13. maaliskuuta 2014

Hämähäkkitaidetta

Noin kuukauden päästä koittaa Joelin synttärit, ja samaan syssyyn tietenkin myös synttärijuhlat. Me aiotaan viettää synttärit perheen, suvun ja kummien kanssa eikä ainakaan vielä tänä vuonna pidetä mitään kaverisynttäreitä kerhokavereille tai muille kavereille. Joel on vasta aloittanut kerhossa alkuvuodesta, enkä oikein itsekään vielä tiedä kenen kanssa hän siellä leikkii. Joel on myös kerhon nuorin, ja mun täytyy myöntää etten varmaan edes osaisi järjestää hyviä synttäreitä 4-5 vuotiaille lapsille. Ja kuulin muuten juuri Joelin kerhokaverin äidiltä kauhutarinoita 6-vuotiaiden synttärijuhlista..
Minkä ikäisille lapsille te olette alkaneet järjestää kaverisynttäreitä?

3vkutsut_004muok

Yritin kysellä Joelilta minkälaista teemaa hän haluaisi synttäreillä olevan, ja sain vastaukseksi "vauva synttärit, vauva kutsukortit ja vauva kakku". Taitaa poika malttamattomana odotella syksyä ja pienimmän sisaruksensa syntymää. Aion olla törkeä mutsi enkä ala toiveesta huolimatta järjestämään kolmevuotiaalle vauvasynttäreitä. Kutsukorttien osalta meinasin tänä vuonna mennä helpointa reittiä tekstiviestien ja puhelinsoittojen kautta, mutta päädyin lopulta silti askartelemaan kortit. Joel oli hienosti apuna, kun tehtailtiin hämähäkki-kortteja mustan sormivärin avulla. Kivaa, kun askarteluun ja korttien tekoon voi jo ottaa lapsen mukaan, niin korteista saa hieman persoonallisemman näköiset juhlakalun omalla käsialalla. Joel sai (avun kanssa) myös allekirjoittaa kortit itse.

3vkutsut_016muok

Kortit oli helppo tehdä, kun hain Sinellistä valmiita korttipohjia keväisen pirteissä väreissä. Mustalla sormivärillä Joelin tällätty käsi jokaiseen korttiin, silmien liimaus ja verkon piirtäminen, kutsutekstien tulostus, leikkaus ja liimaus, Joelin allekirjoitus. Nämä ovat vähiten aikaa vieneet kortit mitä olen ikinä tainnut askarrella. Ihanan helppoa vaihtelua siihen tuntikausien leikkaamiseen, liimaamiseen ja säätämiseen. Ja mielestäni näistä tuli ihan kivat, eikö? Juuri täydelliset kutsut kolmivuotiaan synttäreille. Kutsuun kirjattiin toiveemme lahjojen suhteen, sillä tiedämme että useimmat vieraat haluavat muistaa synttärisankaria jollain tapaa. Jo jouluna tuli huomattua, että liian iso pino leluja ei jaksa kiinnostaa. Tällä tavoin vältymme turhilta leluilta ja tavaroilta jotka jäisivät kaappiin pölyttymään, ja Joel saa myös tarpeellisia hyödyllisiä lahjoja.
Miten te hoidatte juhliin kutsumiset? Löytyykö muita askartelijoita ja etanapostin käyttäjiä?

4 kommenttia:

 1. Onpas hienoja kortteja! Ja mahtavat signaturetkin mukana<3

  VastaaPoista
 2. Voisitsä laittaa jossain vaiheessa sun mahasta kuvaa, että missä mennään? :) Olisi kiva tietää millanen pömppis siellä on. ;) Meillä täällä on laskettu aika 28.9 ;) Ja pömppis näyttää siltä että olisin jo rv20 :D Ja meillä on neljäs lapsi tulossa. :)

  Laitan tähän loppuun nimimerkin, että jos eksyn kommentoimaan toisenkin kerran niin tiedät kuka kirjoittelee. :)

  -shinystar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Onnea sullekin raskaudesta! :) Ajattelin tehdä vaikka ensi viikolla postauksen, kun ollaan käyty nt-ultrassa, ja päivittelen tänne samalla mahakuvaa :) Kyllä täälläkin maha pömpöttää jo jonkun verran, pahimman turvotuksen aikoihin mäkin näytän ihan joltain rv 25+ (tai ainakin tuntuu siltä) :D

   Poista

Kiitos kommentista!