10. tammikuuta 2014

Pikku kerhopoika

Joel aloitti nyt vuoden alussa päiväkerhon, jossa käy kahdesti viikossa kolmen tunnin ajan. Ensimmäinen kerhopäivä oli keskiviikkona. Kerhonohjaajat olivat tulleet meille jo tutuksi, sillä käytiin joulukuussa kolmesti tutustumassa kerhoon. Näin lyhyellä kokemuksella olen oikein tyytyväinen kerhoon ja ohjaajiin, sekä heidän toimintasuunnitelmaan. Ainoa asia, mistä olin hieman harmissani, oli se ettei kerhossa juurikaan kannusteta puhumaan ruotsia. Ruotsinkielisessä kerhossa lapset puhuvat halutessaan suomea tai ruotsia, mutta ohjaajat vastaavat aina ruotsiksi, erikseen ei siis kannsuteta puhumaan ruotsia. Minusta tämä on harmi, sillä olin ajatellut Joelin ruotsinkielen vahvistuvan kerhon myötä. Olen nyt yrittänyt kotona välttää tällaista 'sekakielen' käyttöä, että puhutaan ruotsia ja suomea ihan sekaisin. Muistuttelen aina Joelia kertomaan mikä jokin on ruotsiksi, tai miten ruotsiksi sanotaan. Joel osaa, muttei viitsi. Muutaman kerran olen ihan radikaalisti jopa esittänyt, etten ymmärrä mitä Joel sanoo suomeksi, mutta se on vaivalloista ja naurettavan tuntuista.

kerhojuttuja_007muok

kerhojuttuja_025muok

Mutta takaisin kerhokuulumisiin. Seurakunnan järjestämä päiväkerho on 3-5 vuotiaille, mutta Joel sai luvan aloittaa jo nyt vuoden alussa vaikka täyttää kolme vuotta vasta huhtikuussa. Kerhossa ulkoillaan, leikitään, lauletaan, askarrellaan, syödään pieni välipala ja luetaan satuja. Joelille tekee varmasti oikein hyvää olla kerhossa ja saada seuraa ikäisiltään lapsilta. Hän pääsee opettelemaan hoitorutiineja, sääntöjen noudattamista, muiden huomioonottamista (tosin näitä hän opettelee kyllä kotonakin) ja ryhmässä oloa. Heti ensimmäisenä kerhoaamuna Joelilla oli niin kiire pihalle leikkimään, ettei malttanut edes tulla hyvästelemään minua ja Alexia. Huikkasi olan yli heipat juostessaan hiekkalaatikolle. On siis sanomattakin selvää, että poika nauttii ja viihtyy.

kollaasi_1

kerhojuttuja_008muok

Kerhonaloitus mielessä hankimme Joelille joululahjaksi oman kerhomukin, ja tarkoituksena oli ostaa myös kerhoreppu, mutta se jäi tekemättä. En ole löytänyt kivoja reppuja mistään, ja näin sesongin ulkopuolella reppuja ei voi kovin monesta paikkaa edes lähteä etsimään. Pohdin ensin Mini Kånkenia, mutta se tuntui jotenkin liian 'hippimäiseltä' meidän makuun. Skip Hopin eläinreput taas ovat kunnon mainstream-tavaraa, mutta luultavasti päädymme silti sellaiseen, Joelin valitsemalla kuosilla. Pitäisi vaan saada aikaiseksi tilata se, mutta sillä aikaa Joel kulkee kerhoon minipienellä Dumle-repullaan joka tuli tuliaisena jonkun sukulaisen Tallinnanmatkalta. Kerhoa varten tuli hankittua myös kunnolliset sadevaatteet, vaikka kurahanskoja ei vielä ole. Me ollaan niin laiskoja ulkoilemaan sateella että ollaan tähän asti pärjätty ihan riittävän hyvin välikausi- ja talvihaalareiden vedenpitävyyden kanssa.

IMG_20140108_091240

Entäs kerhopojan pikkuveli? Seurankipeä, huomionhakuinen ja yksinoloa karttava Alex. Hän ei ainakaan vielä ole reagoinut Joelin poissaoloon. Todella harvoin muutenkin liikutaan missään vain yhden lapsen kanssa. Näinä kahtena päivänä meillä on ollut kerhoaikana aina jotain tekemistä Alexin kanssa, ollaan hoideltu asioita, käyty ostoksilla ja kahvilabrunssilla. Alexille on varmaan mukavaa saada jakamatonta huomiota minulta, pikku mammanpoika kun on. Yritetään keksiä paljon hauskaa ja erilaista tekemistä kerhopäiville, sillä voisin kuvitella että pelkkä kotonaoleminen saa Alexin paremmin huomaamaan Joelin poissaolon.

IMG_20140108_105930

Yllättävän helposti Joelin kerhonaloitus kävi, luultavasti siksi että kerhopäiviä on viikossa vain kaksi. Todennäköisesti kerhoonmenemisen helppous johtuu osittain myös siitä, että Joel on pienestä asti tottunut olemaan erossa vanhemmistaan, kun on yökyläillyt sukulaisten luona. Joel on myös luonteeltaan sosiaalinen ja sopeutuvainen eikä hän ole koskaan reagoinut voimakkaasti uusiin ihmisiin tai paikkoihin. Ihanaa mutta haikeaa että esikoiseni on jo iso kerhopoika, kohta kolmevuotias!

Onko teillä vinkata liikkeitä tai nettikauppoja mistä löytäisi kivoja kerhoreppuja?

Facebook: Vauva, älä itke tänä yönä 
Instagram: jenskujne

2 kommenttia:

 1. Me ollaan Tomaksen kanssa aiottu alkaa käymään mll:n perhekahvilassa ja srk:n kerhossa. Ennen ei ollakkaan tuollaisissa käyty, mutta nyt kun muutettiin uudelle paikkakunnalle niin ajattelin että on jo korkea aika lähteä käymään jossain tuollaisissa niin saa Tomaskin enemmän kavereita. :)

  Kerhoreppuja olis ainakin tuolla:
  http://www.tohvelisankari.fi/kerhoreput

  Itse tilasin meidän skiphop pöllörepun ellajaebba.com:sta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva että järjestetään paljon toimintaa lapsiperheille. Mä en ole koskaan vienyt poikia mihinkään perhekahvilaan, koska oon vaan niin huono menemään uusiin paikkoihin :D varsinki jos kaikki muut siellä tuntevat toisensa. Toi seurakunnan kerho on kiva Joelille, koska hän saa siellä ikäistään seuraa, eikä mun tarvii olla siellä ite :'D

   Kiitti vinkistä, mä olin taas unohtanut koko jutun tässä viikonlopun aikana... :D

   Poista

Kiitos kommentista!