3. syyskuuta 2013

Lapsi yli laidan

_DSC0055muok

Sunnuntain-aamuna heräsin hassuun kolisteluun. Kissat ne vaan riehuu. Kuunneltuani hetken tajusin metelin tulevan lastenhuoneesta. Mikä näky olikaan, kun Joelin sänky oli tyhjä, ja Alexin sängystä sen sijaan pilkotti kaksi iloista naamaa keskeltä valtavaa lelu- ja kirjapinoa. Joel on oppinut kiipeämään pinnasängystään pois, ja kaiken lisäksi myös Alexin sänkyyn. Kun Joel tämän taidon oivalsi, oli pakko ottaa ja siirtää hänet lastensänkyyn saman tien, vaikka olin miettinyt pitäväni hänet pinnasängyssä kunnes tila loppuu kesken tai ainakin 3 vuotiaaksi asti. Joelin pinnasänkyä paljon isompikokoinen Muuramen Jolla-lastensänky vie niin paljon tilaa lastenhuoneesta Ikean Expedit-hyllykön ja Alexin pinnasängyn lisäksi, että jotain oli keksittävä.

_DSC0061muok

Lastenhuoneessa kaikki on tällä hetkellä ihan kesken, sillä sänkyjenvaihto-operaatio tuli ihan puskista. Ei olla vielä päätetty sisustuksesta lopullisesti, huone näyttää nyt todella tyhjältä ja kolkolta. Huoneessa roikkuu vain yksi verho, mutta en ole viitsinyt ripustaa toista verhoa takaisin koska suunnitelmissa on uusien verhojen hankinta. Joelin sängyssä yksi turvalaidan pala on vielä pois paikoiltaan, sängynaluslaatikko ei ole paikoillaan ja hyllykön rikkinäinen laatikko pitäisi korjata. Alexille pitäisi ostaa tyyny ja kunnollinen päiväpeitto. Jotain puuttuu huoneesta, mutta en oikein saa mieleeni mitä se jotain olisi.

_DSC0059muok

Meidän 71,5 neliöiseen pikkukolmioon mahtuu ihan hyvin nelisteen, mutta tuo perhanan pöytäkone. Olen samaa mieltä teidän kanssanne, jotka olette kotipostauksissa ihmetelleet tietokoneen sijaintia lastenhuoneessa, mutta kun sille ei kertakaikkiaan ole tilaa muualla. Tietokonenurkkaus sai siis uuden paikan, makuuhuoneen viimeisimmästä pienestä nurkasta. Onhan tuo vähän hölmö sijainti ja vie tilaa muutenkin pienestä makuuhuoneestamme, mutta onpahan tietokone ainakin poissa lastenhuoneesta.

_DSC0056muok

Jos olisimme ehtineet totutella ajatukseen pinnasängystä pois siirtymisestä, saattaisi illat ja aamut tuntua helpommilta. Iltaisin saa sammuttaa valot, palauttaa Alexin pehmolelut ja peitto, siivota lelut ja kirjat takaisin hyllyyn, nostaa Joel pois Alexin sängystä ja viedä omaan sänkyyn lukuisia kertoja. Koputan kuitenkin puuta, sillä nukuttaminen kestää vain 1-1,5h. Aamu alkoi tänään jo 4:25, joka on suunnilleen 5 tuntia normaalia aiemmin. Vajaan 2 tunnin jälkeen Joel kuitenkin nukahti vielä tunniksi ennen kuin 7:30 noustiin ylös. Aamuihin on totuttava, mutta periaatteessa aikaisempi herätys on hyvä lähestyvän tammikuun ja Joelin kerhon aloituksen kannalta. Tällä hetkellä tuntuu epätoivoiselta, ja näen päässäni kauhukuvia kuinka tätä sänkypelleilyä kestää kuukausitolkulla, mutta toivottavasti ei sentään. Kärsivällisyyttä tarvitaan, mutta ohimenevä vaihehan tämäkin vain on, onneksi! 
Miten teillä on onnistunut lapsen siirtäminen pois pinnasängystä? Minkä ikäinen lapsi oli silloin?

38 kommenttia:

 1. Leon kanssa onnistu tosi hyvin :) Sillon kun kiukuttaa niin tulee sängystä enintää sen 10 kertaa pois, muulloin ehkä sen 1-3 kertaa jos sitäkään.

  Tästä taitaa nyt olla melkein 2 kuukautta aikaa, ja poika oli sen 2v1kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti Leo on oppinut :) Mä en toivo mitään muuta ku että tää menee nopeasti ohi. Ongelmallisinta on että noi nukkuu samassa huoneessa ja Joel häiritsee pelleilyllään Alexin unta.

   Ai säkin oot yks näistä "myöhään" siirtäneistä, moni on ollu ihan huuli pyöreänä miten 2v4kk ikäinen voi nukkua vielä pinnasängyssä. Ja osa siirtää pois pinniksestä jo alle vuoden ikäisiä, en vaan tajua. :D

   Poista
 2. Meidän Isla oli 1v 1kk, kun siirtyi isojen tyttöjen sänkyyn. Mietin pitkään jatkettavan sängyn hommaamista, mutta lopulta päädyin laittamaan meidän Ikean Brimnes-sarjan sänkyyn turvalaitoja kaksin kappalein ja ihmettelen suuresti, ettei Isla ole vielä kuukauden aikana hoksannut, miten sieltä päästään pois (koputan puuta!). Vaikka tuo likka kiipeääkin nykyään joka paikkaan, ei sängystä poistumista olla vielä hoksattu, vaikka se ei kovin vaikeaa olisikaan :D Kyllä mä uskon, että teilläkin illat rauhoittuu, kunhan Joel tottuu nukkumaan isojen poikien sängyssä :) Joillakin se voi viedä hetken, toisilla pidemmän aikaa, mutta kärsivällisyyttä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin on siirrytty aikaisin lastensänkyyn! :) Toivottavasti Isla ei tajuakaan sängystä pois kiipeämisen iloa, niin pääsette hieman helpommalla. Eiköhän tämä vaihe meilläkin mene ohi, kunhan sängyn uutuudenviehätys laskee :)

   Poista
 3. Esikoinen oli 1v 8kk kun siirrettiin omaan sänkyyn. Päikkärit nukuttiin jo aikasemmin, öisin ei alussa suostuttu nukkumaan laisinkaan. Mutta viikko, oliskohan mennyt kun nukkui hyvin omassa sängyssä omassa huoneessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teillä meni noin viikossa ohitse, toivottavasti meilläkin! :) Kyllä kärsivällisyyttä koetellaan hieman, kun saa taistella illat ja aamut, mutta toivottavasti pian rauhottuisi :)

   Poista
 4. Elias oli mun muistaakseni jotain 1v 3kk ikäinen siirtyessään kokonaan lastensänkyyn ja nyt 2v 1kk jää sinne iltasadun ja pusujen jälkeen kiltisti nukkumaan. Nukahtaa yleensä vartin sisällä eikä tosiaan nouse sängystä enää sen jälkeen, kun on sinne kerran peitelty. :) Ihan näin ei tosin ole mennyt aina, vaan aluksi Eliasta sai viedä parin minuutin välein sänkyyn, kun tämä hipsi sieltä joka välissä pois. Jossain vaiheessa kuitenkin kaikki vaan loksahti paikoilleen ja sängystä hipsimiset jäi kokonaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hienoa, että Elias nykyään osaa nukahtaa kiltisti. :) Mä oon vaan tainnut tottua liian paljoon, kun pojat on olleet niin "helppoja" kaikissa kehitysvaiheissaan, ja ny tuntuu todella vaikealta kun kaikki ei menekään niin helposti :D

   Poista
 5. Meijän poju oli tos yks päivä jo kiipeemässä pinniksestään pois,ikää löytyy 1v1kk.. Joten meilläkin taitaa olla aika vaihtaa sänkyä, en haluu että joku kerta se on sieltä pää edellä tullu alas.. En vaan oo viel päättäny millanen sänky hommataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Jopas teillä on aikaisin lähdetty kiipeilemään! En yleensä ymmärrä noin aikaisessa vaiheessa lapsen pois siirtämistä pinnasängystä, mutta toki kun lapsi on oppinut kiipeilemään niin se on fiksumpaa ettei tapahdu vahinkoja. :) Varmaan kannattaa hankkia jatkettava sänky, se vie vähemmän tilaa kuin täyspitkä, ja se on kätevä kun sitä saa tarpeen mukaan pidennettyä :)

   Poista
  2. Toi on ihan uskomaton ton kiipemisensä kanssa! :D Se kiipee koko ajan ja jokapaikkaan.. En mäkään todellakaan siirtäis muuten tota pinniksestä pois ainakaan ennen ens kesää, en ees haluu tietää mitä siitä tulee, mut turvallisuus ennen kaikkea muuta! :)

   Poista
  3. Haha :D Tottahan se on, turvallisus on tärkein! Onnea vaan teille sinnepäin, toivottavasti kaikki sujuu hyvin siirtymisen kanssa :)

   Poista
 6. Siirryttiin jatkettavaan sänkyyn kun lapsi oli kaksi vuotias noin.ja olihan se aika operaatio kun tajusi että pääsee sängystä itse pois.vein varmaan 50 kertaa illan aikana lapsen takaisin sänkyyn..huh mikä ruljanssi mutta sevon onneksi takanapäin ja nykyään nukkuu ja jää kiltisti omaan sänkyynsä.
  Tsemppiä vaan! Kyllä se siitä helpottaa.ja jos on kaksi lasta samassa huoneessa niin voipi olla vaikeampaa kun kivempihan se on toisen kanssa
  Touhuta kun alkaa nukkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huojentavaa kuulla, että muillakaan ei ole ollut ihan helppoa tämän kanssa :) Saa vähän enemmän puhtia kärsivällisesti palauttaa sänkyyn miljoona kertaa kun tietää että kyllä se jossain vaiheessa menee ohi ja Joel oppii pysymään sängyssä. :) Varmaan osa levottomuudesta johtuu myös juuri siitä, että Alex on samassa huoneessa.

   Poista
 7. Niin ja kantsii hankkia kannettava :)
  ei ole niin paljon johtoja ja ei vie tilaa kun ei tarvitse tietsikkapöytää.. :)
  nykyään on tehokkaita kannettavia markkinoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä kannettava, mutta Sami ei sellaseen suostu. En tiiä mikä siinä tarkalleen mättää, mutta jotain se puhui servereistä ja tehoista tmv, jotka vaikuttaa pelaamiseen. :D

   Poista
  2. Meillä on sama ongelma, kun mies pelaa niin läppäri ei siihen riitä :) Niin se vaan kuulemma on :D

   Poista
  3. Mua vähän hämää toi ekan anon kommentti. Ei se varmaan mitään pahaa sillä tarkoittanut, mutta pisti silmään toi kommentin ajattelemattomuus. Ehkä nuoressa lapsiperheessä nyt ei kuitenkaan rahaa oo niin paljon ylimääräistä että voi hankkia yks kaks läppärin vaan koska pöytäkonetta on vaikee sisustaa. Voi jos oiski niin helppoa vaan hankkia aina kaiken minkä haluu! Prioriteettinä nyt vaan ei varmaan oo sisustamis-elektroniikka :)

   Poista
  4. No, kunnes saadaan suurempi asunto niin Sami saa tyytyä pelaamaan tuolla nurkassa :D Bunny oot ihan oikeassa, että pelkän sisustamisen takia olisi typerää ostaa läppäri, jos sellaista ei muuten halua.

   Poista
 8. Meillä poikaa yritettiin isoon sänkyyn oisko ollu 1,5v vähän aikaa nukku siinä ja yöllä karkaili viereen. Sitten saapui pikkuveli kuvioihin niin hankittiin isommalle matkasänky ettei pääse karkaillee. Nyt on nukkunu n.puol vuotta isojen poikien sängyssä, kiltisti jää iltasadun jälkeen nukahtamaan yksikseen. Jännä nähä miten käy kun siirtyvät joskus samaan huoneeseen:)pojat nyt 2v4kk ja 9kk.
  Tsemppiä sulle kovasti ja hermoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, niitä tarvitaan! :) Mä ajattelin tuota matkasängyn käyttöä, mutta jossain vaiheessahan siirto lastensänkyyn olisi kuitenkin edessä, joten päädyttiin nyt hoitamaan se heti pois alta. Toivottavasti Joel pian alkaa rauhoittumaan iltaisin nukkumaan.

   Poista
 9. Meillä on kanssa tämä aihe ajankohtainen, poika 1v10kk, ja mulla ei olisi mitään halua siirtää pois pinniksestä, mutta nyt välillä yllätän sen seisomassa sängyssään toinen jalka laidan päällä! En vaan tahtoisi alkaa just tohon rumbaan josta kirjoitit. En tiedä pitäiskö vaan toivoa, ettei keksi punnertaa laidan yli ja yritän siirtää sängynvaihtoa eteenpäin vai käynkö "taistoon"...huoh. Nyt on yleensä niin helppoa kun jää yksin nukahtamaan ja nukkuu koko yön omassa sängyssään omassa huoneessaan.
  Meillä on muuten uutena tullut nyt peiton ja tyynyn viskelyä laidan yli. Jos ei tahdo käydä nukkumaan (erityisesti päiväunilla tätä esiintyy) niin on äkännyt hyvän keinon saada äiti paikalle.
  Kerrohan sitten väliaikakuulumisia, että miten tuo isojen poikien sänkyyn totutteleminen sujuu :)

  -toinen Joelin äiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voithan sä pitkittää siirtämistä kunnes Joel oppii kiipeämään laidan yli, mutta tuskin siinä kauaa menee että sängynvaihto on edessä. Meillä oli myös noin helppoa että pojat vaan nukahtivat itsekseen ja nukkuivat koko yön. :) Meidän Joel (ja nyt myös Alex) heittelee myös pehmolelut ja peitot sängystä, mutta mä oon tehnyt niin että oon vaan sanonut että jos heittää niin on ilman. Illalla sitten oon käynyt nostamassa tavarat takaisin sänkyyn jos ne on lattialla. Yleensä tavarat pysyy sängyssä kun pojat huomaa ettei kukaan tule niitä nostamaan :)

   Yöt ovat menneet koko ajan paremmin. Joel heräsi eilen 6:10 ja tänään vasta hieman ennen kahdeksaa. Iltataistelutkin kestä lyhyemmän ajan kuin ensimmäisinä öinä. Kyllä se tästä lähtee sujumaan :) Varmaan teilläkin menee hyvin kun sängynvaihto on edessä :)

   Poista
 10. Meillä mennyt niin että poika oli noin 2,5-vuotias kun siirrettiin pois pinnasängystä, ja ei ole kyllä kertaankaan tullut pois sängystä, ja on nyt siis 3-vuotias. Päiväunilla ei välttämättä nuku mutta vaikka sänkyyn laittaisi niin ei hän kuitenkaan tule pois sieltä. toivottavasti teilläkin alkaisi sujumaan hyvin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka hienosti teillä on mennyt :) Toivotaan että Joelkin pian rauhoittuu sänkyyn iltaisin :)

   Poista
 11. Esikoinen siity isojen lasten sänkyyn vailla 2-vuotiaana eikä mitään ongelmaa koskaan ollut. Pikkuveli taas siirtyi juuri pari viikkoa sitten isojen sänkyyn kun ostttiin lapsille kerrossänky. Nukahtaa helposti omaan sänkyyn kunhan vaan joku istuu vieressä. Pinnasänkyyn ei nukahtanut itsekseen eli meillä helpotti uuden sängyn osto nukutuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että teillä on mennyt noin helposti! :) Varmasti mukavaa, että nukuttaminen lastensänkyyn käy helpommin kuin pinnasänkyyn.

   Poista
 12. Mikael oli 1v3kk, kun hetken mielijohteesta siirsin pois pinnasängystä. Ekat päiväunet oli vaikeat, sen jälkeen suhteellisen vähällä pelleilyllä selvittiin. Ajattelin nyt, kun Miro tulee siihen ikään, niin ostaisin pojille silloin kerrossängyn ja laittaisin laidat alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vaan pelleilyllä näy loppua :/ Toivottavasti teillä menee Miron kanssa myös helposti :)

   Poista
 13. Onko teillä muuten jäänyt jo päivävaipat pois? Jos on niin oletko miettinyt yövaipan pois jättöä nyt kun Joelilla olisi mahdollisuus päästä sängystä itse vessaan jos tulee hätä, vai osaako Joel miten käydä omatoimisesti potalla muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joel on yleensä ilman vaippaa päivisin, poikkeuksena päiväunet (vaippa yleensä kuiva kuitenkin) ja pidemmät menot sellaisiin paikkoihin missä wc ei ole heti saatavilla. Yövaippojen pois jättäminen on liian aikaista vielä :)

   Poista
  2. Nukkuuko Joel ikinä aamulla kun te itse heräätte? Mietin vain että jos päiväunien jälkeen vaippa on kuiva niin voisiko olla aamullakin siihen asti kunnes Joel herää? Tuli vain mieleen koska oma lapseni oppi ainakin tuassa iässä yökuivaksi kun siirtyi isoon sänkyyn ja otin vaipan pois.. tosin tietysti lapset ovat erinlaisia. :)

   Poista
  3. Yleensä Joel kyllä herää ennen meitä, eli en osaa sanoa olisiko vaippa kuiva aamuun asti. Vaipassa on kyllä melko paljon pissaa aamulla, joten voisin kuvitella että Joel pissaa öisinkin. Päiväunet ovat kuitenkin vain 1,5-2h ja yöunet 8-12h. Mutta hiljalleen mennään ja harjoitellaan :)

   Poista
 14. Vanhempi siirtyi isojen sänkyyn noin 1v 3kk ikäsenä. Nuorempi nukkuu 1v 10kk nukkuu edelleen pinnasängyssä. Lähinnä, koska ei ole sieltä pois kiivenny, enkä todellakaan tiedä miten saisin lapset nukkumaan samassa huonessa. Sänky olisi siis lastenhuonessa odottamassa, mutta ainakin vielä pienempi nukkuu pinnasängyssä vanhempien huonessa. Lapset nukkuu tästäkin huolimatta yöt melko huonosti ja ylös noustaa viimeistään 6.30. Joten ei olla kiirehditty sängyn vaihdon suhteen.
  3v on vielä yövaippa, joka aamulla pissassa. Kaikkilla ei vaan tuo kuivaksi opettelu suju yhtä helposti/ nopeast.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpi on ollut parempi ratkaisu, aikaisin siirtäminen lastensänkyyn, vai pitempään pitäminen pinnasängyssä? Kiipesikö teidän vanhempi lapsi pois pinniksestä 1v3kk:n ikäisenä, vai oliko jokin muu syy siirtää lapsi pois jo siinä vaiheessa? :) Vaipattomuus ja siihen opettaminen on tosi yksilöllistä, jotkut oppii jo todella nuorena, jotkut vasta myöhempään. En usko että ihan lähiaikoina päästään yövaipoista eroon Joelin kohdalla, mutta ei ole mitään kiirettä, kaikki aikanaan :)

   Poista
  2. Molemmat olivat/ovat olleet ihan hyviä ratkaisuja. Lapsilla on ikä eroa 1,5v eikä tullut edes mieleen ostaa toista pinnasänkyä. Kai toinen pinnäsänky olisi ostettu jos tuo ei olisi toiminut. Kolmatta lasta ei ole kuulunut, joten "vauva" saa edelleen pitää pinnasänkynsä.

   Poista
 15. Etsitkö erittäin aidon lainaa edulliseen korko 3%, alle suotuisa lainaehtoihin?

  Tarvitsetko lainaa ratkaista teidän velka tai maksaa pois laskut? Oletko evätty jatkuvasti teidän pankkien ja muiden rahoituslaitosten vain koska sinulla on alhainen luotto pisteet? Tarvitsetko lainaa tai rahoitusta jostain syystä, kuten:

  * Ajoneuvon lainat
  * Real Estate Lainat
  * Business Lainat
  * Kiinnelainoja
  * Asuntolainasopimuksen
  * Velka Lainat
  * Personal Lainat

  Huomautus: Annamme lainaa vain 3% korolla vuosittain.

  Kiinnostuneita henkilöitä yhteyttä sähköpostilla: russell.credit40@gmail.com jotta voimme avata lainan käsittely tiedosto.

  Ota yhteyttä Sähköposti:russell.credit40@gmail.com
  Verkkosivu:www.russellinvestments.com

  Toivottaen,
  Mr. John Ahmed

  VastaaPoista
 16. Olen leski, yksinhuoltaja 3 lasta. Edesmennyt ex jätti minut ja lapset velkaa, mutta pääsin ulos (m a k o k o f i n a n c e s e r v i c e s @ o u t l o o k. c o m) jälkeen siskoni in-law kertoi minulle, kuinka hän sai lainaa tästä laina yritys. Sain lainaa puoli miljoonaa lujittaa minun velat ja maksaa minun kiinnitys. hakea lainaa niiden kanssa juuri nyt, se on vain 3% korko. whatsApp + 4 4 7 4 8 2 8 5 4 2 7 9 makoko Finance UK laina hakemuksen. Lisää arvostelu ja tiedustelu (m a k o k o f i n a n c e s e r v i. w i x s i t e. c o m/o n l i n e l o a n s).
  Olla fiksu kerrakseen jotta eliminoida asettaa kesken aakkoset.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!