21. helmikuuta 2014

Kolmannen raskauden alkuvaiheet

Jo ennen Alexin syntymää minut valtasi vauvakuume. Se oli omituinen tunne, koska se ei keskittynyt toiseen lapseemme jota odoteltiin syntyväksi, vaan johonkin tulevaisuuden mahdolliseen vauvaan. Jo melko pian Alexin syntymän jälkeen sovimme suurpiirteisesti ajankohdasta, jolloin kolmas lapsi olisi tervetullut. Puolitoista pitkää vuotta odotuksen odotusta. Alunperin olimme suunnitelleet alkavamme yrittämään vauvaa joskus alkuvuonna 2014, mutta lopullinen päätös ehkäisyn pois jättämisestä tapahtui hetken mielijohteesta. Kuultuani syksyn mittaan useita raskausuutisia ystäviltäni oma vauvakuumeeni kasvoi kasvamistaan. Pitääkö minun odottaa vielä monta kuukautta että päästään aloittamaan vauvanteko, ja montakohan kuukautta siinä vielä menee että raskaudun? Olin niin kovin malttamaton. Meillä raskautuminen on aina sujunut unelmahelposti, saihan Joel alkunsa lähes heti tavattuamme, ja Alexistakin tärppäsi heti ensimmäisestä yrityskierrosta. En kuitenkaan halunnut olettaa, että raskautuminen tälläkin kertaa sujuisi yhtä helposti, koska halusin välttää pahimmat pettymyksen tunteet jos ei raskaaksi tuleminen heti onnistuisikaan.

Jätimme siis ehkäisyn pois hetken mielijohteesta kuukautta suunniteltua aiemmin, joulukuun alussa. Koska raskautta ei ensimmäisessä kierrossa kuulunut, minut valtasi epätoivo. Vaikka kuinka yritin ajatella toisin, olin kai alitajuisesti olettanut raskautumisen onnistuvan tälläkin kertaa heti. Koin itseni kovin itsekkääksi ja lapselliseksi ajatuksineni, onhan minulla ystäviäkin kenellä on ollut vaikeaa raskautua, mikä oikeus minulla on valittaa jos ei heti ensimmäisestä kierrosta onnistu? Jo kolmatta raskautta suunnitellessa, olin toivonut syysvauvaa. Mitä jos raskautumisessa kestäisi niin pitkään, että se menisi seuraavalle vuodelle? Oletus helposta raskautumisesta sai realistisen ja ehkä tarpeellisen kolahduksen, kun en ollutkaan raskaana heti ensimmäisessä kierrossa. Asioita, varsinkin sellaisia joihin ei juurikaan voi itse vaikuttaa, ei voi suunnitella.

Toiseen yrityskiertoon lähdettiin ristiriitaisin tuntein. Vaikka kuinka yritin psyykata itseäni, negatiivinen raskaustesti ja kuukautisten alkaminen masensi ja ärsytti. Missä vika nyt oli, kun edelliset raskaudet olivat saaneet alkunsa niin pian. Mitä jos joutuisimme odottamaan useita kuukausia tehden negatiivisia testejä toistensa perään? Samin mielestä stressaaminen oli turhaa, ja hän saikin minut melko hyvin rauhoitettua. Toisessa yrityskierrossa olin 100% varma etten olisi raskautunut, ei ollut oireita eikä mitään. Ystävän rohkaisemana tein kuitenkin raskaustestin kaksi päivää ennen kuukautisten alkamista, tavallaan hetken mielijohteesta. Jo testin tekeminen ahdisti, sillä olin varma ettei puikkoon piirry kahta viivaa. Mutta suureksi yllätyksekseni testiin tulikin aivan haalea viiva, niin haalea etten siinä itse nähnyt mitään. Kontrolliajan lopussa viiva oli kuitenkin täysin selvä, vaikkakin haalea. Rv 3+4. Tein uuden testin vielä muutamaa päivää myöhemmin (rv4+0), ja samalla tavalla kesti useamman minuutin että viiva piirtyi testiin. Ehdin jo pelästyä, että aiempi testi oli viallinen koska uusi testi näytti negatiiviselta hetken aikaa.

puhelinkuvat-1

raskaustestit

Ensimmäinen raskausoire oli parantunut hajuaisti (ennen plussatestiä, en osannut yhdistää sitä raskauteen). Seuraavaksi tuli himo tomaattiin kaikissa muodoissa (rv 3+), sekä jatkuva pissahätä (rv 4+). Tähän mennessä (rv 8+) esiintyneitä oireita ovat lamauttava väsymys, jokseenkin etova olo, pahoinvointi ja vähäinen oksentelu, hiusten ja ihon huonokuntoisuus, järkyttävä turvotus ja kohonnut, tykyttävä pulssi, erinäiset ruoka-ainehimot sekä räjähtävät mielialavaihtelut. Oireet tulevat aalloissa, välillä on lähes oireettomia päiviä ja välillä taas järkyttävän vaikeita päiviä. Oireettomat päivät muistuttavat kovasti edellisiä raskauksia, mutta näin vahvoja alkuraskauden oireita kuin nyt on ollut, ei ole aiemmissa raskauksissa esiintynyt.

ekamaha-2

kolmosvauva

Tällä hetkellä eletään siis yhdeksättä raskausviikkoa ja käytiin viikko sitten varhaisultrassa. Aiemmissa raskauksissa ollaan odoteltu rauhassa kunnalliseen ultraan, mutta ollaan myöskin julkistettu raskaus heti positiivisen testin saatuamme. Tällä kertaa halusimme salata raskautta jonkun aikaa, ja päätimme mennä varhaisultraan varmistamaan että kaikki on hyvin. Nähtyämme pienen vauvanalun kohdussa päätimme julkistaa ilouutisen. Jagofston-vauvan laskettu aika on lokakuun alussa ja ikäeroa Joeliin tulee n. 3v6kk ja Alexiin n. 2v3kk. Olemme onnesta pakahtuneita! Haluan kiittää myös teitä lukijoita onnitteluista ja kauniista sanoistanne. On ihanaa huomata kuinka te siellä ruudun takana olette mukana jakamassa meidän onnea blogin kautta!

28 kommenttia:

 1. Mä ymmärrän ton pettymyksen ekasta kierrosta. Me saatiin Poju ekalla yrityksellä ja kun neiti ei tärpännyt heti niin meinasin tulla hulluksi. Ja kyllä hävetti olla niin lapsellisen malttamaton, kun toiset yrittää vuosia, mutta kyllä siinä iski paniikki, että mitä jos tässä menee monta kuukautta. No seuraavasta tärppäs joten helpollaon molemmat tullut. :)
  Ihanaa lukea taas sun raskauspostauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tuttua tosiaan, ja meilläkin on kaikki raskaudet tosiaan saaneet alkunsa todella helpolla. Mutta kyllä tuntui inhottavalta ja juurikin lapselliselta itkeä yhtä epäonnistunutta yrityskiertoa, kun monilla kestää kuukausia ja vuosia tulla raskaaksi. :/ Mutta ei sitä kovin voinut tunteisiin vaikuttaa, ne vaan tulivat vaikka yritti olla olematta pettynyt. Ihanaa on myös päästä kirjoittelemaan raskausjuttuja! <3

   Poista
 2. Jee Jenni, perfekt! Nu slipper jag o läsa om att du e gravid me samma när jag väntar :D De e mycke roligare o läsa om att nån just nu e gravid än att läsa gamla postauksen.. Grattis ännu ti er alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samma! De e kiva att höra hu de går fö dej också :) Tack<3

   Poista
 3. Mulla on ollut jokaisessa raskaudessa erilaiset oireet.
  Ekasta oli kamala väsymys.toisessa oli se kamala oksennus olo, hyi että kun sitä edes muistelee niin tulee ällö olo :D oli se niin kamalaa..söi mitä vaan niin oksennus lensi samantien. Kolmannesta oli sekä väsymys ja oksentelu, nukuin aina kun oli mahdollisuus..onneksi isommat lapset oli isompia niin antoivat mun rauhassa nukkua päikkärit yms :)
  Ja eipä kaikki heti raskaaksi tule, toiset kun ei saa omia lapsia ollenkaan niin en ymmärrä miksi monet valittavat ettei heti tule mitään raskaaksi.kyllä sitä tulee jossain vaiheessa jos on ennenkin tullut.. :)
  Ainakin suurin osa tulee! :)
  Meilläkin kaksi lasta oli se mihin piti jäädä mutta sain miehen suostuteltua kolmanteen vielä, vaikka kaikki vauva tavarat oli myyty/annettu pois ja mies jaksoi höpöttää että kun nuo lapset on niin isoja jo ja omatoimisia eli kaikki alkaisi taas alusta sitten mutta niin se vaan alkoi vaan alusta kun sopivasti pilleri resepti meni vanhaksi niin en uusinut sitä vaan mentiin ilman ja nyt tuhisee 4kk ikäinen pinniksessä :)
  Onnea kovasti teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kuulostaa rankalta. Mulla on luojan kiitos tämäkin raskaus ainakin toistaiseksi ollut todella helppo, vaikka silti vaikeampi kuin molemmat edelliset. Toisaalta väsymykseen yms vaikuttaa tietenkin myös ettei ehdi paljon levätä päivisin kun pitää hoitaa lapsia.

   Tuo on ihan totta, ettei raskaaksi tuleminen ole mikään itsestäänselvyys ja siksi minusta tuntuikin niin inhottavalta, että otin sen niin raskaasti ettei heti tärpännyt. Tuntui kiittämättömältä ja typerältä. Mukavaa, että miehesikin vielä lämpesi ajatukseen kolmannesta lapsesta. Lapset ovat kyllä elämän rikkaus, eikä se ole mukavaa jos suhteessa joutuu miettimään sitä päätöstä mitä tehdä, kun yksi haluaa lapsen mutta toinen ei. Se saattaisi olla kovin rankkaa. Kiitos kivasta kommentista, ja paljon onnea teille jatkoon! :)

   Poista
 4. Mulla on menny ihan huti tuo edellinen postaus, mutta ihan mielettömästi onnea koko perheelle <3

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea koko perheelle, raskauspostaukset on aina mun mielestä parasta blogeissa. :)

  Meillä poikanen nyt hippasen alle 10kk ja seuraavan yritys alkaa ensi kierrosta. :) Toivottavasti tärppäisi pian, ekaa saatiin odottaa kolmisen kuukautta ja sekin tuntui ihan äärettömän pitkältä ajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) raskauspostauksia tulee kyllä näkymään täälläkin ;)

   Paljon onnea teille yritykseen, toivottavasti pian tärppää! Odottaminen voi kyllä olla raastavaa, täytyy vain yrittää pitää yllä positiivista mieltä :)

   Poista
 6. Ehkä sieltä tulee tyttönen, kun alkuraskaus on erillainen kuin aikasemmat! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa :D Ja voivathan raskaudet tietty olla kovin erilaisia vaikka sukupuoli olisikin sama :)

   Poista
 7. Huikeasti onnea teille kaikille!! :) Meillä täällä kämppis on vauvakuumeillut jo pitkään.. saa nähdä millon sitten on baby tulossa ja multa menee kämppä alta... hehe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida! :) Etköhän sä saa jonkun verran armonaikaa kuitenkin, jos kämppis meinaa ryhtyä vauvantekoon :D

   Poista
 8. Meillä tyttö raskaus erosi poika raskaudesta siten että tyttöä odottaessa vessassa sai ravata yhtenään, poikaa odottaessa ei juurikaan normaalia enempää.
  Tyttöä odottaessa oksennus lensi aina rv 25 asti poikaa odottaessa loppui rv 15. Lisäksi poikaraskaudessa hajuaisti herkistyi ja kaikki voimakkaat hajut ällötti :) jännityksellä odotellaan sinun raskauden kulkua ja päättymistä joko ihanaan tyttölapseen tai ihanaan poikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa sulla ollut erilaiset raskausajat tytöstä ja pojasta. Yleensähän sitä sanotaan, että näin se meneekin, mutta on myös monia niitä poikkeuksia joilla on ollut ihan samanlaiset raskaudet ja eri sukupuolta tai erilaiset raskaudet ja samaa sukupuolta :D Mutta on se tavallaan jännää seurailla oireita ja vertailla edellisiin. Sitten vauvan synnyttyä voi tehdä päätelmiä pitikö oireet paikkansa :D

   Poista
 9. Voih, ihanaa! Jospa se olisi tyttö ;) Onko teillä haaveissa suurperhe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!<3 Saa nähdä, millainen perhe meistä loppupeleissä muovautuu. Kyllä meille neljä lasta on ehdoton yläraja, mutta katsotaan nyt ensin miten kolmen kanssa sujuu ;)

   Poista
 10. Uiiii taas samisvauvva! Oma esikoisemme on syntynyt 06/12 ja toista odotellaan syntyväksi noin kuukausi ennen teitä :) Täälläkin on tällä kertaa enemmän pahoinvointia ja lamauttavaa väsymystä kuin esikoisen kohdalla. Monta kertaa viikossa simahdan sohvalle jo ennen yhdeksää :D Päikkärit myös suosiossa mahdollisuuksien mukaan. Tsemppiä sulle ja tietysti onnittelut koko perheelle! Toivottavasti kaikki menee hyvin teillä ja meillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ompa kiva sattuma! :D Mä nukahtelen myös sohvalle ihan milloin sattuu, onneksi pahin väsymys ajoittuu sopivasti siihen aikaan kun Sami on jo kotona. kiitos paljon<3 Toivottavasti sullakin helpottaa pian ja hurjasti onnea teillekin! :)

   Poista
 11. Kerroit joskus että teillä on mielessö nimi tytölle, aijotteko vielä pysytellä samassa nimessä jos vauva on tyttö? Entä jos ei ole? Suostutko jo paljastamaan tämän nimen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nimet valmiina tytölle ja pojalle, mutta saa nähdä pysyvätkö samoina vielä vauvan synnyttyä. Tyttönimi on ollut pitkään mielessä, ja oli myös vaihtoehto Alexille. Mutta meillä on myös kaksi muuta vaihtoehtoa valmiina ellei se eka sovikaan. Pojannimiä on vain yksi eikä olla muita mietitty, joten sitä joutuu sitten miettimään jos syntyy poika joka ei ole nimensä näköinen :) Pidetään nimet salaisina ;)

   Poista
 12. Minä olen yksi niistä joilla raskautuminen vei 14kk joten mielestäni kuukaden kahden odottamisesta valittelu on turhamaista. En silti tuomitse sinua tai muitakaan jotka siitä valittavat sillä itsekkin valitin parin kuukauden odottelun jälkeen. Vasta nyt kun toinen raskautuminen vei 9kk en valitellut kun ei heti tärpännytkään. Onneksi kuitenkin raskautuminen onnistuu pitkästä odottelusta huolimatta. Saat olla ylpeä siitä että raskaudut helposti! Mutta tottakai se piina mikä siitä odottelusta tulee saa pään räjähtämään ja valitukset kumpuamaan vaikka ei välttämättä valituksen aihetta olisi. Onnea raskauteen, toivotaan että alun huonovointisuus ja väsymys hellitäisi pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhamaistahan se juuri on, ja siksi koinkin paljon kurjaa mieltä omista ajatuksistani. Varsinkin kun lähipiirissäni on sellaisia, joilla raskautuminen on myös kestänyt pitkään. Olen todellakin iloinen ja kiitollinen että raskautuminen on käynyt helposti. Ihanaa, että teille on siunaantunut kaksi lasta pitkästä odottelusta huolimatta, paljon onnea jatkoon <3 ja kiitos kommentista sekä onnitteluista! :)

   Poista
 13. Onnea kovasti ! :)
  Meilläkin plussattu vihdoin 8kk yrityksen jälkeen ja toivotaan, että kaikki menisi hyvin ja vauva olis terve.
  Lokakuussa kans laskujen mukaan olis LA :)
  Jään seurailemaan blogiasi innolla.

  http://nnnaniina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hurjan paljon onnea myös teille! :) Toivotaan että molemmilla raskaudet sujuu ilman suurempia ongelmia :) Tervetuloa seuraamaan blogia ;)

   Poista
 14. Aika liki samoilla viikoilla mennään, odotan ensimmäistäni ja la on syyskuun loppupuolella :) kiva seurailla toista joka on lähes samassa tilanteessa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, onnea teillekin! :) Esikoisen raskausaika on niin ihanaa aikaa, kun kaikki on uutta ja jännittävää! Nyt kolmannella se alkaa olla jo rutiinihommia ;) Nauti parhaasi mukaan, aika kuluu loppupeleissä tosi nopeasti! Tervetuloa seuraamaan blogia :)

   Poista

Kiitos kommentista!