12. huhtikuuta 2014

Synttäribileet

Tänään vietettiin Joelin synttäreitä, isolla hulinalla! Meillä on molemmilla isot suvut, joten vaikka kutsuisi vain lähimmät sukulaiset ja kummit, vieraslista kipuaa helposti viiteenkymmeneen. Kaikki vieraat eivät valitettavasti päässeet paikalle, mutta hyvä 30 hengen porukka oli kasassa, juhlijoita juuri sopivasti pieneen kotiimme. Mä olen ollut ihan horroksessa koko synttärijuhlan kanssa, ja heräsin vasta torstaina siihen etten ollut suonut juhlille edes ajatusta. Torstai-ilta kului siis hätäsuunnittelun parissa ja perjantaina hoidettiin siskoni kanssa menun viimeistely, kauppareissu ja leivontatalkoot. 

3vbileet_009muok

3vbileet_004muok

3vbileet_002muok

3vbileet_013muok

3vbileet_005muok

3vbileet_006muok

Pöytä saatiin koreaksi ja tarjolla oli suolapaloina tomaatti-basilika-lihapullatikkuja, nakki-melonitikkuja, juusto-viinirypäletikkuja, patonkia ja tuorejuustoa. Makeiksi tarjoiltiin ihanaa mango-persikka-suklaatäytekakkua, suklaakauralastuja ja pätkispalloja. Mentiin joissain kohtaa siitä missä aita oli matalin, sillä esim. lihapullat olivat tällä kertaa niitä kaupan valmiita. Mä olisin myös halunnut melonin kaveriksi parmankinkkua mutta siskoni mielestä nakit ajaisivat saman asian. Juotavaksi mansikka-limemehua, limua ja kahvia. Syötävää oli vieraisiin nähden juuri sopivasti, sillä ylimääräistä jäi vain sopivasti huomisaamun rääppiäis-brunssille.

3vbileet_033muok

3vbileet_017muok

3vbileet_042muok

3vbileet_089muok

3vbileet_056muok

3vbileet_087muok

Joel oli tyytyväinen juhliinsa, erityisesti suklaiseen leijonakakkuun, joka oli hänen oma toiveensa. Parasta oli ilmapallojen puhaltaminen ja tyhjentäminen, sekä lahjojen avaaminen. Lahjoja tuli sopivasti ja seassa oli myös sitä toivottua tarpeellista tavaraa kuten pyyhkeitä ja lakanoita. Alexin mielestä parasta oli ehdottomasti syöminen. Mua ärsytti juhlissa lähinnä se, etten omista mitään mekkoa joka imartelisi tämänhetkistä pöhöttynyttä ja turvonnutta olemustani, ja että Alex sotki paitansa suklaaseen. Pienet murheet, eli onnistunut meninki siis oli! Kiitos kaikille vieraille ja etenkin siskolleni josta oli iso apu järjestelyissä!

20 kommenttia:

 1. Minusta ei olisi kaitsemaan tuollaista määrää ihmisiä, onneksi emme ole tekemisissä sukulaisten kanssa: kun kutsutaan lähimmät (eli ainoat joiden kanssa ollaan tekemisissä) tulee isovanhemmat ja meidän vanhempien sisarukset eli 7 ihmistä. Lisäksi kummi + avec eli aina saadaan kestiä max 10 ihmistä ja sekin tuntuu välillä paljolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, minusta taas on ihanaa kun tulee paljon vieraita kylään! :) Vaikka kyllä kelpaisi joskus pitää myös minibileet vaikka juuri kymmenelle hengelle. Olisi vähemmän leivottavaakin :P

   Poista
 2. Oi miten hyvännäköisiä herkkuja! Etenkin tuo kakku, vau :) Onnea sankarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, oli kyllä herkkua! Ja Joel kiittää myös :)

   Poista
 3. Mahtava kakku!!! Sai hyviä vinkkejä meidän tytön lähenevien synttäreiden tarjoilu listalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakun koristelu on pääosin siskoni käsialaa, helppo ja näyttävä! Olepa hyvä vinkeistä ja onnea tytölle etukäteen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kakku onnistui tosi hyvin, koristelusta kunnia siskolleni :)

   Poista
 5. oi että kylläpäs näyttää tarjoilut hyvältä :)

  VastaaPoista
 6. Ootko tehnyt noi levitteet itse, mitä tuossa punaisessa on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on ihan kaupan valmiita tuorejuustoja, punainen on Valio Viola Afrikan Paprika, johon vaan silppusin tuoretta paprikaa joukkoon :)

   Poista
 7. Ihana kun jaksat järjestää tuommoiset pirskeet! :) Ihanan näköiset tarjoamiset ja kaikki viimeisen päälle! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olin kyllä tyytyväinen juhliin ja tarjoiluihin :)

   Poista
 8. Meilöä siirtyi la sen 28.9 sijasta 3.10 :D. Millos teillä olikaan se la? Nyt viikolla 16 menossa. Doppleri ostettiin tänään (käytettynä, maksoi 20e) hetken etsinnän jälkeen sydänäänet löytyi. :) Mites teillä menee? Raskauspostaus olisi taas kiva. :)

  T. Shinystar (se joka silloin joskus viimeksi laittoi viestiä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on 2.10. eli lähekkäin ollaan! :) sikiö vastasi viime ultrassa isompaa, mutta tuolla mennään. Mulla ei oo doppleria enkä varmaan sellaista hanki, kun jäisi vaan ahdistamaan jos joka kerralla ei löydykään sydänääniä. Jotain liikkeiden tapaisia tuntuu jo :) Mulla on kaksi raskauspostausta tekeillä, joten pian on tulossa! :)

   Poista
  2. Juu, mullakin tuntuu semmoisia "muljahduksia" :D. Eilen oli pieni paniikinalku kun melkein puolisen tuntia etsittiin. Noh, kyllä ne sitten löytyi, kun ei tiedetty mitä etsiä kun doppleri meillä ei ennen ole ollut. :D
   T.shinystar

   Poista
  3. Ihanaa, että löytyi. :) Tuossahan on aina se riski että panikoi turhaan (tai aiheesta, eihän sitä voi tietää) jos ei sydänääniä löydy. Mutta varmasti on ihanaa ja rauhoittavaa kuunnella pikkuisen pompottelua mahassa :)

   Poista

Kiitos kommentista!