15. kesäkuuta 2014

Extempore babyshowerit

Nyt kävi jotain mitä ei pitänyt, nimittäin järjestin itselleni babyshower-bileet. Mä en ole koskaan sellaisia pitänyt, koska se on mielestäni turhaa ja älytöntä (vaikka yleensä tykkäänkin järjestää juhlia syystä kuin syystä, ja olen nauttinut kavereiden ihanan tunnelmallisista babyshowererista vuosien aikana). En aikonut pitää mitään vauvajuhlia tämänkään vauvan kunniaksi, mutta toisin kävi. Alkuperäinen tarkoitukseni oli järjestää rento illanvietto lähipiirin äideille, sisällyttäen mukaan kantoväline-esittelyn blogiyhteistyön merkeissä (tästä lisää erillisessä postauksessa), mutta kavereiden kysellessä babyshowereiden perään huomasin yhtäkkiä järjesteleväni babyshowereita samalle illalle. Lähipiirin äitien lisäksi lähettelin vielä viime tingan kutsuja lapsettomille ystävilleni, mutta pikainen aikataulu näkyi ja valitettavan moni ei päässyt paikalle. Tähän väliin täytyy myös sanoa, että oli viimeinen kerta kun teen jonkun kutsun ainoastaan Facebookin välityksellä, vaan vannon jatkossakin etanapostin nimeen! Osa kutsutuista ei ilmoittanut mitään, osa ilmoittivat osallistuvansa mutteivät ilmestyneet paikalle, ja osa perui tulonsa viime hetkillä ainoastaan facebookin tapahtumassa, laittamatta edes viestiä. Ymmärrän hyvin niitä lapsia joiden synttäreille ei tule ketään, se tuntuu todella kurjalta näin aikuisenakin. Tarjoiluja oli siis liikaa näiden oharintekijöiden takia, mutta hauskaa meillä oli pienelläkin porukalla.
babyshower_002muok
babyshower_060muok
babyshower_142muok
babyshower_102muok
Mekko Selected Femme / neule 3can4on / vyö Asos / korut Snö of Sweden

Babyshowereita ensimmäistä ja viimeistä kertaa järjestäessäni, päätin sitten hoitaa asian ihan kunnollisesti. Koska tyhmä mieheni painosti minua olemaan kysymättä vauvan sukupuoli ei ole tiedossa, otin asiakseni koristella mahdollisimman tasavertaisesti. Vaaleanpunaista ja vaaleansinistä runsain mitoin! Banderolli, ilmapalloja, kertakäyttöastioita ja tuikkuja. Tarjoilut pidin melkoisen yksinkertaisena koska mulla ei ollut hirveästi aikaa, voimia saatika taitoa laittaa viimeisen päälle gourmet-aterioita pöytään. Tarjolla oli pastasalaattia, patonkia ja sipsiä, muffinseja, suklaakonvehteja ja raikasta granaattiomenaboolia. Olin ostanut vohveleitakin, mutta unohdin kaikessa tohinassa laittaa ne pöytään. Syötiin hyvin, naureskeltiin lasten toilailuille ja keskusteltiin kantovälineistä ja raskauksista, sun muusta maailmaa mullistavasta. Pohdittiin vauvan sukupuolta ja analysoitiin muffinsien menekin mukaan kumpi sukupuoli meille tulee (tyttömuffinseja syötiin yksi enemmän kuin poikamuffinseja). Vauva sai myös ihanilta ystäviltäni muutaman lahjan! 
babyshower_008muok
babyshower_012muok
babyshower_010muok
babyshower_014muok
babyshower_016muok
DSCN2244muok
Kurjasta alkufiiliksestä huolimatta ilta oli onnistunut! Ompahan nyt tällaisetkin juhlat järjestetty. Omien juhlieni jälkeen lähdin illalla vielä siskoni mukaan kaverin synttäreille, jossa vierähti sitten iltamyöhään asti. Kahdet juhlat päivässä on aikamoinen saavutus, ja illalla kaaduin sänkyyn kuin keila. Onneksi Sami oli superihana tämään aamulla ja nousi poikien kanssa sekä vei heidät ulkoilemaan jotta sain nukkua pitkään ja kirjoitella blogia rauhassa. Tälle päivälle meillä ei ole vielä kummempia suunnitelmia, vaan katsellaan päiväunien jälkeen mitä keksitään. Eiköhän se ulkoillessa mene kun on taas niin ihana sää! Meidän loma on kyllä ollut sään puolesta aika kurja, toivotaan että edes juhannuksena olisi aurinkoista!
Oletteko te järjestäneet babyshowereita? Löytyykö muita jotka eivät ymmärrä näiden juhlien päälle?

8 kommenttia:

 1. Yleensä juuri ystävät/perhe järjestää nämä juhlat tulevalle äidille jotta äidille ei tule pahaa mieltä jos osa ihmisostä ei saavukkaan paikalle. Tuolloin ystäväpiiri on yleensä jo yhdessä sopinut kaikille sopivan päivän juhlia babyshowereita eikä pikakutsuja enää viinetingassa tule. Toki ymmärrän täysin miltä tuntuu kun ihmiset eivät ilmoita etteivät pääsekkään saatika sitten että jättää tulematta vaikka on luvannut osallistua. Onneksi sulla kuitenkin oli muutamia ystäviä paikalla! Pienet ja intiimit juhlathan ovat yleensä parhaat! Saitko kantoliina esittelyn samalle päivälle? Olisin kiinnostunut kokemuksista ja esittelystä muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oman käsitykseni mukaan babyshowereiden tarkoitus on juurikin yllättää äiti. Eivätkä äidit näitä järjestä itselleen vaan ystävät toisilleen mikäli aiheelliseksi katsovat. Toisaalta miksi ei voisi järjestää itselleen jos ystävät eivät aijo järjestää mutta silloin kyllä on ymmärrettävää että ystävät eivät ehkä halua osallistua tälläisiin juhliin. Juhlien tarkoituksena on yllättää äiti! Hänen lapselleen on tuotu lahjoja mm. Vaippakakku ja muuta vauvatavaraa.. Kutsuille on leivottu ja äiti saa ikäänkuin vain nauttia illasta ja rentoutua. Lisäksi showereihin kuuluu leikkejä mm. Arvailuja sukupuolesta, nimestä, syntymäpainosta. Leikkejä joissa puetaan vaippaa tai vastaillaan tietovisaan. Kaikille nämä leikit eivät sovi ja osa ei niiitä omiin juhliin haluaisikaan. Pointti on kuitenkin siinä että ystävät päättävät illan kulun, päivän yms.

   Poista
  2. Yleiskäsitys vissiin on että lähipiiri järjestäa babyshowerit äidille yllätyksenä, mutta ainakin mun lähipiirissä melkein kaikki babyshowerit on olleet äitien itse järjestämiä :) Mä ymmärrän omissa juhlissani sen että osalle kutsut lähtivät viimetinkaan muuttuneiden suunnitelmien takia, ja ettei osa sen takia päässyt paikalle. Mutta pahaa mieltä tuotti juuri se että osallistuvaksi ilmoittautuneet eivät vaivautuneet paikalle eivätkä ilmoittaneet ajoissa, jolloin olin jo suunnitellut tarjoilut sun muut oletetun vierasmäärän mukaan. Pienet ja intiimit juhlat olivat mielestäni loppupeleissä kivemmat, koska olen juurikin vierastanut ajatusta perinteisistä babyshowereista leikkeineen ja ohjelmanumeroineen, tai babyshowereista ylipäätään. :D Kantoliinaesittelystä on tulossa postausta ihan lähipäivinä! :)

   Poista
  3. Tulipa minulta sekavan oloinen vastaus, mutta ehkä se pääpointti selvisi kuitenkin :)

   Poista
  4. Yleiskäsitys tosiaan on kait se, että ystävät järjestävät kutsut äidille yllätykseksi, mutta ite en ole ollut yksilläkään ylläri babyshowereilla. Ne kaikki joissa mä oon ollut on olleet juurikin äidin tai pariskunnan itsensä järjestämiä kemuja. Yhdet parhaista olivat ehkä erään pariskunnan yhteiset babyshowerit, joissa vieraina oli siis sekä miehiä että naisia :D

   Nuo muffinsit on kyllä ihanat!! :)

   Poista
  5. Se on varmaan kaikin puolin vaan helpompaa järjestää itse, jonka takia moni sivuuttaa tämän "yllätys"-juhlimisen ja järjestää kutsut itse. Mä olen yhdet yllärijuhlat järjestänyt mutta muut on tosiaan olleet niitä äitien itse järjestämiä :) Kiitos! :)

   Poista
 2. Mun ja vauvan babyshowerit eivät todellakaan olleet yllätys ja osallistuin niiden järjestämiseen paljon ja itse juhlatkin pidettiin kotonani. Kutsut lähetimme parhaan kaverin kanssa kuukausia aiemmin ja lähes kaikki pääsivät tulemaan :) harmi, että vieraasi tekivät kurjan tempun eivätkä ilmestyneetkään paikalle, osaan kuvitella sen harmituksen määrän kun pienetkin asiat rakaudenaikana sai ainakin mut surulliseksi. Yksi läheinen ystävä jätti vastaamatta kutsuun, ja se edelleen vaivaa minua suunnattomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olen myös ollut oikea hormonitasapainoton itkupilli tämän raskauden aikana :D Kurjaa se oli ettei moni päässyt paikalle, mutta tuo ilmoittamatta jättäminen tuntui juurikin pahimmalta :/ Kurjaa että sullekin on käynyt niin.

   Poista

Kiitos kommentista!