemani mukaan kiven alla. Onneksi meillä on aikaa syksyyn asti, joten kaikista kiirellisin hankinta se ei ole. Kantoväline-esittelyn myötä kiinnostukseni heräsi myös liinakantamiseen, joskin se on vielä ihan mietintävaiheessa lähdetäänkö vielä liinaostoksille ja minkälaista liinaa sitten etsitään.
_DSC0028muok
Pikkutarvikkeitakin ollaan haalittu jo vähän, ehkä jopa turhan aikaisin, koska haluttiin laittaa äitiysavustus nimenomaan vauvan tarvikkeisiin. Vaikka samantekeväähän tuo toisaalta on meneekö äitiysavustus meidän menoihin ja meidän rahat vauvan tarvikkeisiin, rahaa kuluu joka tapauksessa reilusti enemmän kuin tuon 140€. Tutteja on kaksi kappaletta 0-2kk ikäisille, yksi tytölle ja yksi pojalle vaikkei värillä ole niinkään väliä. Ostin myös paketin pikkuvaippoja ja Lansinoh-nännivoidetta, joka Alexin syntymän jälkeen oli elintärkeä kun maito ei meinannut nousta ja vauva imi tyhjät tissit verille useasti päivässä. Tuttipulloksi metsästin pientä Ainu Mam Anti-colic pulloa valkoisena, mutta sellaista ei löytynyt joten tyydyin vihreään. Valkoisia on kuulmma vaikea löytää ja mua hieman jopa ärsyttää että heitin vanhan pullon pois koska jostain syystä koin epähygieeniseksi kierrättää tuttipullot vauvasta toiselle. Kuitenkin lähimmässä marketissa oli myös noita ylisöpöjä harmaita siilipulloja, joskin uskon ettei noin isolle pullolle ole tarvetta, sillä päätavoitteena on kuitenkin imettää ainakin osittain vähintään puoli vuotta. 
_DSC0020muok
_DSC0026muok
ostoslista
Lyhyeltä ostoslistaltamme ollaan siis saatu hankittua lähes kaikki. Enää puuttuu leikkimatto/lelukaari ja mobile pinnasängyn ylle, sekä muutama purkillinen äidinmaidonkorviketta varalle jota en tietenkään voinut vielä näin aikaiksessa vaiheessa ostaa, vaikka päiväykset menevätkin joissain tuotteissa todella pitkälle. Aika hyvällä mallilla mennään siis, kun viikkoja on 25+0 ja vauva saisi minun puolestani tulla jo vaikka heti 12 viikon kuluttua. Tarvitaan enää lyhyt ostosreissu hakemaan puuttuvat tarvikkeet ja hyvä niin, koska nyt kun ennenaikaiset supistukset ovat ottaneet laantuakseen edes jonkun verran, liitoskivut vaivaavat niin etten saa edelleenkään käveltyä muutamaa metriä pidempiä matkoja ilman järkyttäviä kipuja. Vaatteetkin alkaa olla pääosin hankittuna, siksi vedin senkin yli listalta. Joitain juttuja on kuitenkin vielä hankkimatta, esimerkiksi syksyyn sopiva ulkopuku vastasyntyneelle, sekä poikaväriset pipo ja lapaset. Muuten kaikki alkaa olla mallillaan, ihan eri kuin Alexin odotusaikana, jolloin tunnuttiin olevan ihan viimetingassa kaikkien lastentarvikehankintojen kanssa. 

6 kommenttia:

 1. En tiedä saako enää mut me saatiin marraskuussa neuvolasta Ainun paketti missä oli tollanen vihreä pullo 130ml ja pieni valkoinen tutti missä sydän. Oli siinä jotain muutakin oheistuotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mä en oo koskaan saanut mitään tuollaisia paketteja :D Mutta kiva että tuollaisia erilaisia paketteja tarjotaan :)

   Poista
 2. STOP! Ja vill köpa som present vauvakaari eller leikkimatto sen när bebisen föds så köp int allt själv!! .o Ja vet en supersöt butik som säljer sånt i tammerfors så nu kan ja äntligen shoppa där o int bara windowshoppa! :D

  VastaaPoista
 3. Voi äääääk, olisi niin ihanaa päästä vielä joskus ostelemaan noita minivaippoja ja minituttipulloja, aws. :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no ihanaa se just on! :) Ainakin vielä, voi olla että mieli vähän muuttuu tuhansien niskapaskojen ja puklujen keskellä :P

   Poista

Kiitos kommentista!