16. kesäkuuta 2013

SeaLife

SeaLife (39)muok

Tänään lähdettiin tylsää sadepäivää karkuun SeaLifee katselemaan mereneläviä. Joelilla on hassu merenelävä-vaihe meneillään: kylpyleluista löytyy haita, mustekaloja, merihevosia, meritähtiä, hylkeitä. Ilman isoa delfiinipehmolelua ei suostu päiväunille, parhaimmat Muumi-jaksot on ne, missä on delfiini ja kultakala. Joel tykkäsi katsella kaloja ja oli ihmeissään akvaarion altaisiin tuijotellessa, kyseli mitä kaloja on ja missä on hait. Kilpikonnat olivat myös hauskoja, ja tuttuja, sillä pihapiirin lasten paras kaveri on naapurimme Kamu-kilpikonna. Kamua silitellään, sille kannetaan ruokaa nenän eteen ja laitetaan peittoa päälle.

SeaLife (32)muok

SeaLife (14)muok

Alex ei paljoa välittänyt kaloista, vaan ihmetteli enemmänkin hiekkaa ja kiviä altaiden pohjassa. Ne on ulkoillessakin ne parhaat kaverit. Jos antaisimme luvan, Alex varmaan söisi kiviä ja hiekkaa mahan täydeltä. SeaLife on aika pieni, mutta kyllä siellä riitti ihmettelemistä kahdelle noin pienelle lapselle. Katseltuamme kaloja riittävästi poikettiin vielä kahvilla ja pullalla ennen kotiinpaluuta.

SeaLife (26)muok

SeaLife (54)muok

Tällä hetkellä arki tuntuu todella rankalta, enkä oikein jaksa iloita kesästä niin paljon kuin haluaisin. Arki on muuttunut paljon, kun Samilla muuttui työkuviot keväällä. Tottakai olen iloinen että Samilla on hyvä työpaikka, jossa hän viihtyy, mutta se verottaa paljon meidän perhe-elämältä. Sami lähtee aikaisin aamulla töihin ja olen lasten kanssa yksin koko päivän. Hoidan lapset yksin, ulkoillaan kolmistaan, tehdään kaikki ilman iskää. Sami tulee töistä yleensä aikaisintaan kuudelta, jolloin poikien nukkumaanmenoaikaan on enää kolme tuntia. Alex on päiväunilla Samin tullessa kotiin, herää 19-19:30 aikoihin, ja puoli yhdeksältä aletaan jo hoitamaan iltatoimia. Arkisin ei ehditä tehdä mitään yhdessä. Sami menee nukkumaan melkein heti poikien jälkeen, jotta jaksaa herätä töihin, joten kahdenkeskeistä aikaakaan ei ole. Minä masentelen yksinolosta ja olen ollut todella väsynyt viimeaikoina, odotan vaan viikonloppuja, jotka menevät aina liian nopeasti. Ja sitten on taas pitkä viikko edessä ennen seuraavaa viikonloppua. En voi muuta kuin nostaa hattua yksinhuoltajille, ja kaikille muille ketä hoitavat lasta/lapsia ja pyörittävät arkea yksin lähes aina.

Siinä pientä avautumista sunnuntai-illalle. Älkää siis ihmetelkö jos blogin päivitystahti on normaalia harvempaa. Ei vain ole jaksamista tai intoa kirjoitella, kun ei tapahdu mitään kertomisen arvoista. Jos teillä on postausideoita tai toiveita, niin pistäkää kommenttia. On mukavampaa kirjoitella sellaisista aiheista mitä haluatte lukea. Tämä oli muuten blogin 400. postaus, jee! Loppukesästäkin tulee kolme vuotta siitä kun aloin pitämään tätä blogia.

Hyvää ja iloista alkavaa viikkoa kaikille!

18 kommenttia:

 1. Miten olisi Perhekerho missä lapset voi leikkiä ja sinä jutustella muiden äitien kanssa? :) sieltä saa ystäviäkin.itse käymme kaksi kertaa viikossa, ihana henkireikä arkeen kun mies on paljon töissä.kotona möllötys vaan saa masentuneeksi.
  Kannattaa ottaa selvää niin saat muutakin tekemistä ja ei tarvi yksin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, täytyypä ottaa selvää löytyisikö tästä lähistöltä joku :) Mitä ei tekstissä tullut ilmi, niin käydäänhän me vierailemassa sukulaisten luona, vietetään aikaa pihalla naapureiden kanssa, nähdään ystäviä yms. Mutta suurin osa ajasta on juurikin tuota möllötystä kuitekin :D

   Poista
 2. Sealife on kyllä ihan jees. :) Me ollaan pari kertaa siellä pojan kanssa käyty. Nyt viimeisimmistä vierailusta on yli vuosi ainakin. Voisihan sitä siellä taas piipahtaa joskus. :) Turhan hintavia vaan ne liput..

  Varmasti välilä vähän yksinäistä. :/ Itseä jänskättää kamalasti syksy ja mahdollisesti elokuussa alkava työ. Kuinka siitä selviän kaksin lapsen kanssa.. Toivottavasti isänsä on kuitenkin paljon apuna. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne liput aika hintavia, jos vertaa kuinka pieni paikka kuitenkin on. Onneksi sentään alle 3-vuotiaat pääsivät maksutta.

   Tsemppiä sinne päin, eiköhän teilläkin ala arki sujumaan kunhan saa hetken totutella :)

   Poista
 3. Miten pitkiä päiviä Sami sitten tekee ja missä hän on töissä? :o Kun normi työaika on kuitenkin sen 8 tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sami menee yleensä seitsemäksi töihin, joskus kuudeksi, joskus harvoin 7:30. Työaika loppuu periaatteessa 15:30 mutta yleensä työpäivät venyvät 18-19 asti. Perjantaisin onneksi päivät ovat lyhyempiä, ja Sami saattaa päästä töistä jo 12-15 aikoihin. Sami on rakennusalalla.

   Poista
  2. 8 tuntia.. ehkä joo jossain toimistotöissä ehkä mut monissa ammateissa ei todellakaan. esim mun isä, joka ajaa rekkaa saattaa olla 3-4 päivääkin reissussa. ja ainakaan vain 8 tuntia ei koskaan ole :D

   Poista
  3. Niin, monella alalla tuo 8 tuntia on sellanen normimäärä, mutta myös useilla työpäivät ovat paljon pidempiä.

   Poista
 4. Monethan tekee erilaisia päiviä. Meillä mies menee joskus viideksi aamulla töihin ja pääsee kahdelta.sitten menee kuudelta aamulla ja pääsee 17.30 kotiin..joten monissa työpaikassa se vaihtelee.ei kaikki tee sitä kahdeksaa tuntia päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, vaikka tuo 8 tuntia on se kaikista yleisin typäivänpituus, niin ei se aina päde. Samilla työpäivät venyy ylitöiden takia, mutta se peruspäivä on kuitenkin 8h. Saahan sitä toki ylitöistäkin korvauksia, mutta se verottaa sitten toisessa päässä, eli yhteisessä ajassa.

   Poista
 5. Mä oon myös melkeen kaikki päivät yksin poikien kanssa. Oon tosin jo niin tottunu siihen etten kauheesti edes välitä. Tuntuu lähinnä oudolta sillon ku en joudu hoitaa poikia yksin, kun asiat on ollu niin kauan niin että tässä talossa ainoa jolla on sanavaltaa poikien kohdalla oon minä. Ollu kauheen vaikee opetella jakaa sitä vanhemmuutta ,ku on niin tottunu olee se ainoa vanhempi.
  Tsemppiä arjen pyöritykseen, kyllä se siitä taas helpottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella että saattaa olla vaikeeta totutella siihen, ettei tarvitsekaan tehdä aina kaikkea yksin. Toisaalta, on ihanaa ettei ole pakko tehdä kaikkea itse, mutta toisaalta saattaa ärsyttää koska se toinen osapuoli tekee aiat eri lailla kuin itse tekisi. :D ikinä ei voi olla tyytyväinen... :D Kiitti Janika, eiköhän tää tästä ala rullaamaan kunhan vähän tottuu :)

   Poista
 6. Tervetuloa normaaliin arki- ja perhe-elämään! Jotta voi mistään nauttia, pitää tehdä töitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän mä sen tiedän, sanoinhan tuossa myös että olen todella iloinen että Samilla on hyvä työpaikka josa hän viihtyy :) Enemmän sitä osaa nauttia yhteisestä ajasta kun sitä on vähän, mutta ei se silti ole mukavaa olla niin paljon yksin poikien kanssa.

   Poista
 7. ootko itse miettinyt millon laitat lapset hoitoon ja menet itse töihin/kouluun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan olla kotona niin pitkään kun rahatilanne sallii. :) Näillä näkymin ainakin vuoden 2015 loppuun asti.

   Poista
 8. Jos saisitte lapset nukkumaan aikaisemmin niin sittenhän teille jäisi illalla yhteistä aikaa :) meillä lapset on nukkumassa kahdeksalta jo.ehtii yhdessä syödä yms :) musta on ihanaa että illalla on yhteistä aikaa ja hiljasta semmoista.tietysti nuo herää aamulla aikaisemmin mutta eipä tuo haittaa.
  Hurjan myöhään teillä illalla nukutaan.meidän nuorin nukkuu toiset päikkärit tuossa 16-17.00 ajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, olisihan se mukavaa saada iltaisin yhteistä aikaa, mutta jos lapset menisivät aiemmin nukkumaan Sami ehtisi nähdä heitä vielä vähemmän arkipäivisin. Ja en kiellä etteikö ole mukavaa nukkua aamuisin 9-10 asti ;)

   Poista

Kiitos kommentista!