9. elokuuta 2013

Kesälahtilomalla

Sunnuntai-iltana sanottiin iskälle halit ja heipat, koska emme näkisi pitkään aikaan. Nämä kuluneet neljä yötä ovat pisin aika mitä olen Samista ollut erossa sitten lokakuun vuonna 2010, kun Sami pääsi armeijasta. Armeija-aikanakin pisin erossaoloaika taisi olla viikon verran. Pojat saivat puhua iskän kanssa puhelimessa useasti, eikä ikävä näyttänyt painavan. Enemmänkin kyseltiin mommon ja papan perään, koska pojat tiesivät että he ovat tulossa perjantaina.

_DSC0105muok

_DSC0179muok

_DSC0290muok

_DSC0288muok

_DSC0285muok

Maanantai-aamupäivänä siis lähdettiin ajamaan 400 km matkaa kohti Itä-Suomea ja Pohjois-Karjalan Kesälahtea. Siellä vanhempani pitävät kesäisin asuntovaunuaan, johon me majoituttiin. Matka sujui hyvin muutaman pysähdyksen avulla, pojat nukkuivat päiväunensa autossa ja hereilläoloajan kuuntelivat Linda-tädin kanssa musiikkia ja lukivat kirjoja. Perillä oltiin lähemmäs kahdeksalta illalla ruokakauppareissun jälkeen, mutta ehdittiin vielä pulahtaa järveen ennen iltapuuroa ja nukkumaanmenoaikaa. Yllättävän hyvin pärjättiin yöt, vaikkei Joelille ollut matkasänkyä.

_DSC0059muok
Hahahaa mun pienet kimallepeput!

_DSC0117muok

Tiistai kului enimmäkseen rannalla, sää oli mitä mahtavin! Pojat viihtyivät järvessä ja minäkin sain vihdoin talviturkkini heitettyä. Veden lämpötilaa ei olla mitattu, mutta veikkaisin sen olevan jotain 23-24 astetta, eli todella lämmintä! Aurinkokin näkyy iholla, jopa turhan paljon. Joel oli heti ensimmäisen päivän jälkeen melko punakka t-paidasta, lippiksestä ja aurinkorasvasta huolimatta. 

_DSC0069muok

_DSC0096muok

_DSC0076muok

_DSC0177muok

Keskiviikkona hengailtiin aamupäivä rannalla, käytiin Joelin kanssa soutelemassa ja otettiin rennosti. Poikien nukuttua päiväunet lähdettiin ajamaan kohti Kiteen Eläinpuistoa. Ollaan käyty siellä joskus naperona viimeksi, ja puisto osoittautui isommaksi ja siellä oli enemmän eläimiä mitä olin muistanut. Joelin lemppareihin kuului ainakin jakki, kyykäärme, pöllöt ja lampaat joita sai syöttää. Nähtiin paljon muitakin eläimiä, mutta suurin harmi oli että odotetuimmat, karhut, olivat päiväunilla tai jossain eikä niitä näkynyt. Alexkin jaksoi vähän katsella eläimiä mutta tyytyi enimmäkseen pureskelemaan rattaiden turvakaarta, halvat huvit.

_DSC0139muok

_DSC0171muok
Toinenkin kimallepeppu!

_DSC0145muok

_DSC0147muok

_DSC0184muok

_DSC0214muok

_DSC0229muok

kollaasi1

Torstain vastainen yö meni hieman päin mäntyä, kun Joel heräsi pitkin yötä ja lopulta hoki vaan että "sova i famppon" (=nukkua sylkyssä/sylissä), joten otin hänet viereen yöksi. Aikaisin aamulla Sami herätti mut puhelinsoitolla ihmetellen omituisia viestejä mitä olin unissani lähetellyt hänelle, ja ennen kuin olin ehtinyt kömpiä ulos, oli Joel hereillä. Sillä aikaa kun puhuin puhelimessa Joel meni ja hyppäsi Alexin sänkyyn herättäen Alexin. Tämä kaikki siis reilut kaksi tuntia normaalia heräämisaikaa aiemmin. No voitte arvata, että koko aamu aina päiväuniin asti oli yhtä tuskaa ja kitinää. Kaiken lisäksi satoi, eikä ketään huvittanut tehdä mitään. Koko päivä meni siis sisällä löhöten ja muumeja katsellen. Myöhemmin iltapäivällä lähdettiin Parikkalaan siskoni poikaystävän isovanhempien luokse käymään. Siellä pidettiin lettukestit ja pojat saivat temmeltää nurmella ja tutkia suurta puutarhaa. Herneitä, salaattia, porkkanoita, viinimarjoja, rypäleitä, valkosipulia, omenoita ja paljon muuta. Kotiuduttiin illalla melkeinpä suoraan nukkumaan.

_DSC0283muok

20130806_174827muok

_DSC0292muok

20130808_185300muok

20130808_185422muok

20130808_185748muok

20130808_185223muok

20130808_185944muok

Tänään aamulla nousin junaan jo kymmeneltä. Matka sujui ihan rennosti blogia kirjoitellessa ja kuvia muokatessa. Matkaa on tällä hetkellä jäljellä enää vajaa tunti. Illaksi meillä on Samin kanssa suunnitteilla ainakin käydä syömässä, muuta en tiedä. Huomenna lähdetään ajamaan Forssaan, jossa kaveri viettää 20-vuotissynttäreitään mökillä. Sunnuntaina kotiudutaan ja saadaan pojatkin illalla kotiin. Hauskaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta lomalta! :) Oliko vaikeaa olla erossa Samista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli! :) No onhan se toki erilaista olla puoli viikkoa erossa, kun ei aikaisemmin olla niin pitkään erossa oltu. Normaalioloissa soitellaan päivän aikana toisillemme useita kertoja, nyt vaan puuttui se illalla vietetty yhteinen aika ja toisen vieressä nukkuminen. Eniten harmitti poikien puolesta, kun eivät nähneet isäänsä viikkoon.

   Poista
 2. Eikö asuntovaunut ole melko pieniä? Miten ihmeessä sinne mahtuu kahden pienen lapsen kanssa ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne aika pieniä, mutta suuren etuteltan kanssa on jo reilusti enemmän tilaa. Hyvillä keleillä ei kuitenkaan paljoa olla sisätiloissa. :D Matkasänky oli ainoa joka vei hieman turhan paljon tilaa, mutta pakollinen se oli. Mä olen asuntovaunuillut perheeni kanssa ihan pienestä asti, ja hyvin ollaan mahtuneet myös kolme teini-ikäistä ja kaksi aikuista asuntovaunuun :)

   Poista

Kiitos kommentista!