17. maaliskuuta 2014

Elämäni ensimmäinen DIY-projekti

Meidän ostoslistalla on pitkään ollut uusi ruokailuryhmä. Vanha ruokailuryhmä jonka olen jostain alennuksesta ostanut omaan kotiini on ihan loppuun kulunut. Kaksi tuolia ovat käyttökelvottoman rikkinäisiä ja muutkin osat tuntuvat hajoavan hetkenä millä hyvänsä. Hattua nostan silti pöydälle ja tuoleille, ovathan nuo alennuslöydöt palvelleet meitä jo kunnialliset 6 vuotta. Saatiin kesällä anopin kautta uusi pöytä,johon kuului neljä tuolia. Ruokailuryhmä taisi olla Ikeasta alunperin, ja lähes täysin käyttämättömässä kunnossa. Pöydän ja tuolien teräsrungot olivat kivannäköiset, mutta me ei pidetty pöydän alkuperäisestä väristä ollenkaan. Päätettiin maalata DIY-projektina pöytälevyn ja istuinosat valkoisiksi. 

_DSC0336
Tältä keittiö näytti kolmisen vuotta sitten.

kollaasi

Tämä ei ollut mikään helppo projekti meille laiskoille ja saamattomille, vaikka kuulostaakin pieneltä työmäärältä. Kuten huomaatte kesä on jo kaukana ja vasta tänään pöytä on ensimmäistä päivää käytössä. Maalattavien palojen hiominen tuntui kestävän ikuisuuden, vaikka sitä muka tehtiin koko ajan. Maalaaminen oli helppo homma, mutta kerroksia piti olla useampia jotta väri peittäisi hyvin ja olisi tasainen. Muutama takapakki aiheutti lisää hiomista ja uudelleenmaalaamista. Useamman kuukauden ajan ei tehty asialle mitään, projekti unohtui ja mielenkiintoa tai jaksamista projektin jatkamiseen ei löytynyt. 

_DSC0004muok

_DSC0020muok

Tuntuu toki hieman pöhköltä, että ollaan laitettu näin "paljon" aikaa ja vaivaa ruokailuryhmän tuunaamiseen, sillä ollaan alusta asti tiedetty että tämä pöytä on vain väliaikainen. Se menee jossakin vaiheessa pieneksi viidelle hengelle, vaikka päätyyn mahtuukin istumaan. Lopputuloksessa on muutama kissankarva mukaan maalattuna ja pinta ei ole läheskään täydellinen, mutta uusi pöytä ja uudet tuolit toimivat silti paremmin kuin vanha kulunut romupöytä ja rikkinäiset tuolit. Syöttötuoli olisi vielä tarkoitus hiota ja maalata mustaksi, saa nähdä montako kuukautta sen projektin toteuttamiseen vielä menee. Keittiöön tehdään tämän viikon aikana vielä toinenkin diy-projekti, saa nähdä miten sen käy. Lisäksi ostoslistalla on vielä matto ja verhot. Ja erityismainintana vielä loppuun, että kyllä Sami teki suurimman osan työstä! Mä en ole kyllä yhtään mikään diy-ihminen.. 

11 kommenttia:

 1. tosi kivat !! ootko ajatellu maalaisitko syöttiksenkin valkoiseks ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mustaksi olisi tarkoitus maalata, kuten muuten tekstissäkin lukee ;)

   Poista
  2. ohhoh :D voisi joskus lukea ihan kunnolla koko jutun !

   Poista
  3. Hahha :D semmosta sattuu välillä!

   Poista
 2. Mä taas meinasin sanoa, että syöttiskin mustaksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mustaksi se menee :) Maali on valmiina, pitäis vaan jaksaa alkaa hommiin ja hiota :D

   Poista
 3. Mua kanssa innostaa suunnittelu mut mies on meillä usein se joka sen työn tekee sitten. Musta se onkin parempi ehkä kun mies on alan koulutuksen käynnyt, tietää siis remppa hommista kaikenlaista :)
  Ja kerran mies sanoikin ettei luota mun kädenjälkeen :D
  Mut oma tekemällä saa just oman näköisiä.
  Meilläkin ruookapöytä ja kuusi tuolia hiottiin kesällä meidän Autotallissa ja maalattiin valkoiseksi.
  Kyllä tuli uusi ilme samantien.. :)
  Meillä meni koko hommaan semmoinen kaksi viikkoa kun mies oli lomalla töistä ja sai koko ajan tehtyä..hiominen oli työlästä joo kun piti tuolitkin ensin purkaa pieniksi osiksi.
  Kyllä kannatti silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mäkin luotan Samin osaamiseen enemmän kuin omaani :P Mä en osaa yhtään edes arvioida paljon meillä tässä meni aikaa kokonaisuudessaan, koska tosiaan sitä on tehty pikkuhiljaa yli puoli vuotta. Varmaan olisi meilläkin sujunut muutamassa viikossa jos ois putkeen tehnyt. :)

   Poista

Kiitos kommentista!