13. joulukuuta 2013

Remonttipuuhissa

Kerroin aiemmin, että meille suunniteltiin lattiaremonttia, koska vanha muovimattomme oli huonokuntoinen ja irronnut useasta kohdasta. Isännöitsijän kanssa saatiin käydä pientä vääntöä, kun ensin sovittiin että koko asunnon lattiat vaihdetaan, mutta myöhemmin meille sanottiin että uusi muovimatto tulee vain keittiöön ja siihen rajalle lattialista. Siis lista keskelle lattiaa? Ihan älytön idea niin lapsiperheessä kuin muutenkin, siihen vaan kompastelee ja varpaat kolisee. Ja kaiken lisäksi se ratkaisu olisi näyttänyt todella tyhmältä sillä uusi matto on parkettijäljitelmän näköinen. Onneksi isännöitsijä lopuksi suostui vaihtattamaan koko asunnon lattiat.

lattia_013muok

Mehän toivottiin alunperin laminaattia, mutta sen olisi saanut asentaa vain omalla kustannuksella, eikä haluttu pistää niin paljon rahaa vuokra-asuntoon, joten tyydyttiin isännöitsijän ehdottamaan parkettijäljitelmä-muovimattoon. Kun matonasentajat tulivat paikalle heillä oli mukanaan ihan järkyttävän kamala harmaa marmoroidun betonioksennuksen näköinen mattorulla mukanaan, ja taas piti soitella isännöitsijälle. Säikähdin aika pahan kerran, koska isännöitsijän kanssa oltiin juurikin puhuttu parkettijäljitelmästä, ja sitten paikalle ilmestyy matto joka oli vanhaa mattoakin kamalampi. 

lattia_001muok

lattia_006muok

Työntekoa ilmeisesti helpotettiin vähän, sillä listoja ei irroitettu ollenkaan, vaan lattialistan eteen laitettiin vielä mattolistat. Ilmeisesti olisi ollut liian vaivalloista repiä vanhat lattialistat pois, asentaa matto kunnolla ja laittaa uudet listat tilalle. Kaksi listaa vierekkäin näyttää omasta mielestäni vähän tyhmältä, mutta asiaan en voinut vaikuttaa joten kelvatkoon. Pikkuvikoja...

lattia_011muok

Työt aloitettiin keskiviikkona, joka oli meille pikkuinen yllätys sillä alunperin asentajien piti tulla keskiviikkona vain suunnittelu- ja tarkastuskäynnille, mutta he alkoivatkin heti töihin. Nyt vanhaa mattoa on jäljellä enää meidän makuuhuoneessamme, ja se vaihdetaan maanantaina. Yksi työmiehistä sanoi, että tyhjässä asunnossa maton asennus olisi hoidettu päivässä, mutta kun meillä pitää siirtää kalusteet ja kaikki tavarat niin asentamisessa kestää pidempään. Kuitenkaan neljän päivän homma ei minusta tunnu pahalta, olin odottanut tyyliin monen viikon prosessia. Olen todella tyytyväinen uuteen lattiaan, se muuttaa mielestäni koko asunnon yleisilmeen ja tuo kotiin ihanasti lämpöä värimaailmaltaan.

lattia

Mitä pidätte uudesta matosta? Eikö olekin miljoona kertaa edellistä kivempi?

Tänään aamupäivästä lähdettiin poikien kanssa evakkoon aamupäivällä, jotta asentajat saisivat rauhassa tehdä töitä. Käytiin postissa viemässä yksi joululahjapaketti, ja tehtiin samalla pieni shoppailukierros. Poikien vaatekaappi-inventaariossa totesin, että molemmilla pojilla on tarve housuille. Joelilta puuttui 'siistimpiä' housuja kuten farkkuja yms, ja Alexille taas piti hankkia olohousuja ja verkkareita. Olen ajatellut olevani avarakatseinen ja suvaitsevainen äiti, mutta tällä kertaa kuitenkin olin törkeä kieltäydyin ostamasta Joelin haluamat pinkki-vaaleanpunaiset seeprakuvioiset housut, vaan otin tilalle nuo viininpunaiset joista Joel ei kuulemma tykännyt.

lattia_015muok
H&M / KappAhl / KappAhl / KappAhl Newbie

lattia_017muok
KappAhl / KappAhl / KappAhl/ H&M

Annatteko te lasten valita vapaasti minkälaisia vaatteita ostetaat/puetaan? Kieltäydyttekö ostamasta tai pukemasta lapselle tiettyjä vaatteita esim. pojalle pinkkiä?

Nyt pojat nukkuvat päiväunta parvekkeella, ja meidän pitäisi Samin kanssa alkaa siirtelemään kalusteita takaisin paikoilleen. Illemmalla pojat menevät Samin äidille yökylään ja me juhlistetaan Samin viimeistä lomapäivää ja hieman etuajassa meidän 2-vuotishääpäivää (joka on tulevana keskiviikkona). Suunnitelmia ei vielä ole, mutta varmaan otetaan ihan rauhallisesti, käydään syömässä ja ehkä joululahjaostoksilla tai leffassa.
Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

12 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä nopeasti vaihdettu lattia :o meillä oli sama homma elokuussa ja siihen meni kaksi viikkoa! Neliöitä meillä on 66,5. Kiva oli asua konttaavan vauvan kanssa täällä sen aikaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho, mä olin just ajatellut että siinä kestäisi pari viikkoa. Täällä on kuitenkin tehty vaan 3-4 tuntia päivässä, ja meillä on vielä enemmän neliöitäkin! :o Voin kuvitella kuinka ärsyttävää on ollut :(

   Poista
 2. Hienot noi uudet matot, ja tosiaankin paremmat näköiset, kuin vanha matto :) Mä ooon ainakin mun pojalle pukenut ihan mitä tahansa värejä vaan, myös pinkkiä ja hello kitty-paitoja sun muuta :D Mun mielestä se ei pienellä lapsella oo niin tarkkaa, mutta en mä häntä päiväkotiin/eskariin/kouluun pukisi niin :P Poika ei ainakaan vielä ossaa ees ehdottaa minkälaisia vaatteita haluais, mutta en usko, että ostaisin ihan minkälaisia tahansa vaatteita hänelle, mitä vaan hän sattuu haluamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! :) Ne oli ihan kamalat ne vanhat, just sellaiset perus rumat ällöt vuokrakämppämatot. Toi on muuten totta nyt kun sanot, että kyllä mäkin voisin pukea sellaisia ei-mun-silmää-miellyttäviä vaatteita pojille kotona, mutta en ehkä kotoa poistuessa. Mä yritin ehdottaa Joelille mintunvihreitä seeprahousuja, mut pinkit oli kuulemma ainoot kivat :'D Saa nähdä mitä sitten, kun Joel alkaa vastustamaan mun valitsemien vaatteiden pukemista :)

   Poista
 3. On kyllä hieno tuo uusi lattia! Ei edes kuvasta tietäisi muovimatoksi. :) Jännä että eivät noita listoja oo irroitelleet, eihän se nyt kumma homma olisi ollut?! Meillä eletään lähes koko ajan rempan keskellä, vanhassa talossa alituiseen jotain remontoitavaa, että saa mieluisekseen ja käytännölliseksi laitettua. :)
  Mukavaa viikonloppua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tää on niiiin kivan näköinen! :) Joo Sami itse asiassa tarkensi, että remppamiehet olisivat irroittaneet listat ja tehneet "kunnolla", mutta joku ylempi taho oli kieltänyt (oletettavasti vuokranantaja siis). Kai sekin on ollut vaan rahasta kiinni.. Se on varmaan tavallaan ärsyttävää asua keskellä remppaa koko ajan, mutta toisaalta varmaan mieluisaa kun saa omaa kotia pikkuhiljaa miellyttävämmän näköiseksi :) Samoin teille!

   Poista
 4. Meillä on tismalleen samanlainen matto ja vaikka laminaatti olisikin kiva, tuo on helpompi pitää puhtaana ja roiskeet ynnä muut ei näy ihan niin selvästi :) Puhumattakaan siitä, paljonko meillä olisi jo kolhuja parketissa/laminaatissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sehän kuulostaa hyvältä :) Onhan se totta että matto on helppohoitoisempi :)

   Poista
 5. Huomasin tossa yhessä kuvassa noi kissat, voisit laittaa niistä useemminkin kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, täytyypä laittaa :) Yleensä ne vaan pakoilee kameraa :D

   Poista
 6. Jotenkin satuin googlen kautta tänne sun blogiin, ja pakko sanoa että onneksi löysinkin. Meni kyllä heti lemppareihin. Erittäin mukava lukea! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!