21. tammikuuta 2014

Miljoona asiaa

Oho, jopas on postaaminen huomaamattani venähtänyt pitkälle tauolle. Taitaa taas olla meneillään sellainen hiljainen kausi, kun aiheita ei löydy ja arki on liian tasapaksua. Pistäkäähän tulemaan postausideoita kommenttiboksiin! Me ollaan täysin piilouduttu talvea ja ruvettu todellisiksi kotihiiriksi. Viikonlopun synttäreitä lukuunottamatta en edes muista koska olisin nähnyt kavereita tai koska olisimme tehneet poikien kanssa jotain erityisempää. Tuntuu kuin elettäisiin jotain välivaihetta jossa odotellaan elämänmotivaation palaavan jostain lomalta takaisin mieliimme.

_DSC2323muok

Tammikuun piti olla mulle ahkera ja tekemisentäyteinen kuukausi, mutta en ole saanut mitään aikaiseksi, vaikka kuukausi lähestyy loppuaan. To do-listalle on tullut vain enemmän tehtävää, ja ne vanhat eivät edisty ollenkaan. Korjattu pyykkikone ei sittenkään toimi, joten nyt odotellaan huoltomiestä ja kiikutetaan edelleen pyykit vanhemmilleni. Olohuoneen pieni uudelleensisustamisprojekti ei etene, onneksi ruokailuryhmän maalauksesta on enää pöytä jäljellä. Joelin kerhoreppu on edelleen ostamatta ja mä en vieläkään ole varannut kampaaja-aikaa. Lisäksi on miljoona muutakin asiaa tehtävänä. Saamattomuuden huomaa myös siitä, että edelleen molempien kameroiden akut ovat tyhjiä ja salamavalosta on patterit vaihtamatta. Voitte arvata montako kuvaa on otettu viime viikolla... Instagramiin kuitenkin ilmestyy kuvia lähes päivittäin, sieltä minut löytää nimimerkillä jenskujne.

_DSC2327muok

Pitkä väsymyskausi on vaivannut mua tässä syksyn ja talven mittaan, tuntuu että olen ollut rättiväsynyt kuukausitolkulla. Olen nukahdellut sohvalle iltapäivisin ja sitten taas pyörinyt unettomana sängyssä öisin, herännyt väsyneenä ja kiukutellut aamusta iltaan. Nyt kuitenkin tuntuu, että väsymys olisi hävinnyt kuin taikaiskusta. Olen pari päivää herännyt super pirteänä hyvällä tuulella lyhyistä unista huolimatta, tuntuu että kärsivällisyyttä poikien uhmakikkailujen kanssa ja ollut muutenkin täynnä energiaa. Ihmeellinen muutos näin yhtäkkiä, mutta en todellakaan valita! Tuntuu ihanalta kun kroppa ja mieli on täynnä energiaa heti aamusta! Nyt on siis hyvä aika ottaa loppurutistus ja hyökätä To do-listan kimppuun!

_DSC2345muok

Joelin nukkumisen sarallakin ollaan otettu askel parempaan suuntaan. Me ollaan taisteltu miljoonalla eri taktiikalla kuluneiden viiden kuukauden ajan, mutta mikään ei ole auttanut. Nyt käytössä on parin viikon ajan ollut ns. "luovuttaja-taktiikka" eli jompi kumpi meistä vanhemmista istuu pimeässä huoneessa kunnes pojat nukahtaa. Yleensä Joelin nukahtamisessa menee tunti, joskus pidempään, mutta tärkeintä ja helpottavinta on se, ettei Joel nouse kertaakaan sängystä. Nyt ollaan muutaman päivän ajan tehty jo suuri läpimurto, sillä riittää että istuu vähän aukiolevan oven takana huoneen ulkopuolella vahtimassa. Tuntuu aivan huippumahtavalta! Mua niin ärsytti kun neuvolassa painettiin koko asiaa villasella ja terveydenhoitaja vaan sanoi että kyllä se ohi menee. Ei siis saatu sieltä mitään apua, vaikka tilanne on täysin toivoton.

_DSC2331muok

Jopas tulikin paljon valittamista. Taitaa kuitenkin olla niin, että se on pitkälti asenteesta kiinni miten asiat elämässä ottaa. Minä aion tästä lähtien parhaani mukaan yrittää nähdä asioista ne valoisat puolet, silloin elämän huonoimmatkin asiat näyttävät ehkä astetta vähemmän huonoilta. Palaillaan ensi postauksessa toivottavasti positiivisemmissa tunnelmissa!

6 kommenttia:

 1. Täällä myös ollaan ihan talvimasennuksen vallassa. Päivät kuluu suurimmaksi osaksi sisällä ja mitään ei jaksaisi tehdä. Toivotaan että se kevät tulisi nopeasti niin saadaan lisää elämäniloa :)
  Tee postaus päivästä Joelin silmin ja sanoin, niin että jos hän osaisi kirjoittaa päivästään niin miten hän sen tekisi. Toki jos uskallat antaa Joelille jonkin kameran käteen niin hän voisi ihan itse napata myös muutaman kuvan päivästään omaan tyyliin, vaikka eihän niistä kuvista välttämättä mitään tule mutta sehän siinä juuri olisi se juttu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja fiiliksiä, toivotaan tosiaan että kevät tulisi pian! :) Kiitos ideasta, tuo kuulostaa kivalta!

   Poista
 2. Joku asunto postaus ois kiva, ellet ole semmosta jo tehnyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tehnyt sellaisen joskus silloin kun muutettiin tänne, mutta onhan täällä paljon muuttunut sen jälkeen. :) Meillä on kaikki ihan kesken täällä tuunausprojektien keskellä. Kiitos, tämä on oikein hyvä idea mutta siirtyy varmaan siihen kunnes täällä on edes vähän edistytty tuunausjutuissa ;) Ellen sitten tee sellaista, mihin kirjaan myös muutoksen alla olevat projektit.

   Poista
 3. Hei hienoa kuulla, että edistytte Joelin kanssa! Olette kaikki ihania <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!