6. toukokuuta 2014

Valmiina vauvan tuloon?

Viime päivinä olen miettinyt paljon tulevaa vauvaa ja kaikkea sitä, mitä pitäisi saada tehdä ennen syksyä. Miten me valmistaudumme vauvan tuloon? Tätä kysymystä pohtiessani tajusin, ettei meidän tarvitse juurikaan valmistautua. Meillä on vauvaa varten jo lähes kaikki tarvikkeet, vaatteet ja hoitotuotteet. Todennäköiset nimetkin on jo tytölle ja pojalle. Kuinka tylsää voikaan olla! Yritin kirjoittaa listaa kalenteriini mitä olisi vielä tekemättä ennen vauvan syntymää, mutta se lista jäi lyhyeksi vaikka kuinka mietin ja pohdin. Tuntuu tavallaan ärsyttävältä, että vauvan tuloon ei juurikaan voi valmistautua kun kaikki on jo tehty, eikä olla edes raskauden puolessa välissä! Mihin sen kaiken vauvahypetys-energian purkaa? Täytynee keskittyä lastenvaatteiden shoppailuun (Sami tykkää) ja vanhojen ylimääräisten tavaroiden hävittämiseen. Mulla on meneillään kova pesänrakennusvietti-vaihe, ja haluaisin siivota kaapeista kaikki turhat vaatteet, tavarat ja rojut pois. Lähiaikoina olen onneksi menossa siskoni ja hänen kaverinsa kanssa kirpputorille myymään, kunhan saadaan jostain pöytä varattua, joten toivottavasti silloin pääsen eroon mahdollisimman paljosta tavarasta.

Isot tarvikkeet
Vauvalle löytyy jo pinnasänky. Olen miettinyt sängyn maalamista, koska en pidä sen puisesta väristä, mutta en tiedä löytyykö intoa ja jaksamista. Jos tämä vauvan odotus menee näin tylsäksi, niin saatan hyvinkin ryhtyä maalauspuuhiin kesällä. Toisaalta ajatus kehdosta tai jostain muusta vaihtoehdoista kiehtoo, koska makuuhuoneemme on niin ahdas. Tätä jäädään miettimään vielä. Alexin jäljiltä vauvalle löytyy Brio Primo -kaukalo, selvitettävänä on ainoastaan miten kaksi turvaistuinta ja yksi kaukalo mahtuu autoon. Sitteri löytyy, samoin koliikkikeinu. Tuplarattaat meillä on ja niihin sopiva kantokassi. Me käytetään rattaita melko harvoin, joten pärjätään todennäköisesti ihan riittävästi vanhoilla Z-Line Jule Twin -rattaillamme, vaikken niistä enää pidäkään. Haluasin rattaat johon vauvan saa kasvot työntäjään päin, mutta en silti ole valmis laittamaan useita satasia rattaisiin joita käytetään harvoin. Mietinnässä on vielä seisomalaudan tarve, koska nykyinen seisomalautamme ei sovi tuplarattaisiin. En osaa ollenkaan arvioida paljonko Joel jaksaa tai haluaa kävellä 3,5 vuotiaana itse, se kun taitaa riippua pitkälti lapsen sen hetkisestä mielialasta. Voivathan pojat vaihtaa paikkaa niin että Alex kävelee, tai hätätilassa laittaa vaikka peräkkäin istumaan yhteen istuinosaan. Pitkiä matkoja ei kuitenkaan kävellen liikuta joten todennäköisesti seisomalauta jäisi turhaksi. 

Kantoreppua olen miettinyt paljon, ja sellainen kotiutunee meille ennen vauvan syntymää. Koska mulla on kokemusta ainoastaan Tula-repusta, päädytään todennäköisesti siihen. Kokeilin Tulaa taannoin Kantokiertueessa, mutta meidän tottumattomat pojat eivät siitä pahemmin piitanneet. Oma kokemus sekä muiden suosittelut ovat kuitenkin varmentaneet päätöstä että Tula on paras vaihtoehto. Kantoliina tuntuu liian vieraalta, mutta en tyrmää sitäkään täsyin. Tarkoituksena on totuttaa vauva kannettavaksi heti alusta asti, koska kolmen pienen lapsen kanssa kaikki mahdolliset vapaat kädet ovat välttämättömät. Kantaminen ratkaisee myös osittain mahdolliset vaunu- ja seisomalautaongelmat, koska yksi lapsista voi olla kannettavana.
kollaasi
Pienet tarvikkeet
Vauvaa olisi tarkoitus imettää, mutta varmuuden vuoksi aion ostaa tuttipullon ja korviketta. Pari tuttia lienee myös tarpeelliset. Alexin kanssa mietittiin aikoinaan että vältettäisiin tuttia, mutta sitä ei jaksettu kolmea päivää pidempään. Luulen, että tälläkin kertaa käytännöllisyys vie voiton. Kolmen lapsen kanssa ei vaan ole mahdollista olla huvituttina vauvalle ja imettää jatkuvasti, ja silloin tutti pelastaa. Toivoa voi ainoastaan että imetys sujuu yhtä helposti kuin edellisillä kerroilla. Molemmat pojat ovat olleet helppoja imetettäviä, vähintään kolmen tunnin välein ja vain 5-15 minuutin ajan syöviä. Hoitotarvikkeita on jo läjäpäin, niin zinkkivoidetta, talkkia kuin liivinsuojiakin. Samoin petivaatteita, pyyhkeitä, hoitoalusta ja harsoja. Mutta harsoja ei voi koskaan olla liikaa joten niitä taidetaan ostaa vielä muutamat, samoin tietenkin vaippoja tarvitaan.

Vauvan vaatteita löytyy jo jonkun verran, mutta olisi hyvä tehdä inventaariota tarpeellisiin ulkovaatteisiin ja muihin syyssäähän sopiviin vaatteisiin vastasyntyneelle. Myös kotiutumisvaatteet on hankintalistalla, mutta siihenkin sopii tavallaan mitkä tahansa jo ostetut vaatteet. Lisää shoppailua voi sitten miettiä kun vauvan sukupuoli on tiedossa. Eihän sitä tiedä millainen vauva tulee olemaan puklailujen sun muiden kanssa, että paljonko niitä pienimpiä vaatteita tarvitsisi olla välttääkseen päivittäiset pyykinpesuoperaatiot. Muita pieniä hankintoja mitä tulee mieleen on kaarellinen leikkimatto. Meillä ei ole koskaan varsinaista leikkimattoa ollut, mutta taas tulee eteen se huomion jakaminen kolmen kesken. Voisin kuvitella vauvan köllöttelevän mieluummin lelukaaren alla kuin pelkästään lattialla, silloin kun keskityn Joeliin ja Alexiin. Myös mobile sängyn yläpuolelle on ostoslistalla, ja haluan ehdottomasti jonkun Nattoun suloisista mobileista. Meillä oli Nattoun mobile myös Joelilla ja Alexilla, mutta siitä on soittorasia harmillisesti mennyt rikki, enkä usko että meillä on sitä tallella enää.
ostoslista
Kuten näette, ostoslista on lyhyt ja ytimekäs. Emme ota äitiysavustusta pakkauksena, joten avustusrahalla saa varmasti tämän kaiken hankittua, kantoreppua lukuun ottamatta. Tuleeko teille mieleen jotain mikä meiltä puuttuisi?

6 kommenttia:

 1. Nyt kun ollaan reilu kuukausi eletty kolmen lapsen arkea, niin voin sanoa, että tärkeimmäksi tavaraksi on vaippojen lisäksi noussut ehdottomasti kantoliina :D Meillä semmonen neliöliina, kozy carrier. Ilman sitä arki olis mahdotonta... :D Minkälainen auto teillä on? Meillä renault laguna ja hyvin mahtuu kaksi turvaistuinta+kaukalo telakkoineen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantoliinailuun pitäisi varmaan tutustua paremmin, jos vaikka innostuisin! :) Voisin kuvitella että varsinkin liinaimetys voisi olla avuksi. Meillä on Volkswagen Golf, ja se on kyllä aika ahdas takapenkiltä, koska meidän kaksi Gracon turvaistuinta on ihan älyttömän leveät ja massiiviset. Saa nähdä miten tuo kaukalon sovittaminen sinne vielä onnistuu. :)

   Poista
 2. Kannattaa ottaa äitiyspakkaus ja myydä se . Facebookissa esim. https://www.facebook.com/pages/Äitiyspakkaus-tarvitsevalle-Finnish-Maternity-Packages-Market/277208365742386

  Voi olla muitakin sivustoja, mutta tuo osui silmään jotain toista kautta. Kela ei voi myydä pakkausta , aiemmin pakkauksen on voinut kai ostaa ja tällöin hinta on ollut noin 230€ jos on halunnut ostaa.

  Ihan mahdollisena vinkkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, mutta en tiedä uskallanko ottaa riskin ettei pakkaus menekään kaupan ja sitten se jää meille tyhjän pantiksi. :) täytyy selvitellä!

   Poista
 3. Heippa! Löysin sun blogin jostakin ja oon monta päivää kahlannut vanhoja päivityksiäs läpi. Nytkin klo jo yli 12 yöllä enkä vaan voinu lopettaa postausten ukua kun olen niin koukussa! :D Jään ehdottomasti seuraamaan teiän touhuja. Sulla on kiva blogi, ja meillä aika samanlaiset elämäntilanteet. Mä olen sua vaan vuoden nuorempi, naimisissa ja mulla on yksi poika 1v3kk. Olen myös raskaana viikolla 23, mulla on syyskuun alussa laskettuaika :) Ihania teidän pojat on, tosi saman näkösiä <3 Jos sua kiinnostaa niin käy kurkkaas kans mun blogia (h-ihanaelama.blogspot.fi)

  Ja tsemppiä raskauteen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tosi kiva kuulla että tekstit maistuu :D tervetuloa seuraamaan ja onnea sulle toiseen raskauteen :) pitääpä käydä kurkkaamassa blogia, on aina kiva lueskella samanlaisessa elämäntilanteessa olevien juttuja :)

   Poista

Kiitos kommentista!