3. huhtikuuta 2014

Keittiön toinen projekti

Me asutaan vuokralla kolmiossa, tosi kivalla alueella, ihanien naapureiden ympäröimänä. Asunnossamme ollaan saatu melko hyvin laittaa ja korjailla vuokranantajan piikkiin, kuten esim viimevuotinen lattiaremonttimme. Asia, jota tässä asunnossa inhoan ja olen aina inhonnut, jolle ei valitettavasti voi mitään tehdä, on keittiön välitilan järkyttävän kamalat mintunvihreät kaakelit. Naapurilta saatiin idea uudistaa välitila laminaattilevyllä, samalla tavalla kuin hekin olivat tehneet. Tämä(kin) idea on muhinut saamattomissa päissämme varmaan yli vuoden ajan, mutta nyt vasta saatiin aikaiseksi pistää remontti käyntiin! Me ei haluta pistää paljoa rahaa vuokra-asunnon kunnostamiseen, mutta koska aiomme ahtautua tänne pieneen asuntoon niin pitkäksi aikaa kuin vain mahdumme, niin haluamme viihtyä ja olla tyytyväisiä kotiimme. Nämä laminaattilevyt löytyivät Ikeasta ja koko remontti tarvikkeineen maksoi alle satasen. Ei siis paha hinta täysin uudistuneelle keittiön ilmeelle. Tämä homma hoitui näppärästi Samilta ja isältäni kahtena iltana, eli työtunteja oli noin 6-8. Lisäaikaa vei eniten levyjen sahaaminen, koska valmiit levyt olivat korkeampia kuin keittiön välitila.

_DSC0331
Tässä pari vuotta vanha kuva miltä keittiö näytti ennen

keittiöremontti_014muok

keittiöremontti_004muok

keittiöremontti_012muok

Onhan noi levyt "kaakeleineen" aika feikin näköisiä, mutta mä oon tuohon miljoona kertaa tyytyväisempi kuin kamalaan ysäriminttuvihreään. Työjälki on myös selkeästi amatöörimäinen, sekä hieman vino ja tokkurainen, koska kesken työn huomattiin että itse keittiön seinä on ihan vino. No, ei se ole niin tarkkaa. Keittiömme ilme uuden ruokailuryhmän ja välitilan kanssa on ihan mustavalkoinen, josta pidän paljon. Neutraali, mutta klassinen. Musta välitila tuo myös hieman enemmän ulottuvuutta keittiöön, joka aiemmin oli niin vaalea ja mitäänsanomaton. Ikean reissulla mukaan tarttui myös uudet verhot ikkunaa somistamaan. Yleensä olen ostanut verhokankaat aina kangaskaupasta, mutta nämä olivat niin kivan näköiset että jätin suosiolla väliin koko kangaskauppareissun. Vielä pitäisi maalata syöttötuoli sekä hankkia väriteemaan sopivat patalaput ja talouspaperiteline, niin kaikki on valmista!
Mitäs pidätte keittiön uudesta ilmeestä?

keittiöremontti_018muok

Remontti saatiin sopivasti valmiiksi ennen viikonloppua. Huomenna Samilla on vapaapäivä ja heti aamulla meille saapuu ihania vieraita kaukaa Kemistä asti! Neea perheineen saapuu meille kyläilemään viideksi päiväksi, ihanaa päästä viettämään taas aikaa yhdessä reilun neljän kuukauden tauon jälkeen. Suunnitteilla on ainankin yhteinen illallinen mammaporukallamme, lapsitreffit samassa porukassa, shoppailua ja hengailua. Erilainen viikonloppu ja alkuviikko siis tulossa, palaillaan kuulumisilla myöhemmin! 
Hauskaa viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Tabletitkin voisi vaihtaa johonkin tyylikkäämpään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, musta noi tabletit on ihanat! Sopii tuon kalenterin ja taulun (joka ei näy kuvassa) kanssa täydellisesti! Ja tuo juuri sen tilkan väriä jota mustavalkoinen keittiö tarvitsee! Ja ne on Ranskasta tulleita tuliaisia ;)

   Poista
 2. Tyylikkäämpiä tabletteja saa hakea Etelä-Ranskaa kauempaa! :-)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana keittiö. Musta nuo tabletit tuo kivaa värikkyyttä.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva! :) tohon ois saanu kivaa ilmettä myös dc-fix kalvoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo se oli myös mietinnässä yhtenä vaihtoehtona :)

   Poista
 5. tosi kiva!! ootteko miettiny vedinten vaihtamista modernimpiin?

  VastaaPoista
 6. Itse olisin kanssa vuokraasuntoon laittanut dc-fixiä :)
  Helposti saa pois ja edullisesti olisi saanut uuden ilmeen.
  Me meinattiin eka fixiä mut omaan asuntoon haluttiin jotain kivempaa niin laitettiin saneerauslaastia ja maalattiin harmaalla kosteutta kestävällä maalilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ddc-fix oli meillä toisena vaihtoehtona :) Sillähän saa myös kivaa jälkeä pöytätasoihin, mutta kun tarkoituksena oli saada rumat kaakelit piiloon, ja siistin lopputuloksen saamiseksi olisi pitänyt leikata joka kaakelipalan kokoiset kalvot. Hirvee homma olisi ollut! :D

   Poista
 7. Ja tosiaan vetimien vaihdolla saa uutta ja kivaa ilmettä edullisesti myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ole aiemmin tullut mieleenkään! :) Mutta hyvä idea!

   Poista

Kiitos kommentista!