16. huhtikuuta 2014

Pääsiäisfiiliksissä

Pääsiäinen lähenee kovaa vauhtia ja se on jäänyt meidän perheessä täysin unholaan, valitettavasti. Kemiläisten vierailu, Joelin synttärijärjestelyt ja mua vaivannut järkyttävä päänsärky/raskausmigreeni/mikälie on vienyt ajatukset täysin muualle viime aikoina. Me ei käytetty lapsia virpomassa, mutta saatiin onneksi pari oksaa naapureiden lapsilta keittiötä koristamaan. Sunnuntaiaamupäivä meni minun osaltani päänsärkyä pois hoitaen ja poikien osalta vauvauinnissa. Uinnin jälkeen pidettiin rääppiäiset eli jälki-synttärit vanhempieni, siskoni ja hänen poikaystävänsä sekä mummini kanssa, kun kaikki eivät päässeet varsinaisiin juhliin. Pojat menivät päiväunille ja minä kiiruhdin muutamaksi tunniksi Lapsimessuille ihanan Katjan kanssa. Ei siinä olisi virpomaan ehtinytkään. Illalla ruokakaupassa ajattelin ostaa vielä rairuohot toivoen että ne ehtisivät kasvaa edes vähän vajaassa viikossa. Kävipä huono tuuri, sillä koko jättimarketista oli rairuohot loppu, enkä viitsinyt ostaa valmiiksikasvatettua feikkiruohoa.

pääsiäinen_031muok

pääsiäinen_035muok

Mun lapsuudenkodissani pääsiäistä on aina koristeltu kotia pupujen, tipujen, rairuohojen ja munien avulla. Olisi kiva itsekin koristella kotia edes hieman, mutta meillä ei ole mitään koristeita. Aiempina vuosina ei olla edes yritetty somistaa kotia, mutta nyt lasten kasvaessa on kivaa järjestää heidän vuoksi vähän juhlallisempaa menoa pyhiksi. Koristeet, suklaamunat, askartelut. Eilen annoin pojille projektiksi koristella omat pääsiäismunat. Alkuun meininki oli innostunutta, mutta aika pian kiinnostus lopahti ja askartelijat hävisivät omille teilleen. Tänään ripustin munat ikkunaan kreppipaperista tehtyyn ruohikkoon, tyylikkäällä "vähän teippiä sinne tänne"-menetelmällä. Nämä ovat ensimmäiset pääsiäiskoristeemme, mutta luulen, että niitäkin alkaa kertymään lisää kun pojat kasvavat ja oppivat askartelemaan niin kerhossa kuin kotonakin.

pääsiäinen_021muok

pääsiäinen_009muok

Kaupasta tarttui mukaan pääsiäisherkkuja poikien isomummilta saatujen Kindermunien kaveriksi. Sekä tietty omat Kindermunat mulle ja Samillekin! Olin kauppaan mennessäni ehtinyt muuttaa mieleni myös feikki-rairuohon suhteen, mutta tällä kertaa nekin olivat kaupasta loppuneet. Lohduttauduin ajatuksella, että meillä on kuitenkin synttärijuhlista jääneet krysanteemit ja tulppaanikimppu vitsoineen pöytää koristamassa. Mutta yllätyksenä sain tänään Joelia kerhosta hakiessani nähdä, että hän on kerhossa kasvattanut oman pienen rairuohonsa! Olin puhjeta kyyneliin kun näin ihanan pienen rasian jonka Joel on askarrellut! Olin kyllä kuullut että lapset ovat askarrelleet kerhossa, mutta ilahduin entisestään tajutessani että me saadaankin rairuoho pääsiäiseksi! Voi tätä onnen, ylpeyden ja raskaushormonien määrää! Itkettää joka kerta kun katson tuota pientä rairuohopurkkia. Eikö olekin ihana?

pääsiäinen_039muok

Tässä samalla muuten huomasin, että kaikki nämä meidän muutamat pääsiäiskoristeet sijoittuu keittiön pöydän ympräristölle. Ehkä pitäisi vielä yrittää metsästää jotain tipuja tai pupuja olohuonetta koristamaan, tai askarrella poikien kanssa vielä lisää koristeita. Toisaalta, on ihan kiva ettei koristeita ole liikaa ja etteivät ne leviä pitkin kotia joka paikkaan, vaan ovat koottuina vain yhden ikkunan ääreen. Ehkä on turhaa alkaa enää tässä vaiheessa panostamaan kauheasti koristeluun, sillä pääsiäinen on ohi yhtä pian kuin se tulikin ja kohtahan ne koristeet jo siivotaan pois. Menipä negatiiviseksi tämä loppu, pahoittelut siitä!

Miten teillä fiilistellään pääsiäistä?

2 kommenttia:

  1. Ihania koristeluita ja kuvia! Meilläkin koristellaan ihan vain pienesti kotia pääsiäiseen, äsken siitä postailinkin blogiin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!