5. tammikuuta 2014

Vali, vali, vali...

En tiedä miksi, mutta äitiyden myötä minusta on tullut valittaja. Sellainen nipottava, ärsyttävä, kitisevä täti. Oma isäni on aina puhunut kuluttajan tyytyväisyydestä ja palvelun laadusta. 'Asiakas on aina oikeassa' ja 'rahoilleen pitää saada vastinetta'. Nuorempana mun mielestä se oli noloa, jos piti olla mukana valittamassa tai vaikka kirpputorilla tinkimässä. En koskaan uskaltanut vaatia tai sanoa mielipiteitäni, vaan tyydyin olemaan hiljaa. Toisaalta taisin olla jo varhain perinyt nuo ominaisuudet, sillä lapsena autoin häikäilemättömästi isääni myymään levyjä divariin, ja taktiikkani toimi (tai ehkä se oli vaan suloisen hymyn väläyttäminen). En osaa sanoa tulivatko nämä mäkättäjä-piirteet kuvioihin juuri lastensaannin takia, vai oliko se vain ajankysymys ja sattumaa.

Mielestäni valittaminen, tuotteen palautus tai reklamaatio ja hyvän palvelun vaatiminen ovat asiakkaan oikeuksia, ainakin yleensä. En ymmärrä kohtuutonta valitusta joka asiasta, enkä sellaista että valitetaan vain valittamisen vuoksi asioista joihin ei valittajalla tai valituksen vastaanottajalla ole vaikutusvaltaa. Mielestäni valittaminen on kauppiaalle/yrittäjälle/asiakaspalvelijalle positiivinen juttu, sillä jos kukaan ei uskaltaisi valittaa niin huonosti olevia asioita ei voisi koskaan kehittää ja parantaa. Tottakai asian täytyy osata ilmaista asiallisesti, eikä hyökkäävästi.DSCN1664

Ottan esille muutaman esimerkin omasta käyttäytymisestäni, ja sen myötä voin todeta että kyllä minäkin taidan joskus valittaa turhasta ja olla sellainen valivali-asiakas. Heh, täytyypä jatkossa kiinnittää huomiota siihen mistä valittaa ja onko se tarpeellista ja aiheellista.

Esimerkki 1) Ostimme kesällä sohvan Sotkasta, samasta liikkeestä josta vanhempani olivat ostaneet sohvan viikkoa aiemmin. Vanhemmilleni tarjottiin ilmainen kuljetus, kun meille se olisi maksanut muistaakseni 50€. Kysyin asiallisesti myyjältä, että onko ilmaisella kotiinkuljetuksella joku hintakatto, minkä ylimenevät ostokset saavat kuljetuksen ilmaiseksi. Ei ollut. Kysyin, saadaanko sitten kuljetus kaupanpäälle sohvan oston yhteydessä? Myyjän mukaan heillä ei ole valtuuksia antaa ilmaista kuljetusta. Kyseenalaistin miten samassa liikkeessä oli annettu maksuton kuljetus kaupanpäälle vain viikkoa aiemmin, kun vanhempani asioivat siellä. Myyjä antoi periksi, ja saimme itsekin ilmaisen kuljetuksen. Valittaminen kannatti, sillä säästimme 50€, ja Sotka sai siltä osin tyytyväisiä asiakkaita ja hyvää palautetta. Myöhemmin sohvan toimittamisen kanssa oli ongelmia, ja sitkeällä vaatimisella saatiin siitäkin hyvityksenä sohvan hinnasta 10% arvoisen hyvityskortin Sotkaan. Sohvan ostamisen ongelmista voi lukea lisää täällä.

Esimerkki 2) Olen laittanut kauppakeskus Iso Omenalle palautetta useaan otteeseen siitä, kuinka toivoisin heidän hankkivan kahden istuvan lapsen ostoskärryjä koska niille hyvin todennäköisesti olisi paljon kysyntää. Tarjolla tällä hetkellä on seuraavat vaihtoehdot: yhden istuttavat kärryt jolloin toinen lapsi pitää kantaa tai laittaa ostoskärry-osaan jolloin saa pahoja katseita osakseen, kaukalo+istuin-kärryt jolloin liian iso lapsi pitää laittaa turvakaukaloon ja toinen istuimeen, tai omien rattaiden mukaan ottaminen ja ostoskärryn raahaaminen rattaiden perässä, molempia yhdellä kädellä ohjaten, tai yhden lapsen laittaminen kärryyn ja toisen perässä juokseminen pitkin kauppoja. Mikään näistä vaihtoehdoista ei houkuttele, joten valitsen mieluummin mennä toiseen kauppaan jossa kahden istuttavia kärryjä löytyy. Eniten tässä asiassa tympii se, että olen joka kerta palautetta laittaessani pyytänyt saada vastauksen, mutta sellaista ei ole koskaan kuulunut. Valituksesta ei siis ollut mitään hyötyä, kun siihen ei vaivauduttu edes vastaamaan.

valituskuva

Esimerkki 3) Tilattiin yhtenä iltana pizzaa tutusta ja hyväksi todetusta ravintolasta. Tilaus tehtiin juuri ennen ravintolan sulkemista, ja toimitettin meille vielä sulkemisajan jälkeen. En tarkastanut lähetystä ennen kuljettajan poistumista, mutta heti avattuani pizzalaatikkoni huomasin, että pizzassani on tonnikalaa vaikken sellaista tilannut (koska en siedä tonnikalaa). Soitin pizzeriaan josta sain vastauksen, että tilaus oli kyllä oikein koska hän itse teki pizzan, eikä auttanut väitellä että sähköpostin tilausvahvistus todistaa asian laidan. No, asialle ei kuitenkaan voinut tehdä mitään sille illalle, mutta pizzerianpitäjän tarjous hyvitykseksi oli naurettava: jos tilaus menee joskus uudestaankin väärin, hän voi antaa vähän alennusta. En luonnollisestikaan tyytynyt siihen joten pizzerianpitäjä sanoi soittavani minulle takaisin seuraavana päivänä. Soittoa ei kuulunut, joten kiikutin syömättömän pizzani tilausvahvistuksineen pizzeriaan vaatien rahojani takaisin. Pizzerianpitäjä yritti vielä tarjota uutta pizzaa tilalle, mutta sain kuitenkin rahat takaisin. Ja ilmeisesti pizzerianpitäjä aikoi kyllä soittaa minulle, sillä heti asiani esitettyäni hän muisti tapauksen ja sanoi että oli lapulla tiedot tallella että piti soittaa. Valittaminen kannatti, sain rahani (huikeat 8,50€) takaisin ja pizzeria sai hyvän palautteen sekä meistä asiakkaat jatkossakin.

Esimerkki 4) Oltiin Itiksen Anttilassa, tästä on jo kauan aikaa, sillä tämä tapahtui ennen joulua vuonna 2012. Alerekissä oli selkäreppuja, ja iso kyltti jossa luki "Reput alkaen 15€". No, koko rekistä ei löytynyt yhtään 15€ reppua, ja mun mielestä jos mainostetaan alkaen 15€ niin pitäisi löytyä ainakin yksi sen hintainen tuote. Kävin mainitsemassa asiasta, ja sanoin että kyltti kannattaisi vaihtaa mikäli kaikki 15€ tuotteet ovat loppuneet, mutta sain vain tympeää kohtelua osakseni. Reput jäi ostamatta, ja palautetta lähti huonosta asiakaspalvelusta. Kyllä mä ymmärrän että myyjät ei voi koko ajan kärkkyä siinä että koska se viimeinen halpa tuote myydään, mutta olisivat silti voineet ottaa asian vastaan hieman positiivisemmin. Tämä on ehkä yksi niistä turhimmista valituksen aiheista.

Esimerkki 5) Lindex-lastenvaateliikkeeseen olen useasti vienyt vaatteita palautukseen, koska vaatehälyttimet ovat aseteltu tyhmästi vaatteisiin ja tehnyt reikiä. Olen loppupeleissä aina saanut vaatteet vaihdettua tai palautettua, mutta todella tympeällä asenteella myyjien puolesta. En ymmärrä miksi niitä hälyttimiä ei voi sijoittaa johonkin sellaiseen kohtaan, jossa ne eivät pahimmillaan pilaa vaatetta? Valituksista ei ole ollut suurta hyötyä, mutta eipä ole minun ongelmani että vaateketju pilaa tuotteitansa. Aion jatkossakin viedä vaatteet takaisin.

DSCN1680

Löytyykö ruudun takaa muita valittajia? Millaisista asioista valitatte? 
Oletteko hyötyneet valittamisesta vai saaneet osaksenne tympeää käytöstä asiakaspalvelijalta?

22 kommenttia:

 1. Mä oon valittanu vaikka kuinka useesti ja aina kumminki syystä, paitsi kerran fazerille valitin ihan vaan mielenkiinkpsta ku mun karkkipussissa oli muutamia epämuodostuneita karkkeja ;) mun mielestä valitukset on oikeutettuja jos niihin on oikeesti syy. Ei pidä tyytyä huonoo ku pitäis saada hyvää!

  Mitä noihin vaatteisiin tulee ni mä nykyään käsken sen kassan tarkistamaan jokaisen hälärin pois oton kohdalla, että siihen vaatteeseen ei oo tullu reikää! Mä inhoon huomata sen kotona ja sit pitää vaivautua takasin sinne kauppaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, ettei pidä tyytyä huonoon. :) Mä oon kyllä kans useasti miettinyt, että pitäis kysyä siinä kassalla jo että tarkistaa ne hälärikohdat. Aina se kuitenkin unohtuu ja sit pitää lähtee kauppaan takaisin palauttelemaan :D

   Poista
 2. Minä olen myös valittaja!
  Usein tosin olen saanut vastauksen valitukseeni. Vain muutama kerta jolloin vastaus on jäänyt kokonaan saamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se on kaikista töykeintä jos ei saa vastausta valitukseen. Varsinkin sellaisissa netin kautta täytettävissä lomakkeissa, tai palauteboksiin laitettavia. Helpointa on siksi varmaan mennä paikan päälle tai hoitaa asia puhelimitse, niin saa ainakin jonkunnäköisen vastauksen asiaan :)

   Poista
 3. Mä valitan kyllä myös aina jos on aihetta, mutta yleensä kyllä laitan mieheni asialle kun en itse uskalla XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no mutta hyvä että valitus tulee ainakin tehtyä vaikket ite sitä uskaltais tehdä :D Mä otin myös tossa pizzeria-jutussa iskän mukaan kun ajattelin etten kehtaa ite mennä sinne palauttamaan sitä pizzaa :D

   Poista
 4. En ikimailmassa haluaisi sinua asiakkaakseni! Aivan turhaa valittaa jostain kyltistä jossa lukee alk. 15e jos sillä hetkellä ei ole 15e tuotteita jäljellä.. etsimälläkö etsit valituksen aihetta?
  Toinen on tuo ilmainen kuljetus.. minulle on monesti tarjottu ilmaisia kuljetuksia ym oheistarjousta mutta ne ovat olleet vain minulle, ei ne niitä kaikille tarjoa! Jos tarjoaisi niin silloinhan ne kertoisivat että meillä on aina ilmaiset kuljetuskulut.. Niitä tarjotaan vähän niinkuin "salaa" eikä niistä välttämättä kuuluisi kertoa muille juurikin tuon takia, että sitten seuraava asiakas valittaa kun hän ei saa ilmaista kuljetusta.. Jos kaikki valittaisivat että haluavat ilmaisen kuljetuksen kohta niitä ei saisi kukaan olisitko sitten tyytyväinen?
  Miksi ihmeessä ostat lasten vaatteita lindexiltä, jos sinun kuitenkin on palautettava ne sinne? Miksi et tarkista jo maksun yhteyessä että niissä ei ole reikiä?
  Sitten tuo pizza.. ymmärrän että valitit siitä olithan saanut väärän tuotteen, mutta et malttanut odottaa heiän soittoa, vaan ryntäsit pizzeriaan vanhan pizzan kanssa ns. nolaamaan koko pizzerian :D? Nyt kaikki läsnä olevat asiakkaat tietävät heidän virheensä..

  Miten on Jenni positiivisen palautteen laita? Kirjoitatko ikinä positiivista palautetta esim. sille kauppaketjulle josta olet löytänyt kahden lapsen istuttavat kärryt? siitä voisi olla hyötyä.. Entä muusta hyvästä asiakaspalvelusta? Täytätkö palautelappuja jos olet saanut pelkkää hyvää palvelua tai annatko edes suullisesti hyvää palautetta. Älä takerru vain huonon palautteen antamiseen yhtälailla hyvä palaute kehittää ketjujen toimintaa!
  Ainut valitus näistä minkä itse ymmärrän on tuo lasten kärryhomma, se on asiallista ja ymmärrän että se ärsyttää! Siinä kohti myymälä ketju käyttäytyy väärin, sillä et ole saanut mitään vastausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et haluaisi Jenniä asiakkaaksi mutta valitat silti täällä itse vielä turhemmista asioista? :D:D:D:D Niin miten olikaan sen positiivisen palautteen laita? :p

   Ensinnäkin, "nolaamaan pitserian"... Umm... eikö ne itse nolannut itseään sanomalla että Jenni saa EHKÄ alennusta JOS ne mokaa toistekin. Tottakai sinne pitää mennä asiaa hoitamaan, mielummin kun odottaa soittoa, joka kuitenkin tarkoittaisi että joutusi käymään paikan päällä hakemassa rahoja takaisin.

   Poista
  2. Haha, juurihan tuossa kirjoitin että se taisi olla aika turha valitus :D Ja tossa kuljetus-asiassa mun mielestä oli ihan hyvä tietää vaan että mun vanhemmatkin olivat saaneet ilmaisen kuljetuksen. Varsinkin, kun minulle kaupassa sanottiin että myyjillä ei ole valtuuksia antaa ilmaista kuljetusta. Miksi he sitten olivat antaneet jollekin toiselle? Tottakai ymmärrän ettei kauppa halua mainostaa antavansa ilmaisia kuljetuksia "valittajille", koska siinähän he häviävät rahaa. Mutta myös jos mä ostan jostain parin tuhannen euron edestä kalusteita niin tuntuu tosi tyhmältä vielä maksaa ylimääräistä kuljetuksesta (joka loppupeleissä oli vielä myöhässäkin, toki en sitä ostotilanteessa tiennyt)

   Vastasin jo tuohon aiempaan kommenttiin, että oon kyllä miettinyt tarkistuttavani Lindexin vaatteet jo kassalla, mutta jostain syystä se on aina unohtunut. Pitää yrittää jatkossa muistaa kun Lindexillä asioi, onhan se itsellekin ärsyttävää että pitää aina lähteä takaisin kauppaan. Pizzeriaan taas lähdin valittamaan siksi, koska soittoa ei kuulunut. Edellispäivän puhelujen perusteella en ehkä olisi edes odottanut sieltä soittoa, joten halusin olla varma että saan hyvityksen väärstä tuotteesta. Onneksi paikan päällä ei ollut muita asiakkaita sillä hetkellä kuuntelemassa "nolausta", ja kyllä annoin positiivista palautetta heille hyvin hoidetusta selvittelystä :)

   Kuten kirjoitin, olen antanut hyvää palautetta jos valitustilanne on otettu hyvin vastaan ja olen saanut mielestäni kohtuullisen korvauksen pilalle menneistä kaupoista (ainakin Sotka ja pizzeria-esimerkeissä). Siinä olet oikeassa, että harvemmin tulee annettua positiivista palautetta ihan muuten vaan, ainakaan kirjallisesti. Suullisesti kyllä usein kiitän hyvästä palvelusta ja annan positiivista palautetta saamastani palvelusta :) Pitääkin yrittää jatkossa muistaa antaa useammin myös kirjallisesti hyvää palautetta! Kiitos kommentista :)

   Hannanin kanssa täytyy olla samaa mieltä, että huonosti kohdeltu asiakas ei kyllä valittamalla nolaa palveluntarjoajaa, vaan palveluntarjoaja on itse jo nolannut itsensä tarjoamalla surkeaa korvausta väärästä tuotteesta. Onneksi sekin asia selvisi kun menin paikan päälle. Uskon kyllä että pizzeriasta oltaisiin soitettu jossain vaiheessa, mutta minun olisi kuitenkin pitänyt mennä vielä paikan päälle hakemaan hyvitystä.

   Poista
 5. Musta on hyvä että "valitat".minä teen itse olen monta kertaa saanut pilaantuneen hedelmän ym. Kaupasta kun avaan paketin huomaan, mutta en jaksa viedä takas; joskus jopa parikin kertaa samasta erästä on tullut pilaantunut tuote. Mut en caa jaksanu ilmottaa (oli tarjouksessa 1e).
  Minusta on hybä että sanotaan, kun tuntuu että kauppoja (on toki poikkeuksia ain!!) Ei enää yleisestk kiinnosta loistava asiakaspalvelu. En nnyt syytä asiakaspalvelioita vaan ni it ä kauppoja, jotla niitä ei pihiyksissään enää halua palkata ja varmostaa että tuitteita myydään oikein ja asiantuntevasti.

  Esim. Monta kertaa prismassa on aina lwivät loppu kun menen. Ja yleensä monta erilaista ja sit välillä vaan se minkä vuoksi menen sinne, silti osastilla ei ole lappua"pahoittelemme leipä..." argh..
  Ja myös eniten vituttaa ne että päiväys ruoka tuotteet unohdeyaan välillä merkitä. Eli sit huomaan et päiväys on silloib kun oon kassalla.
  Huh.no mielipiteeni pohjautuu nyt vaan ruokakauppoihin..

  Mutta lahden kärkkäisellä on ehkä huonoin palvelu ikinä!! Siellä on lain vastanen palautus sääntö ( mitään wi tyyliin saa palauttaa, ja jos palauttaa ei saa rahaa, vaan kortin milä pitää käyttää just siellä). Ja asiakaspalvelijpita ei koskaan olw paikalla ja ymym..
  Pitää tehä ilmotus sitä palautussäännöistä kuluttajavorastolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä kannattaisi valittaa halvoistakin tuotteista, jos niissä on vikaa, mutta toisaalta ymmärrän ettei euron arvoisen pilaantuneen hedelmän takia jaksa lähteä takaisin kauppaan :D Oon samaa mieltä, että aika monessa paikassa asiakaspalveluun ei tunnuta panostavan kovin paljoa, mutta toisaalta tiedän monia liikkeitä jossa palvelu pelaa loistavasti ja myyjät hoitavat työnsä kunnolla. Varmaan kustannuksetkin ovat osasyy, ettei palvelu ole täysin laadukasta. Mä oon ruokakaupoissa huomannut muutaman kerran sellaisia tilanteita, että joku tietty tuote on loppu ja olen sitten käynyt kysymässä että miksei sitä löydy ja koska tulee lisää. Niin vastauksena että tuotteen valmistus tai myynti on kokonaan loppunut. Ärsyttää sitten ettei missään voi ilmoittaa että tuote on poistunut valikoimasta, kun hyllyssäkin on vielä hintalappu paikoillaan... Olisivat edes ottaneet hintalapun hyllystä pois.

   Mä oon yhden ainoan kerran vissiin ollut Lahden kärkkäisellä, ja silloinkin haettiin vaan kavereiden kanssa jotain karkkia matkaevääksi autoon, joten kokemusta ei ole :D Toi on kyllä ihan tyhmä tapa, että palautukset onnistuu noin huonosti :/ Kannattaa kyllä tehdä ilmoitus! Meilläkin oli muuten sohvan kanssa taistellessamme sellainen vaihtoehto, että otetaan hyvitys Sotkan lahjakorttina x euroa, tai rahana y euroa joka oli pienempi summa. Se on mielestäni ihan fiksu tapa että asiakas saa valita ottaako pienemmän hyvityksen rahana, vai isomman hyvityksen lahjakorttina. Kiitos kommentista :)

   Poista
 6. Oon ite asiakaspalvelussa vaihto ja palautuksessa töissä ja totuus on että mun mielestä asiakkaiden kuuluu valittaa jos harmittaa! Se että kitistään myöhemmin tai ehkä kavereille kun kupista lähtee värit ekassa pesussa, palvelu on ollut huonoa tai alehinta väärä. Tottakai se auttaa kauppaa jos asiakkaat ilmoittavat huonoista tuotteista tai alennuksien epäselvyyksistä. MUTTA pointti on tosiaan tuossa, että hyvällä asenteella saa hyvää palvelua, se nyt vaan on totuus. Vaikka asiakkaan käytöksen ei pitäisi vaikuttaa asiakaspalvelutasoon, tottakai autan mielelläni asiakkaita jotka asiallisesti tulevat valittamaan, vaatimatta heti kättelyssä kuuta ja tähtiä hyvitykseksi. Jos asiat on asiakkaan kohdalla mennyt ihan penkin alle, niin tottakai muakin harmittaa hänen puolestaan. Mutta jos asiakas siinä vaiheessa tulee mulle huutamaan ja rähjäämään, käy henkilökohtaisuuksiin ja järjestää kauhean draaman, niin voi olla varma ettei heru mitään ekstraa hyvitykseksi... Asiakkaalla on aina oikeus valittaa ja pitääkin valittaa, mutta mitä asiallisemmin ja paremmin osaa asiansa esittää, etenkin ilman asiakaspalvelijan haukkumista, jolla harvoin on asian kanssa mitään tekemistä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä asiat hoidetaan mahdollisimman nopeasti ja hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei siitä kyllä kovin paljoa hyödy jos valittaa vaan kavereille huonosta tuotteesta yms. Tai no tietty puskaradion kautta muutkin kuulee kokemuksia ja osaa sitten varoa tiettyjä huonoksi todettuja tuotteita, mutta se ei kyllä palveluntarjoajaa auta millään lailla kehittämään tuotteitaan!

   Mä ymmärrän ihan hyvin, ettei tympeää ja vittuuntunutta asiakasta tee mieli palvella mukavasti, mutta toisaalta siinäkin on se ammattimaisuus-pointti, että pitää osaa palvella hyvin vaikka oiskin inhottava asiakas. Huonosti tai asiattomasti ei asiakaskaan saisi kuitenkaan käyttäytyä ja sillä tuskin tosiaan saa ainakaan parempaa palvelua. Varsinkaan jos alkaa rähjäämään sellaiselle, joka ei ole tapahtuneesta vastuussa. :)

   Poista
 7. No en kehtaisi kylläkään mistään pitsasta Valittaa..kannattaisi miettiä niitä elämän valoisempia puolia jos muutenkin masentaa.
  Eikös sun mies sano jo että älä valita turhasta.relaa, ei kaikkia tarvitse niin vakavasti ottaa.
  Eikä mietiskellä liikaa.se on hyvä motto!
  Ymmärrän kanssa noi kärry jutut mutta muut menee vähän yli :D
  Ainakin tuo pitsa juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä taas toi pizza juttu on tosi asiallisesta syystä valitettu! Mitä jos olisin vaikka hengenvaarallisen allerginen tonnikalalle? Ei todellakaan pidä tyytyä väärän pizzaan! Sittenhän pizzeriat voisi vapaasti heitellä pizzaan milloin mitäkin aineksia kun ei kellään oo mitään väliä, eikä saa "turhasta" valittaa.. Väärä tuote on väärä tuote ja kyllä siitä pitää valittaa. Jos ostat auton mutta saat vahingossa mopon, niin tyydytkö vaan ja "ajattelet elämän valoisia puolia"? ;) Hahahha, olipa surkee esimerkki :D

   Poista
  2. No entäs jos pitsassa olisi ollut jotain jolle asiakas on pahasti allerginen. Onhan toi ihan typerä virhe pitsantekijöiltä. Kerran mun kanasalaatissa oli lohta seassa, en valittanut, mutta ajattelin että on kyllä erittäin paha virhe, koska jotkut saattavat olla niin allergisia kalalle että jo haju saa reaktion aikaan... Tämä olisi siis ollut kannattava valituksen aihe, vaikka se ei mua häirinnytkään, koska kala oli hyvää ja kanakin xD

   Poista
  3. Niimpä, ruoka-aineallergioiden oireet voivat pahimmassa tapauksessa laueta todella pienestä määrästä! Mulla nyt oli vaan se, etten pidä tonnikalasta, eikä onneksi mitään kala-allergiaa tmv. Eniten mua kuitenkin ärsyttää tuossa se, kuinka valitukseni vastaanotettiin. Onneksi asia kääntyi lopuksi ihan hyväksi. Hyvä että sä Minna kuitenkin sait maukkaan salaatin ;)

   Poista
 8. Tunnustan olevani valittaja! Mä oon valittanut mm. siitä, että leikkeleessä oli sellaisia sinisiä muovisuikaleita enkä saanut minkäänlaista vastausta ko. firmalta ja ollaan saatu kerran miehen kanssa ihan hirveä ruokamyrkytys Hesestä eikä silloinkaan herunut mitään korvauksia, vaikka oltiin oikeasti tosi kipeitä. Myös toi pizzerioiden mokailu on tuttua, varsinkin baari-illan jälkeen mun pizzassa on aina kanan sijaan kinkkua, ei sinänsä haittaa kauheesti mutta harmittaahan se. Siitä en kyllä ole koskaan jaksanut valittaa, eri asia jos selvinpäin saisin väärän pizzan. :D Ei kuulu ihan tähän asiaan, mutta mä myös soittelen poliiseille ihan rohkeasti rattijuopoista ja esim. viime talvena, kun olin viimeisilläni raskaana ja joku älykääpiö teki käsijarrukäännöksiä keskellä kaupungin risteystä ja ajoi melkein mun päälle. Suomen kulttuuri on sellainen, että täytyy aina tyytyä keskinkertaiseen ja on mukamas "noloa", kun haluaa oikeasti jotain hyvää. Ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä huonoa asiakaspalvelua jos ei edes vaivaudu vastaamaan palautteeseen :/ Mä oon onneksi aina saanut korvauksia tmv jos on ollut joku elintarvike reklamoitavana. Joo ehkä mäkään en ois ollut niin nipo sen pizzan kanssa, mutta kun en voi sietää tonnikalaa enkä edes sitä hajua niin ei kyllä ois uponnut edes kännissä :'D Se on ihan totta että moni tyytyy supisemaan kavereille tai olemaan supisematta jos johonkin on tyytymätön, eikä muka kehdata mennä valittamaan. Ehkä senkin takia asiakaspalvelu on monissa paikoissa mitä sattuu, koska kukaan ei kerro että se on huonoa. Tai sitten ne vikisee myöhemmin tyytymättömyyttään kun on liian myöhäistä valittaa..

   Poista
 9. Mainitsit viime postauksessa kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Oletko ajatellut siitä avautua enemmän täälä blogin puolella? Miten se esim. vaikuttaa normaaliin arkeesi ja parisuhteeseesi? Aiheesta olen kiinnostunut ihan senkin takia, että ystävälläni todettiin kyseinen mielialahäiriö ja hänellä se vaikuttaa kauheasti jokapäiväisiin tekemisiin. Ymmärrän, että aihe on varmasti arka ja et välttämättä tahdo asiasta puhua/kirjoittaa, joten toivon etten loukkaa sinua nyt millään tavalla tällä kommentilla, koska se ei ole todellakaan tarkoitukseni.

  ~Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä, mitä aiheesta kirjoittaisin. Kaksisuuntainen mielialahäiriö vaikuttaa arkeen ja parisuhteeseen lähinnä mielialojen heittelynä, masentuneisuutena, jossain määrin riidan haastamisena, ylivilkkautena. levottomuutena ja ahdistuneisuutena. Ei kuitenkaan suurissa määrin, sillä jos tilanne olisi pahempi ja vointini huonompi en voisi olla ilman lääkkeitä. Olen siis kokeillut eri lääkkeitä aiemmin, mutta lopetin ne koska ne eivät vaikuttaneet vointiini millään tavalla. Nyt olen ollut täysin ilman lääkkeitä noin 7 kuukautta. Kaksisuuntainen mielialahäiriö oireilee varmasti ihan yksilöllisesti ihmisestä ja taudin "vahvuudesta" riippuen. Mulla diagnosoitiin 5 vuotta sitten alkuun mielialan aaltoiluhäiriö, joka on tavallaan kaksisuuntaista lievempi, mutta diagnoosi muutettiin reilu vuosi sitten kaksisuuntaiseksi. Mulla ei siis ole ihan niin rajua oireilua, mistä saan olla iloinen! :) Et loukannut, tottakai sitä saa kysyä.Tsemppiä sinulle ja ystävällesi! :)

   Poista
 10. Olen samaa mieltä, että nuo kaikki ovat asiakkaan oikeuksia ja yritysten pitää ne huomioida. Jännä noiden kovahälyttimien kanssa, että omalle kohdalle ei ole koskaan osunut sellaisia, että ne olisivat tehneet selvät reiät tai mitään. Hyvä kuitenkin, että olet huomannut ja saanut palautettua vaatteet myymälään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!