13. marraskuuta 2013

Arkea ja juhlamekkoja

Mitä meidän arkeen kuuluu? No ei mitään kummempaa, pelkkää perusarkea. Päivät sujuvat leikkien, siivoten, touhuten ja ulkoillen. Vietetään suurin osa ajasta poikien kanssa kolmisteen, koska Sami tekee pitkiä työpäiviä. Samin piti jäädä "kesälomalle" jo kuukausi sitten, mutta työmaalla riittää hommia. Monesti työpäivät venyvät jopa 15 tuntiin, mutta onneksi sentään suurin osa päivistä ovat 8-11 tunnin mittaisia. No, ei voi muuta kuin olla iloinen että töitä riittää, ja toivoa että se loma pian alkaisi. Ajankuluksi ollaan yritetty keksiä paljon kivaa tekemistä poikien kanssa, kun ulkonakin sataa lähes jatkuvasti eikä siellä viihdy pitkään. Onneksi legoilla leikkimiseen ei kyllästy koskaan! Tänään vietettiin aamupäivä ulkona, kun sää oli kerrankin ihanan aurinkoinen!

aamu-ulkoilu_041muok

aamu-ulkoilu_036muok

aamu-ulkoilu_008muok

aamu-ulkoilu_010muok

Pojat ovat pääosin kilttejä, vaikka riidoilta, uhmakohtauksilta tai raivohuudoilta ei voi välttyä. Kuitenkin päivät ovat täynnä haleja ja pusuja, niin mammalle ja iskälle kuin veljestenkin kesken. Pojat viihtyvät tosi hyvin yhdessä leikkien, ja monesti meitä vanhempia ei edes huolita mukaan. Joel on alkanut puhumaan ruotsia paljon enemmän, ja osaa entistä paremmin erottaa kahden kielen välillä. Alexilla kielenkehitys on päässyt vauhtiin ja hän on viimeaikoina oppinut monta uutta sanaa, esim. mommo, pappa, ooj = joel, huhhuhhu = koiran ääni, taattoji = traktori, moi, kiitti, ym. Nukkuminen on Joelin kannalta alkanut sujumaan paremmin, matkasängyssä siis edelleen. Ehkä sitten Samin lomalla voisi yrittää siirtää takaisin omaan sänkyyn, kun yöherätyksiä, nukutuksia ja aamupelleilyjä olisi jakamassa toinenkin aikuinen.

Reilun viikon päästä on luvassa kauan odotettu Kemin reissu, kun lähdetään tyttöporukalla viettämään viikonloppua ja juhlimaan ihanan Neean synttäreitä! Välimatka on turhan pitkä ja nähdään ihan liian harvoin, onneksi pystyy kuitenkin pitämään yhteyttä muulla tavoin. Tilasin synttäreitä varten uuden mekon, mutta olen vielä päättämättä pidänkö mieluummin jotain vanhaa mekkoa. Ostamani mekko on kokoa isompi kuin yleensä ostamani vaatteet enkä oikein tiedä näkyykö se käytössä, kuvissa se ei ainakaan näytä yhtä löysältä kuin miltä se tuntuu päällä. Palautukseen tämä ei kuitenkaan lähde, kun maksoi alennuksessa huimat 10 euroa. Mekossa on ihana pinkki aluskangasi ja kivana yksityiskohtana reikä selässä. 

kollaasi_2

Mietin, että onko mekko liian arkinen tai tylsä juhliin/baariin? Ajattelin että vyö saattaisi piristää, joten testasin kahta erilaista vyötä. Poikien päiväuniaikaan räpsin muutamia kuvia vaihtoehdoista, jotta voisin kysellä teiltäkin mielipidettä. On muuten melko tyylikäs kokonaisuus, hiukset sotkunutturalla ja naama meikittömänä on hyvä sovitella juhlamekkoja. Mitä mieltä olette? Uusi mekko ilman vyötä/ohuella vyöllä/paksummalla vyöllä, vai vanha mekko? Kenties jotain ihan muuta? Tuohon lisäksi tulee tietenkin myös korut ja meikit, ja luultavasti pitäisin hiuksia auki.

kollaasi_3

Tänään on edessä jännittävä päivä, kun kaasontehtävissä pääsen mukaan ensimmäiseen hääpukusovitukseen. Meillä on varattuna ajat kahteen liikkeeseen ja tarkoituksena olisi näin alkuun löytää morsianta miellyttävä pukumalli, ja saada vähän ideaa millaiseen pukuun morsiamen vartalo sopii. Häihin on aikaa vielä vajaat kaksi vuotta, joten kiirettä ei ole puvun löytämisen suhteen.

Ja vielä viimeinen juttu tähän sillisalaattipostaukseen, nimittäin Lamaze-arvonta päättyi maanantaina, ja voitta on nyt arvottu! Onneksi olkoon Lindiz, kurkkaahan sähköpostiisi! Kiitos kaikille osallistuneille!

arvonnan_voitttaja

PS. Mitäs pidätte tällaisista sillisalaattipostauksista? Olisiko ihan tyhmää tehdä useamminkin näitä peruskuulumis-sekalaisia postauksia?

17 kommenttia:

 1. mukava postaus, tällaisia voisi olla useamminkin. :) Tuo mekko on todella kaunis ilman vyötä, siinä kun on itsessäänkin jo jotain "jujua" ja laitat koruja asusteeksi. :) Tai jos välttämättä haluat laittaa vyön, niin ohut parempi kuin leveä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sitä mieltä, että ihan ohut vyö on paikallaan, mutta ei paksua. :) Kivan näköinen mekko!

   Poista
  2. Kiva kun pidit postauksesta, tietää että on sitten mieluisia jos jatkossakin tekee :) Kiitos molemmille mielipiteestä! Mä ite tykkäsin enemmän tuosta leveästä, mutta toisaalta taas en. Vaikea sanoa :/

   Poista
 2. Ja tycker att klänningen var fin, utan bälte passar bra! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack femma<3 ja börjar också tänka att de e bäst utan bälte :D

   Poista
 3. Ihana Alex, kun tekee samalla lailla kun isoveli :DDD Vähänkö Alex on muuten yhtäkkiä kasvanut! Näyttää niin isolta poitsulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, itse asiassa noi kuvat on otettu toisinpäin, eli Alex näytti eka kieltä ja sit Joel tuli siihen viereen että hänkin osaa :P Joo siitä tulee päivä päivältä enemmän "lapsi" ja vähemmän vauva :D

   Poista
 4. Uusi melko ohuella vyöllä.
  -Jii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! :) Mä en yhtään osaa itse päättää mikä näyttää parhaimmalta...

   Poista
 5. Vyön kanssa hyvä:) mut oisko mitään et se vyö olis punanen/jonkuun muun väriben ko musta? Näyttäis hyvältä niin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuokin voisi olla hyvä idea, että laittaa erivärisen vyön. :) Kiitos mielipiteestä!

   Poista
 6. Niin ja! Toi nuttura on parempi ku hiukset auki! Koroataa hyvin mekkoa, jos sul olis polkka, niin sitten näyttäis hyvältä auki:)! Kiva mekko kyllä, sopii juhlaan kun juhlaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, täytyy siis vielä miettiä laittaisinko kuitenkin hiukset kiinni. :) tykkään myös tuosta mekosta!

   Poista
 7. jeeee mahtisjuttu :-D ja uusi mekko vyöllä!! toi eka kuva <3

  VastaaPoista
 8. Mäkin tykkää tuosta ensimmäisestä kuvasta tosi paljon. Leveä vyö on parempi kuin ohut, mutta saisi tosiaan olla muun värinen. Niin ja hiuksia edes hieman kiinni ellei kokonaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! :) Tännehän on tullut jo tosi monta hyvää ehdotusta :)

   Poista

Kiitos kommentista!